Ακτιβιστές γέμισαν την πλατεία Τραφάλγκαρ με παιδικά παπούτσια

Ακτιβιστές γέμισαν την πλατεία Τραφάλγκαρ με παιδικά παπούτσια Facebook Twitter
Ακτιβιστές γέμισαν την πλατεία Τραφάλγκαρ με παιδικά παπούτσια (Extinction Rebellion)
0

Περισσότερα από 2.000 ζευγάρια παιδικά παπούτσια τοποθέτησαν ακτιβιστές στην πλατεία Τραφάλγκαρ του Λονδίνου.

Αίτημά τους να σταματήσει η βρετανική κυβέρνηση να διασώζει βιομηχανίες, που εκπέμπουν μεγάλες ποσότητες άνθρακα, μολύνοντας  το περιβάλλον.

Υπό τη σκιά της στήλης του Νέλσον, οι ακτιβιστές τοποθέτησαν με την απαιτούμενη απόσταση τα παπούτσια σε ολόκληρη την πλατεία. Το πανό που είχαν έγραφε «Covid σήμερα> Κλίμα αύριο> Δράση τώρα».

«Οι ακτιβιστές της Extinction Rebellion καλούν την κυβέρνηση να δράσει για την κλιματική κρίση κατά τη διάρκεια της ανάκαμψης από την κρίση του κορωνοϊού, ώστε τα παιδιά και οι νέοι να μην υποστούν μια βαθύτερη κρίση», ανέφερε η ομάδα.

Τα παπούτσια, τοποθετημένα κατά μήκος της πλακόστρωτης τουριστικής ατραξιόν του κεντρικού Λονδίνου, δωρίστηκαν από ανθρώπους από όλη την πόλη και θα δοθούν στο Shoe Aid μετά τη λήξη της δράσης.

Η ομάδα των ακτιβιστών θέλει να φέρει σημαντική αλλαγή στην πολιτική, οικονομική και κοινωνική δομή του σύγχρονου κόσμου εγκαίρως για να αποτρέψει την καταστροφή που προβλέπουν οι μελετητές της κλιματικής αλλαγής.

Θέλει η «μη βίαιη πολιτική ανυπακοή», όπως αναφέρει η ομάδα, να αναγκάσει τις κυβερνήσεις να μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και να αποτρέψουν μια κλιματική κρίση, που εικάζει ότι θα προκαλέσει πείνα και κοινωνική κατάρρευση.

«Πολλοί νέοι αισθάνονται ασφυξία από το φόβο για το τι θα ακολουθήσει, και τώρα με αυτήν την πανδημία, ίσως και άλλοι αρχίσουν να καταλαβαίνουν τον φόβο μας για το μέλλον», δήλωσε η Poppy Silk, 19χρονη ακτιβίστρια από το Extinction Rebellion.

«Ακόμα και ενώ βρισκόμαστε στην περίοδο της θεραπείας από την πανδημία, πρέπει να κινηθούμε προς μια πράσινη μετάβαση για να αποτρέψουμε μελλοντικές κρίσεις», δήλωσε η Silk.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ