To Αμβούργο σχεδιάζει να απαλλαγεί από τα αυτοκίνητα σε 20 χρόνια

To Αμβούργο σχεδιάζει να απαλλαγεί από τα αυτοκίνητα σε 20 χρόνια Facebook Twitter
2

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας σχεδιάζει μέσα στα επόμενα 15 με 20 χρόνια να απαλλαγεί από τα αυτοκίνητα. Σκοπεύει να το επιτύχει με τη δημιουργία του "Πράσινου Δικτύου", ενός προγράμματος που προβλέπει την κατασκευή πεζόδρομων και ποδηλατόδρομων, οι οποίοι θα συνδέονται με τους ήδη μεγάλους χώρους πρασίνου.

Το Αμβούργο αποτελείται ήδη σε ποσοστό 40% από χώρους πρασίνου, αθλητικές εγκαταστάσεις και πλατείες. Με το "Πράσινο Δίκτυο", όπως γράφουν και τα Νέα, οι αρχές προσβλέπουν σε περαιτέρω επέκτασή τους, σε μια προσπάθεια όχι μόνο ενίσχυσης της ασφάλειας και της ευημερίας των κατοίκων, αλλά και ρύθμισης του τοπικού κλίματος. Όπως επισήμανε η εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής Ανγκέλικα Φριτς σε λίγα χρόνια κάτοικοι και επισκέπτες "θα μπορούν να εξερευνούν την πόλη αποκλειστικά με ποδήλατο και με τα πόδια".

Το Αμβούργο δεν είναι η μοναδική ευρωπαϊκή πόλη που σχεδιάζει να απαλλαγεί από τα αυτοκίνητα. Ένα από τα πιο φιλόδοξα προγράμματα είναι αυτό της Κοπεγχάγης που προβλέπει τη δημιουργία 26 "υπερ-λεωφόρων για ποδήλατα". Απώτερος στόχος, η πρωτεύουσα της Δανίας να φθάσει έως το 2050 να αντισταθμίζει το σύνολο των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που παράγει.

To Αμβούργο σχεδιάζει να απαλλαγεί από τα αυτοκίνητα σε 20 χρόνια Facebook Twitter
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Διεθνή / Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Οι Αρχές επέβαλαν πλήρες μπλακ άουτ στο διαδίκτυο, μπλοκάροντας δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ο στρατός περιπολεί στους δρόμους
LIFO NEWSROOM
ΓΑΛΛΙΑ ΦΟΡΟΣ ΖΟΥΚΜΑΝ ΥΠΕΡΠΛΟΥΣΙΟΙ

Διεθνή / Γαλλία: Η βουλή απέρριψε τον «φόρο Ζούκμαν» στους υπερπλούσιους

Οι Γάλλοι βουλευτές, αντιθέτως, στήριξαν ένα ηπιότερο κυβερνητικό σχέδιο για τη φορολόγηση περιουσιακών στοιχείων - «Να μην πληρώσουν οι Γάλλοι τον φόρο που δεν θέλουν να πληρώσουν οι δισεκατομμυριούχοι»
LIFO NEWSROOM
Λετονία Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης

Διεθνή / Η Λετονία αποσύρεται από τη βασική ευρωπαϊκή συνθήκη για την προστασία των γυναικών

Συντηρητικά κόμματα και θρησκευτικές οργανώσεις σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες έχουν επιτεθεί στη συνθήκη, υποστηρίζοντας ότι προωθεί την «ιδεολογία του φύλου» και υπονομεύει τις «παραδοσιακές αξίες της οικογένειας»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια