Αιθιοπία: Εκατόμβη νεκρών μετά από επίθεση ενόπλων

Αιθιοπία: Εκατόμβη νεκρών μετά από επίθεση ενόπλων Facebook Twitter
Αιθιοπία: Εκατόμβη νεκρών μετά από επίθεση ενόπλων (EPA/Αρχείο)
0

Τουλάχιστον 102 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια επίθεση ενόπλων, που σημειώθηκε στην δυτική επαρχία της Αιθιοπίας Μπενισανγκούλ-Γκουμούζ, όπως ανακοίνωσε η κρατική επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ένοπλοι πυροβόλησαν ανθρώπους στην περιοχή Μπουλέν της επαρχίας και πυρπόλησαν σπίτια την ώρα που μέσα σε αυτά κοιμούνταν κάτοικοι, τόνισε η επιτροπή.

Νωρίτερα το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο κατοίκους της περιοχής, έκανε λόγο για δεκάδες νεκρούς από την επίθεση, στο τελευταίο ξέσπασμα της αιματηρής βίας μεταξύ αντιμαχόμενων εθνοτικών ομάδων στην περιοχή.

Η επίθεση σημειώθηκε την επόμενη ημέρα της επίσκεψης του πρωθυπουργού της Αιθιοπίας 'Αμπι Αχμέντ, του αρχηγού του στρατού Μπιρχανού Τζουλά και άλλων ανώτερων ομοσπονδιακών αξιωματούχων στην περιοχή, οι οποίοι απηύθυναν έκκληση για ειρήνη έπειτα από σειρά αιματηρών περιστατικών μεταξύ αντιμαχόμενων εθνοτικών ομάδων τους τελευταίους μήνες.

Ένας αγρότης στην πόλη Μπουλέν είπε στο πρακτορείο Reuters, ότι αντίκρυσε δεκάδες πτώματα σε ένα χωράφι κοντά στο σπίτι του. Άλλος κάτοικος της πόλης, ο οποίος ανέφερε ότι ένοπλοι εφόρμησαν σε μια περιοχή περίπου στις 6: 00 το πρωί, δήλωσε ότι μέτρησε 20 πτώματα σε μια διαφορετική τοποθεσία.

Ένας γιατρός της περιοχής πρόσθεσε πως εκείνος και συνάδερφοί του προσέφεραν ιατρική βοήθεια σε 38 τραυματίες, με τους περισσότερους να φέρουν τραύματα από σφαίρες.

«Δεν είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό και ξεμένουμε από φάρμακα», δήλωσε στο Reuters μια νοσοκόμα στην ίδια ιατρική εγκατάσταση, προσθέτοντας ότι ένα παιδί πέντε ετών πέθανε κατά την μεταφορά του στην κλινική.

Αξιωματούχος από την περιοχή που μίλησε υπό την προϋπόθεση να μην κατονομαστεί τόνισε ότι οι αρχές έλαβαν γνώση της επίθεσης και επαληθεύουν τις λεπτομέρειες της ταυτότητας των δραστών ενόπλων και των θυμάτων, αλλά δεν έδωσε περαιτέρω πληροφορίες.

Η τελευταία μεγάλη επίθεση στην περιοχή σημειώθηκε στις 14 Νοεμβρίου, όταν ένοπλοι επιτέθηκαν σε λεωφορείο και σκότωσαν 34 ανθρώπους.

Με πληροφορίες του Reuters/ΑΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η NASA εξετάζει την πρόωρη επιστροφή μέλους αποστολής που βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό - Ο λόγος

Διεθνή / Η NASA εξετάζει την πρόωρη επιστροφή αποστολής που βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό - Ο λόγος

Οι υπεύθυνοι της αποστολής εξετάζουν πλέον αν η ασφαλέστερη επιλογή είναι να επιστρέψει ολόκληρη η ομάδα, αρκετούς μήνες νωρίτερα από το προγραμματισμένο
THE LIFO TEAM
Τζέφρι Έπσταϊν: Λιγότερο από το 1% των αρχείων έχει δοθεί στη δημοσιότητα, αναφέρει το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Λιγότερο από το 1% των αρχείων έχει δοθεί στη δημοσιότητα, αναφέρει το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης

Η προθεσμία για τη δημοσιοποίηση των αρχείων έχει λήξει εδώ και περισσότερες από δύο εβδομάδες - Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει αποδώσει την καθυστέρηση εν μέρει στην ανάγκη λήψης μέτρων για την προστασία των θυμάτων
THE LIFO TEAM
Σάλος με το Grok: Κατηγορείται για ακατάλληλες ΑΙ εικόνες διασημοτήτων μεταξύ των οποίων η Κέιτ Μίντλετον

Διεθνή / Σάλος με το Grok: Κατηγορείται για ακατάλληλες ΑΙ εικόνες διασημοτήτων μεταξύ των οποίων η Κέιτ Μίντλετον

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, μία ηθοποιός από το «Stranger Things» και μία δημοσιογράφος του BBC είναι μόνο μερικά από τα θύματα δημιουργίας ψεύτικων ακατάλληλων φωτογραφιών
THE LIFO TEAM
Ο Τραμπ αποσύρει τις ΗΠΑ από δεκάδες διεθνείς οργανισμούς και φορείς του ΟΗΕ

Διεθνή / Ο Τραμπ αποσύρει τις ΗΠΑ από δεκάδες διεθνείς οργανισμούς και φορείς του ΟΗΕ

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι οι δεκάδες οργανισμοί από τους οποίους η Ουάσιγκτον επιδιώκει να αποχωρήσει το συντομότερο δυνατό προωθούν «ριζοσπαστικές κλιματικές πολιτικές, παγκόσμια διακυβέρνηση και ιδεολογικά προγράμματα που συγκρούονται με την κυριαρχία και την οικονομική ισχύ των ΗΠΑ»
THE LIFO TEAM
ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΑΔΟΥΡΟ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΗΠΑ ΕΙΣΒΟΛΗ

Διεθνή / Πότε μια στρατιωτική επιχείρηση θεωρείται «εισβολή»: Η υπόθεση Μαδούρο και τα στοιχήματα

Στοιχήματα εκατομμυρίων δολαρίων είχαν τοποθετηθεί για το ενδεχόμενο εισβολής των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα, αλλά η εταιρεία Polymarket υποστηρίζει ότι η επιχείρηση δεν καλύπτει τον ορισμό της αγοράς
THE LIFO TEAM
ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΗΠΑ ΡΩΣΙΑ

Διεθνή / Ζελένσκι: Δεν υπάρχει σαφής δέσμευση των συμμάχων για την ασφάλεια της Ουκρανίας

Η τοποθέτησή του ήρθε μία μέρα μετά την ανακοίνωση Λονδίνου και Παρισιού ότι υπέγραψαν «δήλωση πρόθεσης» για αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία, εφόσον υπάρξει συμφωνία ειρήνης με τη Ρωσία
THE LIFO TEAM