To Αμβούργο σχεδιάζει να απαλλαγεί από τα αυτοκίνητα σε 20 χρόνια

To Αμβούργο σχεδιάζει να απαλλαγεί από τα αυτοκίνητα σε 20 χρόνια Facebook Twitter
2

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας σχεδιάζει μέσα στα επόμενα 15 με 20 χρόνια να απαλλαγεί από τα αυτοκίνητα. Σκοπεύει να το επιτύχει με τη δημιουργία του "Πράσινου Δικτύου", ενός προγράμματος που προβλέπει την κατασκευή πεζόδρομων και ποδηλατόδρομων, οι οποίοι θα συνδέονται με τους ήδη μεγάλους χώρους πρασίνου.

Το Αμβούργο αποτελείται ήδη σε ποσοστό 40% από χώρους πρασίνου, αθλητικές εγκαταστάσεις και πλατείες. Με το "Πράσινο Δίκτυο", όπως γράφουν και τα Νέα, οι αρχές προσβλέπουν σε περαιτέρω επέκτασή τους, σε μια προσπάθεια όχι μόνο ενίσχυσης της ασφάλειας και της ευημερίας των κατοίκων, αλλά και ρύθμισης του τοπικού κλίματος. Όπως επισήμανε η εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής Ανγκέλικα Φριτς σε λίγα χρόνια κάτοικοι και επισκέπτες "θα μπορούν να εξερευνούν την πόλη αποκλειστικά με ποδήλατο και με τα πόδια".

Το Αμβούργο δεν είναι η μοναδική ευρωπαϊκή πόλη που σχεδιάζει να απαλλαγεί από τα αυτοκίνητα. Ένα από τα πιο φιλόδοξα προγράμματα είναι αυτό της Κοπεγχάγης που προβλέπει τη δημιουργία 26 "υπερ-λεωφόρων για ποδήλατα". Απώτερος στόχος, η πρωτεύουσα της Δανίας να φθάσει έως το 2050 να αντισταθμίζει το σύνολο των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που παράγει.

To Αμβούργο σχεδιάζει να απαλλαγεί από τα αυτοκίνητα σε 20 χρόνια Facebook Twitter
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΡΙΑΛΙΤΙ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / Βρετανία: Η «συγγνώμη» του Channel 4 για τις καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης σε ριάλιτι

Η επικεφαλής του βρετανικού καναλιού δήλωσε ότι πιστεύει ότι το κανάλι ενήργησε σωστά, αλλά ότι «λυπάται βαθιά» για την ταραχή που προκάλεσε στις συμμετέχουσες
THE LIFO TEAM
ΜΠΑΡΝΕΪ ΦΡΑΝΚ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΠΑ

Διεθνή / Πέθανε ο Μπάρνεϊ Φρανκ, ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος βουλευτής των ΗΠΑ, σε ηλικία 86 ετών

Ο Φρανκ υπηρέτησε στο Κογκρέσο από το 1981 έως το 2013 και υπήρξε βασικός «αρχιτέκτονας» του Dodd-Frank Act, του νομοσχεδίου που δημιούργησε νέους εποπτικούς μηχανισμούς και επέβαλε αυστηρότερους περιορισμούς στις τράπεζες μετά τη Μεγάλη Ύφεση του 2008
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟ

Διεθνή / «Η πόρτα προς το μέλλον της Γάζας παραμένει κλειστή»: Οι υποσχέσεις Τραμπ για ανοικοδόμηση «κολλάνε»

H Γάζα παραμένει χωρίς σαφή ορίζοντα αποκατάστασης, με τους κατοίκους να συνεχίζουν να ζουν σε συνθήκες κρίσης και το πολιτικό μέλλον της περιοχής να παραμένει εξαιρετικά αβέβαιο
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια