Άγριο λιντσάρισμα και δολοφονίες στην Ινδία μετά από φήμες στο WhatsApp

Άγριο λιντσάρισμα και δολοφονίες στην Ινδία μετά από φήμες στο WhatsApp Facebook Twitter
H επίθεση στο όχημα των ανδρών που κατηγορήθηκαν ως απαγωγείς παιδιών
0

Η ινδική αστυνομία συνέλαβε 25 άτομα, μετά το θάνατο ενός άνδρα ο οποίος λιντσαρίστηκε από  εξαγριωμένο όχλο ως απαγωγέας παιδιών.

Οι άνδρες συνελήφθησαν την Κυριακή και κατηγορούνται για τη δολοφονία του Mohammad Azam, 27 ετών, ο οποίος μαζί με δυο φίλους του δέχθηκε επίθεση από σχεδόν 2.000 κατοίκους στη συνοικία Bidar την Παρασκευή.

Οι φίλοι του Azam τραυματίστηκαν σοβαρά στην επίθεση που έγινε λίγες μέρες αφότου το WhatsApp, η υπηρεσία μηνυμάτων του Facebook δημοσίευσε διαφημίσεις σε ινδικές εφημερίδες, προσφέροντας συμβουλές για την καταπολέμηση της διάδοσης ψευδών πληροφοριών στην πλατφόρμα του.

Περισσότεροι από 20 άνθρωποι έχουν λιντσαριστεί στην Ινδία κατηγορούμενοι για απαγωγή παιδιών τους τελευταίους δύο μήνες, σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ.

Η αστυνομία δήλωσε ότι ο Azam και οι σύντροφοί του επέστρεψαν στη γειτονική πόλη του Hyderabad μετά από επίσκεψη τους στο Bidar και σταμάτησαν στην πόλη για ανάπαυση. Κάποια στιγμή τους είδαν να προσφέρουν σοκολάτες σε παιδιά.

«Ένας από αυτούς είχε αγοράσει σοκολάτες από το Κατάρ και προσπάθησε να τις προσφέρει στα παιδιά ως δείγμα αγάπης», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας.

Αλλά ένα από τα παιδιά άρχισε να κλαίει, οι ενήλικες θορυβήθηκαν και κατηγόρησαν τους άντρες ότι ήταν απαγωγείς εν μέσω της φήμης  σχετικά με κύκλωμα απαγωγής παιδιών στην περιοχή, δήλωσε ο αξιωματικός.

Αρχικά οι άντρες κατάφεραν να διαφύγουν από το σημείο αλλά δέχθηκαν επίθεση από έναν πολύ μεγαλύτερο όχλο λίγα μίλια έξω από το χωριό, αφού οι ντόπιοι ειδοποίησαν κοντινά χωριά μέσω του WhatsApp.

Το αυτοκίνητό τους ανετράπη όταν χτύπησε σε ένα οδόφραγμα τοποθετημένο στο δρόμο από τον θυμωμένο όχλο. Οι εξαγριωμένοι κάτοικοι τους έβγαλαν έξω και τους χτυπούσαν με μπαστούνια και πέτρες.

Τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν προσπαθώντας να σταματήσουν το οργισμένο πλήθος.

Τα λιντσαρίσματα ξεκίνησαν τον περασμένο Μάιο στο ανατολικό κράτος Jharkhand μετά από φήμες μέσω WhatsApp σχετικά με απαγωγείς παιδιών. Οι φήμες εξαπλώθηκαν και στοίχισαν τη ζωή σε 21 ανθρώπους.

Η Ινδία κατηγορεί την εταιρεία WhatsApp ότι δεν κατάφερε να περιορίσει τις πλαστές πληροφορίες στην πλατφόρμα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Άντριου: Μήπως ο τίτλος του δούκα του Γιορκ είναι καταραμένος;

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Μήπως ο τίτλος του δούκα του Γιορκ είναι καταραμένος;

Ο πρίγκιπας Άντριου δεν είναι ο πρώτος δούκας του Γιορκ που βρίσκεται στο επίκεντρο ενός σκανδάλου - Αποκεφαλισμοί, προδοσίες και άσχημες ειδήσεις έχουν σημαδέψει την ιστορία του τίτλου
LIFO NEWSROOM
Σεξουαλική παρενόχληση, κατάχρηση εξουσίας και συγκάλυψη: Η Αγγλικανική Εκκλησία βυθίστηκε στο μεγαλύτερο σκάνδαλο της ιστορίας της

Διεθνή / Σεξουαλική παρενόχληση, κατάχρηση εξουσίας και συγκάλυψη: Η Αγγλικανική Εκκλησία βιώνει το μεγαλύτερο σκάνδαλο της ιστορίας της

Ο αρχιεπίσκοπος Στίβεν Γουντ κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση, ενώ η Αγγλικανική Εκκλησία της Βόρειας Αμερικής βυθίζεται σε κρίση εμπιστοσύνης
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ προειδοποιεί το Ισραήλ πως θα χάσει την υποστήριξη των ΗΠΑ, εάν προσαρτήσει τη Δυτική Όχθη

Διεθνή / Ο Τραμπ προειδοποιεί το Ισραήλ πως θα χάσει την υποστήριξη των ΗΠΑ, εάν προσαρτήσει τη Δυτική Όχθη

«Αυτό δεν θα συμβεί. Δεν θα συμβεί επειδή έδωσα τον λόγο μου στις αραβικές χώρες», απάντησε ο Αμερικανός πρόεδρος σε ερώτηση σχετική με την προσάρτηση της περιοχής από το Ισραήλ
LIFO NEWSROOM
Η εταιρεία πίσω από τον ανελκυστήρα της ληστείας του Λούβρου κάνει καμπάνια με χιούμορ

Διεθνή / Λούβρο: Η εταιρεία πίσω από το αναβατόριο της ληστείας κάνει καμπάνια με χιούμορ

«Ήταν προφανές ότι επρόκειτο για εγκληματική πράξη, αλλά όταν διαπιστώσαμε ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί, αρχίσαμε να αστειευόμαστε και να σκεφτόμαστε σλόγκαν», δήλωσε η υπεύθυνη marketing της εταιρείας
LIFO NEWSROOM