Αεροπλάνα, κοσμήματα που γεμίζουν δικαστήριο και 2 εκατ. £ για φράουλες- Ο χλιδάτος τρόπος ζωής του εμίρη του Ντουμπάι και της Χάγια

Αεροπλάνα, κοσμήματα που γεμίζουν δικαστήριο και 2 εκατ. £ για φράουλες- Ο χλιδάτος τρόπος του εμίρη του Ντουμπάι και της Χάγια Facebook Twitter
Πηγή φωτό AP
0

Ο διακανονισμός για το διαζύγιο του εμίρη του Ντουμπάι με την πριγκίπισσα Χάγια- και το τεράστιο ποσό που πρέπει εκείνος να της καταβάλλει- δίνει μια εικόνα για τον «πραγματικά χλιδάτο» τρόπο του ζευγαριού κατά τη διάρκεια του γάμου τους, κάτι που επεσήμανε και ο ίδιος ο δικαστής.  

Στο δικαστήριο, πέρα από τα αιτήματα που διατύπωσε η πριγκίπισσα Χάγια αποκαλύφθηκαν και πολλά για τον τρόπο που ζούσε η ίδια και τα παιδιά της στο Ντουμπάι, προτού χωρίσει τον σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ. 

Ο εμίρης του Ντουμπάι έδινε στην έκτη σύζυγό του 83 εκατομμύρια λίρες τον χρόνο για τις δαπάνες του «νοικοκυριού» και επιπλέον 9 εκατομμύρια τον χρόνο για τα δικά της έξοδα

Τα παιδιά τους, Αλ Τζαλίλα 14 ετών και Ζαγιέντ 9 ετών σήμερα, είχαν ετήσιο επίδομα περίπου 10 εκατομμύρια λίρες έκαστος, όπως και πρόσβαση σε ένα στόλο αεροπλάνων που ανήκαν στον σεΐχη. Ανάμεσά τους ένα Boeing 747- που ήταν ειδική παραγγελία και με το οποίο ο σεΐχης επέμενε ότι τα παιδιά του έπρεπε να ταξιδεύουν με αυτό- ελικόπτερα, ένα σούπερ γιοτ 400 εκατομμυρίων δολαρίων και τουλάχιστον δέκα πολυτελείς κατοικίες.  Επίσης, τα παιδιά και η μητέρα τους είχαν υποστήριξη από προσωπικό που αριθμούσε περίπου 80 άτομα. 

Ένα καλοκαίρι, όσο ήταν ακόμη παντρεμένοι, η πριγκίπισσα Χάγια και ο εμίρης του Ντουμπάι ξόδεψαν 2 εκατομμύρια λίρες για φράουλες, σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στο δικαστήριο. 

Ανάμεσα στα αντικείμενα που η Χάγια ζήτησε, ανεπιτυχώς, να της επιστραφούν ήταν ρούχα υψηλής ραπτικής αξίας 63 εκατομμυρίων λιρών και κοσμήματα αξίας 20 εκατομμυρίων. Μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι αν άπλωνε τα κοσμήματά της, θα γέμιζαν τη δικαστική αίθουσα

Όταν προβλήθηκε στο δικαστήριο βίντεο από θησαυροφυλάκιο παραλιακού παλατιού, η Χάγια είπε ότι τα πιο πολύτιμα αντικείμενα είχαν αφαιρεθεί, αφήνοντας πίσω κυρίως φο μπιζού, αξίας περίπου 20.000 λιρών. Όταν ρωτήθηκε αν το δικαστή αν «υπάρχει νόημα» να της σταλούν, εκείνη απάντησε «όχι». 

Τελικά, στο πλαίσιο του διακανονισμού, ο δικαστής διέταξε τον εμίρη του Ντουμπάι να καταβάλει στην πρώην σύζυγό του 13,7 εκατομμύρια λίρες για κοσμήματα και ένα εκατομμύριο για ρούχα υψηλής ραπτικής. Επίσης, θα λάβει 5 εκατομμύρια λίρες για άλογα που θα τρέχουν σε κούρσες.

Αεροπλάνα, κοσμήματα που γεμίζουν δικαστήριο και 2 εκατ. £ για φράουλες- Ο χλιδάτος τρόπος του εμίρη του Ντουμπάι και της Χάγια Facebook Twitter
Τετ α τετ του ζευγαριού με τη βασίλισσα Ελισάβετ, το 2016 (Πηγή φωτό ΑP)

Η ίδια είπε ενώπιον του δικαστηρίου ότι δεν είναι υπερβολικό να ζητά εκατομμύρια για να πληρώσει πέντε οικονόμους, για ρούχα, για τη συντήρηση των δύο επαύλεων της- η μία αξίας περίπου 100 εκατομμυρίων λιρών- και για συχνές διακοπές. 

Το τελευταίο είναι ξεκαθαρισμένο στον διακανονισμό, καθώς προβλέπονται στο ποσό που θα πρέπει να καταβάλλει κάθε χρόνο ο σεΐχης για τα παιδιά του. Συγκεκριμένα, πρέπει να διαθέτει 5,1 εκατομμύρια λίρες για διακοπές 9 εβδομάδων στο εξωτερικό κάθε χρόνο, δύο εβδομάδων στη Βρετανία συν τρία παρατεταμένα σαββατοκύριακα στην Ιορδανία, όπως και τρία σαββατοκύριακα εντός Βρετανίας. 

Η Χάγια εξέφρασε στο δικαστήριο την επιθυμία να έχουν τα παιδιά της μια «φυσιολογική ζωή» στη Βρετανία, κάτι που αμφισβήτησε ο δικηγόρος του σεΐχη εξαιτίας κάποιων ποσών που διεκδικούσε. 

Από την πλευρά του, ο δικαστής είπε ότι θα κάνει το καλύτερο που μπορεί ώστε «να καταλήξω σε συμπέρασμα για το τι είναι λογικό, ενώ θα έχω κατά νου τον ασυνήθιστο πλούτο και το αξιοσημείωτο επίπεδο διαβίωσης που απολάμβαναν αυτά τα παιδιά κατά τη διάρκεια του γάμου». 

Στην πράξη, αυτό μεταξύ άλλων «μεταφράστηκε» σε περίπου ένα εκατομμύριο λίρες που θα πρέπει να καταβάλλει κάθε χρόνο ο σεΐχης για την αναψυχή των παιδιών του, όπως και 277.050 λίρες ετησίως για ζώα, συμπεριλαμβανομένων δύο πόνι και ενός αλόγου που χρησιμοποιούν τα δύο παιδιά. 

Αεροπλάνα, κοσμήματα που γεμίζουν δικαστήριο και 2 εκατ. £ για φράουλες- Ο χλιδάτος τρόπος του εμίρη του Ντουμπάι και της Χάγια Facebook Twitter
Το ζευγάρι με την κόρη τους το 2016 (Πηγή φωτό AP)

Οι δικηγόροι της πριγκίπισσας Χάγια είπαν στο δικαστήριο πως ήταν «απεριόριστα» τα χρήματα που είχε στη διάθεσή της η ίδια και τα παιδιά της όσο ζούσαν στο Ντουμπάι. Ο δικηγόρος του σεΐχη από την πλευρά του παραδέχθηκε ότι εκείνος θα μπορούσε να συγκεντρώσει 1,25 δισεκατομμύρια λίρες σε μετρητά εντός τριών μηνών.

«Υπενθυμίζω στον εαυτό μου ότι τα χρήματα δεν ήταν θέμα κατά τη διάρκεια του γάμου», είπε κάποια στιγμή ο δικαστής, εγκρίνοντας το αίτημα της Χάγια για 1,9 εκατ. λίρες για την επέκταση της κουζίνας, έναν φούρνο για πίτσα και κουρτίνες κουζίνας στο σπίτι της στο Λονδίνο. 

Ο δικηγόρος της επεσήμανε κάποια στιγμή ότι η πριγκίπισσα Χάγια «δεν είναι, στο πλαίσιο αυτής της υπόθεσης,  πλούσια». Η ίδια αναγκάστηκε να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία 15,6 εκατομμυρίων λιρών- ανάμεσά τους άλογα αξίας 10 εκατ. και κοσμήματα αξίας 2,1 εκατ.- για να τα βγάλει πέρα ενώ περίμενε τον τελικό διακανονισμό. 

Όσο για τον εμίρη του Ντουμπάι, για εκείνον, επεσήμανε ο δικηγόρος της Χάγια «είναι πολύ διαφορετική από ότι για οποιονδήποτε κοινό θνητό εμπλέκεται σε αυτή την υπόθεση ή όποιον διάδικο εμφανίζεται συνήθως ενώπιον αυτού του δικαστηρίου». 

Με πληροφορίες από Guardian, Reuters 


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Άγγλοι απορρίπτουν ναυτική επιχείρηση στη Μαύρη Θάλασσα

Τι διαβάζουμε σήμερα / Οι Άγγλοι απορρίπτουν ναυτική επιχείρηση στη Μαύρη Θάλασσα

Σήμερα: Ξανά και ξανά • • • οι Άγγλοι απορρίπτουν ναυτική επιχείρηση στη Μαύρη Θάλασσα • • • ασάφεια σχετικά με την ασάφεια • • • ανεβαίνουν, ανεβαίνουν, ανεβαίνουν, ανεβαίνουν • • • δολοφονία ακτιβίστριας δικηγόρου • • • μια σημαία σκανδαλίζει • • • σάτυρος ηλικίας 91 ετών
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 25/05 - ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ-Οι γνωστές και άγνωστες επιτυχίες του ελληνοαμερικανικού λόμπι

LiFO politics / Οι γνωστές και άγνωστες επιτυχίες του ελληνοαμερικανικού λόμπι

H Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Έντι Ζεμενίδη, εκτελεστικό διευθυντή της οργάνωσης Hellenic American Leadership Council (HALC), για τον ρόλο που είχε το ελληνικό λόμπι στην προετοιμασία της πρόσφατης εμφάνισης του πρωθυπουργού στο αμερικανικό Κογκρέσο.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ