Αεροσκάφος της Ethiopian Airlines που είχε απογειωθεί από την Αντίς Αμπέμπα με προορισμό Ναϊρόμπι, συνετρίβη, δήλωσε την Κυριακή το γραφείο πρωθυπουργού της Αιθιοπίας.

 

Στο αεροπλάνο υπήρχαν 149 επιβάτες και οκτώ μέλη του πληρώματος, σύμφωνα με όσα είναι έως τώρα γνωστά.

 

Η αιτία και ο ακριβής τόπος της σύγκρουσης, καθώς και ο αριθμός των νεκρών, παρέμειναν άγνωστοι την Κυριακή το πρωί.

 

Πληροφορίες από διεθνή πρακτορεία αναφέρουν πως το αεροσκάφος, ένα Boeing 737-800 MAX, συνετρίβη λίγο μετά την απογείωση κοντά στην πόλη Bishoftu. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η συντριβή σημειώθηκε μόλις έξι λεπτά μετά την απογείωσή του.

 

«Επιβεβαιώνεται πως συνέβη στις 08.44, το πρωί», σημείωσε εκπρόσωπος της εταιρίας, όπως μετέδωσε το Reuters.

 

Συλλυπητήρια στα θύματα της πτώσης του αεροσκάφους των Αιθιοπικών αερογραμμών προς το Ναϊρόμπι δημοσιεύθηκαν στον λογαριασμό Twitter του γραφείου του πρωθυπουργού της χώρας, δίχως να προστίθενται άλλες λεπτομέρειες.

 

Νωρίτερα, εκπρόσωπος της εταιρείας επιβεβαίωσε την πτώση του αεροσκάφους της πτήσης προς το Ναϊρόμπι της Κένυας με 149 επιβαίνοντες και οκταμελές πλήρωμα. Η εταιρία δήλωσε πως είναι σε εξέλιξη επιχείρηση στο σημείο της τραγωδίας.

 

Το αεροσκάφος είχε συμπληρώσει μόλις τέσσερις μήνες στον στόλο της Ethiopian Airlines.

 

 

 

«Το γραφείο του πρωθυπουργού, εκ μέρους της κυβέρνησης και του λαού της Αιθιοπίας, εκφράζει τα βαθύτερα συλλυπητήριά του στις οικογένειες που έχασαν τους αγαπημένους τους στο Μπόινγκ 737 των Αιθιοπικών Αερογραμμών που ήταν προγραμματισμένη για το Ναϊρόμπι της Κένυας σήμερα το πρωί», τονίζεται στο Twitter του πρωθυπουργού.