Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν συλλαμβάνουν γυναίκες που διαμαρτύρονται για τον αποκλεισμό τους από τα πανεπιστήμια

Γυναίκες στο Αφγανιστάν Facebook Twitter
Φωτ: EPA
0

Σε πέντε συλλήψεις γυναικών προχώρησαν οι Ταλιμπάν, επειδή συμμετείχαν σε διαμαρτυρία κατά της απαγόρευσης της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

Φρουροί εμπόδισαν εκατοντάδες γυναίκες που προσπάθησαν να εισέλθουν στα πανεπιστήμια, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση του καθολικού αποκλεισμού τους. Εκτός από την Καμπούλ, διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε και στην επαρχία Takhar.

Παράλληλα, συνελήφθησαν και τρεις δημοσιογράφοι.

Πλάνα που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Πέμπτη έδειχναν περίπου 20 Αφγανές με χιτζάμπ να διαδηλώνουν στους δρόμους της Καμπούλ, υψώνοντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα.

Οι διαμαρτυρόμενες, αρχικά, είχαν προγραμματίσει να συγκεντρωθούν μπροστά από το πανεπιστήμιο της Καμπούλ, ωστόσο, άλλαξαν τοποθεσία καθώς δυνάμεις των αρχών αναπτύχθηκαν στην περιοχή.

Τον αποτροπιασμό τους για την απόφαση εξέφρασαν και Αφγανοί, με περίπου 50 καθηγητές πανεπιστημίου σε δημόσια και ιδιωτικά ιδρύματα να παραιτούνται από τις θέσεις τους, ενώ ορισμένοι άνδρες φοιτητές φέρονται να αρνήθηκαν να δώσουν εξετάσεις.

Με πληροφορίες BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Το Ιράν διακόπτει τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ λόγω των επιθέσεων στον Λίβανο

Η Τεχεράνη απειλεί με καθολικό αποκλεισμό των Στενών του Ορμούζ και την ενεργοποίηση άλλων μετώπων - «Προς το συμφέρον του Νετανιάχου να σαμποτάρει οποιαδήποτε συμφωνία», σχολιάζει ο διεθνής Τύπος για τις επιθέσεις στον Λίβανο
THE LIFO TEAM
ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / Ιράν: «Η εκεχειρία στον Λίβανο είναι βασική προϋπόθεση για οποιαδήποτε συμφωνία»

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ δήλωσε ότι το Ιράν δεν διεξάγει επί του παρόντος συνομιλίες με τις ΗΠΑ σχετικά με τις λεπτομέρειες του πυρηνικού του προγράμματος, που απασχολεί περισσότερο τον Τραμπ
THE LIFO TEAM