Άϊντε: Ο Ακιντζί αποχώρησε από την σημερινή συνάντηση

Άϊντε: Ο Ακιντζί αποχώρησε από την σημερινή συνάντηση Facebook Twitter
0

Ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. του ΟΗΕ είχε την Πέμπτη το βράδη ξεχωριστές συναντήσεις με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακιντζί, μετά την εμπλοκή, που παρουσιάστηκε στην πρωινή κοινή συνάντηση.

Μετά την συνάντηση με τον Μουσταφά Ακιντζί ο κ. Άϊντε βεβαίωσε ότι από την κοινή συνάντηση αποχώρησε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης.

Σε δηλώσεις σε τουρκοκύπριους δημοσιογράφους ο κ. Άϊντε είπε ότι «η σημερινή συνάντηση εξελίχθηκε σε κάποια στιγμή σε ένα δύσκολο περιβάλλον, λόγω των συναισθημάτων που υπήρχαν».

Σημείωσε ότι πρέπει να γίνει κατανοητό πως δεν είναι και τόσο παράξενο αυτό, γιατί, όπως είπε, όταν συζητάμε για το μέλλον τα πράγματα τείνουν να είναι πολύ πιο εύκολα απ' ό,τι, όταν συζητάμε για το παρελθόν και πώς να αντιμετωπίσεις τέτοια ζητήματα.

«Και όπως ο ίδιος ο κ. Ακιντζί είχε δηλώσει πριν από μερικές ώρες, σε εκείνο το σημείο αποφάσισε ότι το σωστό πράγμα , ήταν να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση και να έρθει πίσω εδώ, κάτι που συνάγεται επίσης από τη δική του δήλωση», ανέφερε.

Αναφερόμενος στη σημερινή συνάντηση είπε ότι η ατμόσφαιρα γύρω από τις συνομιλίες δεν ήταν η βέλτιστη, κάνοντας λόγο για μια δύσκολη στιγμή σε αυτή τη φάση που έχει να κάνει με ζητήματα εκτός των ιδίων των συνομιλιών.

Μετά την συνάντηση με τον πρόεδρο Αναστασιάδη ο κ. Άϊντε δήλωσε απόψε ότι η επόμενη συνάντηση των ηγετών θα γίνει, όπως έχει προγραμματιστεί, στις 23 Φεβρουαρίου. Ανέφερε ότι και οι δύο ηγέτες τού είπαν ότι η διαδικασία δεν σταμάτησε.

Ο κ. Άϊντε επανέλαβε ότι ο κ. Ακιντζί αποχώρησε το πρωί και δήλωσε ότι «πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, καθώς υπάρχουν στοιχεία και στις δύο κοινότητες, που επιθυμούν η διαδικασία να βγει εκτός τροχιάς». Επίσης, ανέφερε ότι συζήτησε το θέμα και με τον γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μενέντεζ προς Τουρκία: Όποια επιθετικότητα κατά της Ελλάδας δεν είναι αποδεκτή, θα έχει συνέπειες

Διεθνή / Μενέντεζ προς Τουρκία: Όποια επιθετικότητα κατά της Ελλάδας δεν είναι αποδεκτή, θα έχει συνέπειες

«Επικίνδυνη περίοδος για να προσπαθήσει να προκαλέσει ένα επεισόδιο ώστε να αποσπάσει την προσοχή των Τούρκων πολιτών από την κακή οικονομική τους κατάσταση»
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ