Αμερικανός πρέσβης στην Τουρκία: Η μόνη λύση για τους S-400 είναι να τους εγκαταλείψει η Άγκυρα

Αμερικανός πρέσβης στην Τουρκία: Η μόνη λύση για τους S-400 είναι να τους εγκαταλείψει η Άγκυρα Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EPA
0

Οι ΗΠΑ για μία ακόμη φορά κάλεσαν την Άγκυρα να εγκαταλείψει τους S-400, αυτή τη φορά διά στόματος του Αμερικανού πρέσβη στην Τουρκία.

 

Ο Ντέιβιντ Σάτερφιλντ δήλωσε ότι αυτά που ενώνουν τις δύο χώρες είναι περισσότερα από αυτά που τις χωρίζουν, αλλά υπογράμμισε ότι η αγορά των S-400 εξακολουθεί να αποτελεί πρόβλημα στις διμερείς σχέσεις.

 

«Η αγορά των S-400 θα έχει σοβαρές συνέπειες», τόνισε ο Αμερικανός πρέσβης μιλώντας σε Τούρκους δημοσιογράφους και πρόσθεσε ότι η Τουρκία πρέπει να εγκαταλείψει το ρωσικό σύστημα.

 

«Αυτή είναι η μόνη λύση την οποία μπορούμε να υπερασπιστούμε στο Κογκρέσο. Ο μόνος τρόπος να επιλυθεί η κρίση των S-400 είναι η Τουρκία να μην τους έχει», δήλωσε.

 

Παράλληλα ο Σάτερφιλντ εξέφρασε την ελπίδα οι αποφάσεις της επικείμενης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ να ικανοποιήσουν τις προσδοκίες. «Δίνουμε μεγάλη σημασία στη συνεργασία της Τουρκίας με την ΕΕ», δήλωσε ο Αμερικανός πρέσβης και πρόσθεσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να βελτιώσει τη συνεργασία της με την Τουρκία σε όλους τους τομείς.

 

Με πληροφορίες από Daily Sabah

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επεισόδια στη Διάσκεψη COP30 στη Βραζιλία – Αυτόχθονες εισέβαλαν στο συνεδριακό κέντρο του ΟΗΕ

Διεθνή / Επεισόδια στη Διάσκεψη COP30 στη Βραζιλία – Αυτόχθονες εισέβαλαν στο συνεδριακό κέντρο του ΟΗΕ

Η φετινή διάσκεψη είναι η πρώτη μετά από τρία χρόνια που πραγματοποιείται σε χώρα όπου ενθαρρύνονται οι ειρηνικές διαδηλώσεις και η συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ εξετάζει πάγωμα ομοσπονδιακής χρηματοδότησης στη Νέα Υόρκη μετά τη νίκη Μαμντάνι

Διεθνή / Ο Τραμπ εξετάζει πάγωμα ομοσπονδιακής χρηματοδότησης στη Νέα Υόρκη μετά τη νίκη Μαμντάνι

Η Νέα Υόρκη λαμβάνει περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως από ομοσπονδιακή χρηματοδότηση, ποσό που αντιστοιχεί στο 8,3% του δημοτικού προϋπολογισμού και αφορά κυρίως προγράμματα παιδείας, στέγασης και κοινωνικής πρόνοιας
LIFO NEWSROOM