Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν συλλαμβάνουν γυναίκες που διαμαρτύρονται για τον αποκλεισμό τους από τα πανεπιστήμια

Γυναίκες στο Αφγανιστάν Facebook Twitter
Φωτ: EPA
0

Σε πέντε συλλήψεις γυναικών προχώρησαν οι Ταλιμπάν, επειδή συμμετείχαν σε διαμαρτυρία κατά της απαγόρευσης της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

Φρουροί εμπόδισαν εκατοντάδες γυναίκες που προσπάθησαν να εισέλθουν στα πανεπιστήμια, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση του καθολικού αποκλεισμού τους. Εκτός από την Καμπούλ, διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε και στην επαρχία Takhar.

Παράλληλα, συνελήφθησαν και τρεις δημοσιογράφοι.

Πλάνα που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Πέμπτη έδειχναν περίπου 20 Αφγανές με χιτζάμπ να διαδηλώνουν στους δρόμους της Καμπούλ, υψώνοντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα.

Οι διαμαρτυρόμενες, αρχικά, είχαν προγραμματίσει να συγκεντρωθούν μπροστά από το πανεπιστήμιο της Καμπούλ, ωστόσο, άλλαξαν τοποθεσία καθώς δυνάμεις των αρχών αναπτύχθηκαν στην περιοχή.

Τον αποτροπιασμό τους για την απόφαση εξέφρασαν και Αφγανοί, με περίπου 50 καθηγητές πανεπιστημίου σε δημόσια και ιδιωτικά ιδρύματα να παραιτούνται από τις θέσεις τους, ενώ ορισμένοι άνδρες φοιτητές φέρονται να αρνήθηκαν να δώσουν εξετάσεις.

Με πληροφορίες BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Διεθνή / ΗΠΑ: Πρωτοφανείς πλημμύρες στην Ουάσινγκτον - Έως και 100.000 άνθρωποι ενδέχεται να εκκενώσουν τα σπίτια τους

Μετά από δύο ημέρες έντονων φαινομένων, η αμερικάνικη ΕΜΥ προειδοποιεί για 10 έως 20 εκατοστά βροχής - Ανησυχητική η κατάσταση στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM