Αγάλματα στρατιωτών από πάγο σε δρόμους ρωσικής πόλης- Για πολύ πατριωτικές γιορτές

Αγάλματα στρατιωτών από πάγο σε δρόμους ρωσικής πόλης- Για πολύ πατριωτικές γιορτές Facebook Twitter
0

Αγάλματα στρατιωτών από πάγο έχουν στηθεί σε δρόμους της πόλης Τσιτά στη Ρωσία, με τις τοπικές Αρχές να κρίνουν πως είναι τα κατάλληλα διακοσμητικά για την ενθάρρυνση μίας πατριωτικής νέας χρονιάς.

Δεκάδες αγάλματα ανδρών με στρατιωτικές στολές και καλάσνικοφ στα χέρια έχουν στηθεί σε διάφορα σημεία, με τους πολίτες να στέκονται για να τα εξετάσουν ή να βγάλουν μία selfie μαζί τους.

«Μαχόμαστε σε έναν πόλεμο» είπε μία κάτοικος στο BBC, «άρα, είναι σωστό να έχουμε αυτά τα αγάλματα». 

«Είναι ένας ασυνήθιστος τρόπος να γιορτάζουμε το νέο έτος. Κανονικά θα είχατε τον Άγιο Βασίλη, λαγούς ή σκίουρους. Αλλά είναι σημάδι των καιρών» επεσήμανε μία άλλη γυναίκα, η οποία παραδέχεται πως ανησυχεί για την τρέχουσα κατάσταση στην Ουκρανία.

«Έχουμε φίλους που έχουν επιστρατευτεί και μεταφερθεί για να πολεμήσουν εκεί. Ανησυχούμε γι' αυτούς. Τους τηλεφωνούμε για να δούμε εάν είναι εντάξει. Αλλά, ό,τι κι εάν σκεφτόμαστε για την κυβέρνησή μας, η πατρίδα μας είναι η πατρίδα μας. Εάν δεν την υπερασπιστούμε, ποιος θα το κάνει;»

Όταν ο δημοσιογράφος ρωτά «να την προστατεύσετε από τι;», απαντά: «Να την υπερασπιστούμε από τους ναζί. Υπάρχουν πολλοί εκεί γύρω. Η Ρωσία δέχεται επίθεση σε όλα τα μέτωπα». 

Και τα αγάλματα δεν είναι το μοναδικό σύμβολο της «ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης», όπως επιμένει το Κρεμλίνο να αποκαλεί τον πόλεμο. Στην πλατεία Λένιν, το στολισμένο έλατο μοιράζεται την κεντρική σκηνή με μεγάλες πινακίδες που φέρουν το γράμμα "Ζ" - το σύμβολο των ρωσικών δυνάμεων. Και οι μαθητές δεν γράφουν γράμματα στον Άγιο Βασίλη, αλλά στους στρατιώτες. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βασιλιάς Κάρολος φόρεσε τη γραβάτα με τις ελληνικές σημαίες για να τιμήσει τον Κωνσταντίνο

Διεθνή / Ο βασιλιάς Κάρολος φόρεσε τη γραβάτα με τις ελληνικές σημαίες για να τιμήσει τον Κωνσταντίνο

Ο Βρετανός μονάρχης ήταν απών στο μνημόσυνο για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο - Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες που ο Κάρολος φορά τη γραβάτα, σύμβολο της ελληνικής καταγωγής του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ