Ακιντζί: Με τις θέσεις των Eλληνοκυπρίων δεν μπορεί να υπάρξει λύση

Ακιντζί: Με τις θέσεις των Eλληνοκυπρίων δεν μπορεί να υπάρξει λύση Facebook Twitter
0

Με την επιμονή της ελληνοκυπριακής πλευράς για «μηδέν εγγυήσεις και μηδέν στρατό» δεν μπορεί να υπάρξει συζήτηση για λύση στο Κυπριακό, δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί. Υποστήριξε ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά πρότεινε, χωρίς να επεκταθεί περισσότερο, ένα μοντέλο για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις, αλλά, όπως είπε, «δεν υπήρξε η ανάλογη ανταπόκριση από την ελληνοκυπριακή πλευρά».

Σε συνέντευξη στον τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό ΝΤV έδειξε ανυποχώρητος στα επεμβατικά δικαιώματα της Τουρκίας και απέρριψε ταυτόχρονα οποιεσδήποτε εγγυήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση, λέγοντας ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν επιθυμούν να αναθέσουν την ασφάλεια και τη διατήρηση της συνταγματικής τάξης σε ξένες δυνάμεις.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης υποστήριξε ότι στο Μοντ Πελεράν αποκαλύφθηκε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν διατηρεί τον μηχανισμό για να παράσχει την ασφάλεια και την εγγύηση που επιθυμούν οι Τουρκοκύπριοι».

 Στο μεταξύ, ο Ελληνοκύπριος διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης, μιλώντας σε ομογενείς στην Νέα Υόρκη, τους διαβεβαίωσε «να μην ανησυχούν καθόλου, από αρνητικά μηνύματα που στέλλονται για το Κυπριακό». Επισήμανε ότι αυτό που γίνεται «δεν είναι τίποτε που μπορεί να αποβεί σε βάρος του Κυπριακού Ελληνισμού και της Κυπριακής Δημοκρατίας». Δήλωσε ότι μόνο αν υπάρξει κάτι, που να βελτιώνει τα πράγματα θα γίνει αποδεκτό. Αν δεν συζητάς με την Τουρκία τα θέματα που αφορούν το μέλλον του τόπου σου, ξέροντας ότι το κλειδί είναι η 'Αγκυρα, με ποιον επιτέλους πρέπει να συζητάς; διερωτήθηκε ο Ελληνοκύπριος διαπραγματευτής.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

RSF ΝΤΟΥΜΠΑΙ ΣΟΥΔΑΝ

Διεθνή / Σουδάν: Έρευνα συνδέει ηγέτες της RSF με ακίνητα αξίας 20,7 εκατ. ευρώ στο Ντουμπάι

Η έκθεση αναφέρει ότι το Ντουμπάι λειτουργεί ως ασφαλές καταφύγιο για περιουσιακά στοιχεία που συνδέονται με την RSF, ενώ η οργάνωση κατηγορείται για γενοκτονία και εγκλήματα πολέμου
THE LIFO TEAM
Αίγυπτος: Νεκρός Γερμανός τουρίστας - φίδι μπήκε στο παντελόνι του και τον δάγκωσε

Διεθνή / Αίγυπτος: Νεκρός Γερμανός τουρίστας - Φίδι μπήκε στο παντελόνι του και τον δάγκωσε

Οι εισαγγελικές αρχές στη Γερμανία ερευνούν την υπόθεση και αναμένουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, προκειμένου να διαπιστωθούν με ακρίβεια τα αίτια θανάτου
THE LIFO TEAM