ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

Αιθιοπία: 21χρονη πήρε μέρος σε σχολικές εξετάσεις 30 λεπτά αφότου γέννησε

Αιθιοπία: 21χρονη πήρε μέρος σε σχολικές εξετάσεις 30 λεπτά αφότου γέννησε Facebook Twitter
0

Μια γυναίκα στην Αιθιοπία πήρε μέρος σε σχολικές εξετάσεις σε νοσοκομείο τριάντα περίπου λεπτά αφότου γέννησε. 

Η 21χρονη Almaz Derese, από τη Δυτική Αιθιοπία, ήλπιζε να δώσει εξετάσεις πριν τη γέννηση του παιδιού της, ωστόσο το σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όπου είναι μαθήτρια, ανέβαλλε τις εξετάσεις εξαιτίας του Ραμαζανιού. Η Almaz Derese πήγε στο νοσοκομείο λίγο πριν την έναρξη των εξετάσεων. Η μαθήτρια εξετάστηκε στα Αγγλικά, στα αμαρχικά και στα μαθηματικά στο νοσοκομείο τη Δευτέρα, και μέσα στις επόμενες θα δώσει τα επόμενα μαθήματά της στο εξεταστικό κέντρο μέσα στις επόμενες μέρες. 

«Βιαζόμουν για τις εξετάσεις και έτσι η γέννα μου δεν ήταν καθόλου δύσκολη», δήλωσε η Almaz Derese στο BBC ενώ ανέφερε ότι η μελέτη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν ήταν πρόβλημα και πως δεν ήθελε να περιμένει έναν ακόμα χρόνο μέχρι να αποφοιτήσει. Ωστόσο, ο σύζυγός της, Tadese Tulu, ανέφερε πως έπρεπε να παρακαλέσει το σχολείο ώστε να της επιτρέψει να δώσει εξετάσεις από το νοσοκομείο. 

Αιθιοπία: 21χρονη πήρε μέρος σε σχολικές εξετάσεις 30 λεπτά αφότου γέννησε Facebook Twitter

Στην Αιθιοπία συνηθίζεται οι νεαρές γυναίκες να εγκαταλείπουν το σχολείο και να επιστρέφουν αργότερα για να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους. Η Almaz Derese επιθυμεί να παρακολουθήσει τώρα ένα διετές πρόγραμμα που θα την προετοιμάσει για το πανεπιστήμιο. Δήλωσε ικανοποιημένη από τα αποτελέσματα των εξετάσεων ενώ ανέφερε ότι ο νεογέννητος γιος της είναι καλά στην υγεία του. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ