Αίγυπτος: Πέντε νεκροί αστυνομικοί σε ένοπλη επίθεση στην Γκίζα

Αίγυπτος: Πέντε νεκροί αστυνομικοί σε ένοπλη επίθεση στην Γκίζα Facebook Twitter
(φωτο αρχείου)
0

Επίθεση σε σημείο ελέγχου της αιγυπτιακής αστυνομίας εξαπέλυσαν ένοπλοι, πυροβολώντας ένα αυτοκίνητο και σκοτώνοντας πέντε αστυνομικούς σε μια περιοχή νότια της πρωτεύουσας, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MENA και το υπουργείο Εσωτερικών.

Τρεις ένοπλοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα επιτέθηκαν στους αστυνομικούς στην περιοχή αλ-Μπαντράσιν της επαρχίας Γκίζα, 30 χλμ. νότια του Καΐρου, σκοτώνοντας δύο αξιωματικούς της αστυνομίας και τρεις νεοσύλλεκτους, μετέδωσε το πρακτορείο επικαλούμενο πηγή ασφαλείας.

«Ένας αστυνομικός που βρισκόταν κοντά στο σημείο της επίθεσης αντάλλαξε πυρά με τους επιτιθέμενους τρέποντάς τους σε φυγή», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για την επίθεση. Αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας πολεμούν το τοπικό παρακλάδι της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην περιοχή του βόρειου Σινά. Οι επιθέσεις έχουν επεκταθεί και σε άλλα μέρη της Αιγύπτου.

Εκατοντάδες στρατιώτες και αστυνομικοί έχουν σκοτωθεί από το 2013 στη χερσόνησο του Σινά.

Τουλάχιστον 23 στρατιώτες σκοτώθηκαν την περασμένη εβδομάδα όταν παγιδευμένα με εκρηκτικά αυτοκίνητα εξερράγησαν σε δύο σημεία ελέγχου στην περιοχή, σε μια επίθεση την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος. Ήταν μία από τις πιο αιματηρές επιθέσεις που έχουν σημειωθεί εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας τα τελευταία χρόνια.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει εντείνει επίσης τις επιθέσεις σε άλλες περιοχές, θέτοντας συχνά στο στόχαστρο Κόπτες χριστιανούς. Περίπου 100 Κόπτες έχουν σκοτωθεί από τον Δεκέμβριο.

Τον Μάιο, ένοπλοι επιτέθηκαν σε μια ομάδα Κοπτών που ταξίδευαν με λεωφορείο προς ένα μοναστήρι, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 29 άνθρωποι. Δύο βομβιστικές επιθέσεις σε εκκλησίες είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 40 άνθρωποι έναν μήνα νωρίτερα.

Εκκλησιαστικές πηγές δήλωσαν χθες, Πέμπτη, πως οι ηγέτες της εκκλησίας έχουν συστήσει στους Κόπτες της Αιγύπτου να ακυρώσουν όλες τις εκδηλώσεις, τις κατασκηνώσεις και τις δραστηριότητες έξω από εκκλησίες τον Ιούλιο λόγω απειλής στην ασφάλεια.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θέλει να φτιάξει ξανά αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να πάρει πίσω την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Η βάση είναι στα χέρια των Ταλιμπάν, με τους οποίους ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει επίσημες διπλωματικές σχέσεις, αλλά έχουν υπάρξει συνομιλίες για ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων
LIFO NEWSROOM
Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM