Αιθιοπία: Εκατόμβη νεκρών μετά από επίθεση ενόπλων

Αιθιοπία: Εκατόμβη νεκρών μετά από επίθεση ενόπλων Facebook Twitter
Αιθιοπία: Εκατόμβη νεκρών μετά από επίθεση ενόπλων (EPA/Αρχείο)
0

Τουλάχιστον 102 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια επίθεση ενόπλων, που σημειώθηκε στην δυτική επαρχία της Αιθιοπίας Μπενισανγκούλ-Γκουμούζ, όπως ανακοίνωσε η κρατική επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ένοπλοι πυροβόλησαν ανθρώπους στην περιοχή Μπουλέν της επαρχίας και πυρπόλησαν σπίτια την ώρα που μέσα σε αυτά κοιμούνταν κάτοικοι, τόνισε η επιτροπή.

Νωρίτερα το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο κατοίκους της περιοχής, έκανε λόγο για δεκάδες νεκρούς από την επίθεση, στο τελευταίο ξέσπασμα της αιματηρής βίας μεταξύ αντιμαχόμενων εθνοτικών ομάδων στην περιοχή.

Η επίθεση σημειώθηκε την επόμενη ημέρα της επίσκεψης του πρωθυπουργού της Αιθιοπίας 'Αμπι Αχμέντ, του αρχηγού του στρατού Μπιρχανού Τζουλά και άλλων ανώτερων ομοσπονδιακών αξιωματούχων στην περιοχή, οι οποίοι απηύθυναν έκκληση για ειρήνη έπειτα από σειρά αιματηρών περιστατικών μεταξύ αντιμαχόμενων εθνοτικών ομάδων τους τελευταίους μήνες.

Ένας αγρότης στην πόλη Μπουλέν είπε στο πρακτορείο Reuters, ότι αντίκρυσε δεκάδες πτώματα σε ένα χωράφι κοντά στο σπίτι του. Άλλος κάτοικος της πόλης, ο οποίος ανέφερε ότι ένοπλοι εφόρμησαν σε μια περιοχή περίπου στις 6: 00 το πρωί, δήλωσε ότι μέτρησε 20 πτώματα σε μια διαφορετική τοποθεσία.

Ένας γιατρός της περιοχής πρόσθεσε πως εκείνος και συνάδερφοί του προσέφεραν ιατρική βοήθεια σε 38 τραυματίες, με τους περισσότερους να φέρουν τραύματα από σφαίρες.

«Δεν είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό και ξεμένουμε από φάρμακα», δήλωσε στο Reuters μια νοσοκόμα στην ίδια ιατρική εγκατάσταση, προσθέτοντας ότι ένα παιδί πέντε ετών πέθανε κατά την μεταφορά του στην κλινική.

Αξιωματούχος από την περιοχή που μίλησε υπό την προϋπόθεση να μην κατονομαστεί τόνισε ότι οι αρχές έλαβαν γνώση της επίθεσης και επαληθεύουν τις λεπτομέρειες της ταυτότητας των δραστών ενόπλων και των θυμάτων, αλλά δεν έδωσε περαιτέρω πληροφορίες.

Η τελευταία μεγάλη επίθεση στην περιοχή σημειώθηκε στις 14 Νοεμβρίου, όταν ένοπλοι επιτέθηκαν σε λεωφορείο και σκότωσαν 34 ανθρώπους.

Με πληροφορίες του Reuters/ΑΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM
«Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Διεθνή / «Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Το κείμενο διατυπώνει ευθεία πολιτική στήριξη σε ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης, υποστηρίζοντας ότι ορισμένες χώρες «κινδυνεύουν να γίνουν κατά πλειονότητα μη ευρωπαϊκές»
LIFO NEWSROOM
Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Διεθνή / Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Η 22χρονη εντοπίστηκε στο Παρίσι από Ουκρανό δημοσιογράφο, ο οποίος τη ρώτησε πώς αισθάνεται για τις πράξεις του Ρώσου προέδρου, ενώ την κάλεσε να επισκεφτεί το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM