Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 15 νεκροί από έκρηξη βυτιοφόρων οχημάτων στην πόλη Τσαρικάρ

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 15 νεκροί από έκρηξη βυτιοφόρων οχημάτων στην πόλη Τσαρικάρ Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 27 τραυματίστηκαν την Τετάρτη από έκρηξη δύο βυτιοφόρων οχημάτων μεταφοράς καυσίμων στην πόλη Τσαρικάρ, βορειοδυτικά της πρωτεύουσας Καμπούλ, η οποία κατέστρεψε ένα διερχόμενο λεωφορείο, τόνισαν κάτοικοι και αξιωματούχοι.

Ένας αξιωματούχος ασφαλείας ανέφερε ότι μια χειροβομβίδα προκάλεσε την έκρηξη των βυτιοφόρων τυλίγοντας στις φλόγες το λεωφορείο, με αποτέλεσμα πολλοί επιβάτες του να καούν ζωντανοί.

Μια εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης, η Ουαχίντα Σάχκαρ, ανέφερε ότι τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 27 τραυματίστηκαν.

Δεν έχει υπάρχει άμεση ανάληψη ευθύνης της επίθεσης, που σημειώθηκε μια μέρα μετά της επίθεσης βομβιστή-καμικάζι στην Καμπούλ που είχε αποτέλεσμα έως και οχτώ νεκρούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφορυράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφορυράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Με αφορμή τη δημοσίευση των στοιχείων του φερόμενου ως δράστη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεσπά εναντίον της μετανάστευσης, που λέει ότι αποτελεί τη «μεγαλύτερη απειλή για την εθνική ασφάλεια»
LIFO NEWSROOM
ΑΡΚΤΙΚΗ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΙΝΑ ΡΩΣΙΑ

Διεθνή / Αρκτική: «Μετατρέπεται σε στρατηγικό θέατρο γεωπολιτικού ανταγωνισμού» προειδοποιεί το Ευρωκοινοβούλιο

Οι ευρωβουλευτές καταδικάζουν την αυξανόμενη στρατιωτικοποίηση της Αρκτικής, επισημαίνοντας την εκτεταμένη στρατιωτική αναδιάρθρωση της Ρωσίας και το ενδιαφέρον της Κίνας
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Οριστική η καταδίκη του Νικολά Σαρκοζί για τις δαπάνες της καμπάνιας του 2012

Διεθνή / Γαλλία: Οριστική η καταδίκη του Νικολά Σαρκοζί για τις δαπάνες της καμπάνιας του 2012

Παράλληλα, τόσο ο Νικολά Σαρκοζί όσο και η σύζυγός του, Κάρλα Μπρούνι, βρίσκονται αντιμέτωποι με έρευνες για πιθανές προσπάθειες επηρεασμού μαρτύρων που εμπλέκονται στην υπόθεση της Λιβύης
LIFO NEWSROOM