«Αδειάζει» τον Ερντογάν η Τυνησία - «Η χώρα δεν θα συμμετάσχει σε κανένα συνασπισμό»

«Αδειάζει» τον Ερντογάν η Τυνησία - «Η χώρα δεν θα συμμετάσχει σε κανένα συνασπισμό» Facebook Twitter
1

Σε ανακοίνωση προέβη η Προεδρία της Τυνησίας, σχετικά με τα δημοσιεύματα που αφορούσαν την συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της χώρας με τον Τούρκο ομολογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με το sigmalive, η ανακοίνωση αναφέρει πως, «η στάση του κράτους της Τυνησίας, είναι ουδέτερη στη Λιβυκή κρίση. Η χώρα δεν θα συμμετάσχει σε κανένα συνασπισμό». Την ίδια ώρα κατήγγειλε με σφοδρότητα τις δηλώσεις σχετικά με την ένταξη της Τυνησίας σε μια τουρκική συμμαχία.

Υπενθυμίζεται ότι η τουρκική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ» ανέφερε χτες ότι ο Τούρκος Πρόεδρος ζήτησε από την Τυνησία λιμάνι για το στόλο του με σκοπό –σε περίπτωση που χρειαστεί- να επιχειρεί άμεσα η Τουρκία στην θαλάσσια περιοχή γύρω από τη Λιβύη και την Ελλάδα.

«Όλοι αναρωτιόντουσαν πώς μπορεί να υπάρξει συνεργασία μεταξύ της Τουρκίας και της Τυνησίας», έγραφε χτες η φιλο-κυβερνητική εφημερίδα, με την απάντηση να τη δίνει ο Τούρκος απόστρατος αντιναύαρχος Τζεμ Γκιουρντενίζ.

«Θα ήταν σημαντικό η Τυνησία να λειτουργήσει ως λιμάνι για το τουρκικό πολεμικό ναυτικό και η επιχείρηση 'Ασπίδα της Μεσογείου' να επεκταθεί μέχρι την Λιβύη, προκειμένου να αποτραπούν κινήσεις της Ελλάδας», δηλώνει ο Τούρκος στρατιωτικός, ο οποίος προκρίνει ότι μία συμφωνία με την Τυνησία θα ενίσχυε το χέρι της Τουρκίας στην περιοχή. Κατά την άποψή του, μέχρι να τελειώσει ο εμφύλιος πόλεμος στην Λιβύη, θα ήταν χρήσιμο για την Τουρκία να διατηρεί μία ναυτική βάση στην περιοχή.

«Η Λιβύη αποτελεί μία περιοχή στρατηγικής σημασίας για την Τουρκία στην ανατ. Μεσόγειο. Είναι ιδιαιτέρως σημαντική η εξασφάλιση του ελέγχου των δυτικών θαλάσσιων συνόρων της στην ανατ. Μεσόγειο, γι' αυτό και πρέπει να δείξει ότι στηρίζει ισχυρά την κυβέρνηση με την οποία υπέγραψε το μνημόνιο», εκτιμά ο Τζεμ Γκιουρντενίζ. Παράλληλα, ο Τούρκος αντιναύαρχος εν αποστρατεία κρίνει ως άκρως αναγκαία την σύσταση ναυτικής βάσης στα Κατεχόμενα.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΤΡΑΜΠ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ

Διεθνή / Σε αδιέξοδο ο Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ: Γιατί είναι «πολύ επικίνδυνο» το σχέδιό του για πολεμικά πλοία

Τα προβλήματα στα Στενά του Ορμούζ ξεκίνησαν μετά την 28η Φεβρουαρίου και τις αμερικανο-ισραηλινές επιθέσεις κατά του Ιράν, ξεκινώντας τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, φτάνοντας στην τρίτη εβδομάδα του
THE LIFO TEAM
ΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δηλώνει ότι η Ουκρανία θέλει χρήματα και τεχνολογία σε αντάλλαγμα για τη βοήθεια στη Μέση Ανατολή

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει ξεκαθαρίσει ότι η βοήθεια που έχει σταλθεί «δεν πρόκειται για συμμετοχή σε στρατιωτικές επιχειρήσεις. Δεν βρισκόμαστε σε πόλεμο με το Ιράν»
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Axios: Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να διαρκέσει έως τον Σεπτέμβριο

Οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή μετρούν ήδη δύο εβδομάδες και συνεχίζουν. Ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι οι επιθέσεις στο Ιράν θα διαρκέσουν 4 με 6 εβδομάδες. Γιατί όμως όλοι προβλέπουν μια μακροχρόνια κρίση;
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Τραμπ: «Ήξερα για τα Στενά του Ορμούζ, όπως και ότι ο Μπιν Λάντεν θα επιτίθετο στους Δίδυμους Πύργους»

Ο Αμερικανός πρόεδρος ισχυρίστηκε για ακόμη μία φορά πως στο βιβλίο του, με τίτλο «The America We Deserve», είχε προβλέψει την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στους Δίδυμους Πύργους
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΙΡΑΚ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Mission Accomplished;» - Η θριαμβολογία του 2003 που στοιχειώνει τη σημερινή σύγκρουση με το Ιράν

Η εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ και η πτώση του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσεΐν - Με αφορμή τον πόλεμο ΗΠΑ - Ιράν σήμερα, πολλοί αναλυτές βλέπουν ανησυχητικές ομοιότητες ανάμεσα στις δύο συγκρούσεις
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Επειδή ο Ερντογάν ψάχνεται για πόλεμο για να γίνει ο νέος Κεμάλ Ατατούρκ (ή έτσι ονειρεύεται) νομίζει έχουν όλοι την όρεξή του. Άντε φάε λίγο κεμπάπ πασά μου κι ηρέμησε. Δεν έχουμε όρεξη να σκοτωθούμε για τα αέρια σου.