Αμερικανός πρέσβης στην Τουρκία: Η μόνη λύση για τους S-400 είναι να τους εγκαταλείψει η Άγκυρα

Αμερικανός πρέσβης στην Τουρκία: Η μόνη λύση για τους S-400 είναι να τους εγκαταλείψει η Άγκυρα Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EPA
0

Οι ΗΠΑ για μία ακόμη φορά κάλεσαν την Άγκυρα να εγκαταλείψει τους S-400, αυτή τη φορά διά στόματος του Αμερικανού πρέσβη στην Τουρκία.

 

Ο Ντέιβιντ Σάτερφιλντ δήλωσε ότι αυτά που ενώνουν τις δύο χώρες είναι περισσότερα από αυτά που τις χωρίζουν, αλλά υπογράμμισε ότι η αγορά των S-400 εξακολουθεί να αποτελεί πρόβλημα στις διμερείς σχέσεις.

 

«Η αγορά των S-400 θα έχει σοβαρές συνέπειες», τόνισε ο Αμερικανός πρέσβης μιλώντας σε Τούρκους δημοσιογράφους και πρόσθεσε ότι η Τουρκία πρέπει να εγκαταλείψει το ρωσικό σύστημα.

 

«Αυτή είναι η μόνη λύση την οποία μπορούμε να υπερασπιστούμε στο Κογκρέσο. Ο μόνος τρόπος να επιλυθεί η κρίση των S-400 είναι η Τουρκία να μην τους έχει», δήλωσε.

 

Παράλληλα ο Σάτερφιλντ εξέφρασε την ελπίδα οι αποφάσεις της επικείμενης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ να ικανοποιήσουν τις προσδοκίες. «Δίνουμε μεγάλη σημασία στη συνεργασία της Τουρκίας με την ΕΕ», δήλωσε ο Αμερικανός πρέσβης και πρόσθεσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να βελτιώσει τη συνεργασία της με την Τουρκία σε όλους τους τομείς.

 

Με πληροφορίες από Daily Sabah

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΡΙΑΛΙΤΙ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / Βρετανία: Η «συγγνώμη» του Channel 4 για τις καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης σε ριάλιτι

Η επικεφαλής του βρετανικού καναλιού δήλωσε ότι πιστεύει ότι το κανάλι ενήργησε σωστά, αλλά ότι «λυπάται βαθιά» για την ταραχή που προκάλεσε στις συμμετέχουσες
THE LIFO TEAM
ΜΠΑΡΝΕΪ ΦΡΑΝΚ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΠΑ

Διεθνή / Πέθανε ο Μπάρνεϊ Φρανκ, ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος βουλευτής των ΗΠΑ, σε ηλικία 86 ετών

Ο Φρανκ υπηρέτησε στο Κογκρέσο από το 1981 έως το 2013 και υπήρξε βασικός «αρχιτέκτονας» του Dodd-Frank Act, του νομοσχεδίου που δημιούργησε νέους εποπτικούς μηχανισμούς και επέβαλε αυστηρότερους περιορισμούς στις τράπεζες μετά τη Μεγάλη Ύφεση του 2008
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟ

Διεθνή / «Η πόρτα προς το μέλλον της Γάζας παραμένει κλειστή»: Οι υποσχέσεις Τραμπ για ανοικοδόμηση «κολλάνε»

H Γάζα παραμένει χωρίς σαφή ορίζοντα αποκατάστασης, με τους κατοίκους να συνεχίζουν να ζουν σε συνθήκες κρίσης και το πολιτικό μέλλον της περιοχής να παραμένει εξαιρετικά αβέβαιο
THE LIFO TEAM