«Αδειάζει» τον Ερντογάν η Τυνησία - «Η χώρα δεν θα συμμετάσχει σε κανένα συνασπισμό»

«Αδειάζει» τον Ερντογάν η Τυνησία - «Η χώρα δεν θα συμμετάσχει σε κανένα συνασπισμό» Facebook Twitter
1

Σε ανακοίνωση προέβη η Προεδρία της Τυνησίας, σχετικά με τα δημοσιεύματα που αφορούσαν την συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της χώρας με τον Τούρκο ομολογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με το sigmalive, η ανακοίνωση αναφέρει πως, «η στάση του κράτους της Τυνησίας, είναι ουδέτερη στη Λιβυκή κρίση. Η χώρα δεν θα συμμετάσχει σε κανένα συνασπισμό». Την ίδια ώρα κατήγγειλε με σφοδρότητα τις δηλώσεις σχετικά με την ένταξη της Τυνησίας σε μια τουρκική συμμαχία.

Υπενθυμίζεται ότι η τουρκική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ» ανέφερε χτες ότι ο Τούρκος Πρόεδρος ζήτησε από την Τυνησία λιμάνι για το στόλο του με σκοπό –σε περίπτωση που χρειαστεί- να επιχειρεί άμεσα η Τουρκία στην θαλάσσια περιοχή γύρω από τη Λιβύη και την Ελλάδα.

«Όλοι αναρωτιόντουσαν πώς μπορεί να υπάρξει συνεργασία μεταξύ της Τουρκίας και της Τυνησίας», έγραφε χτες η φιλο-κυβερνητική εφημερίδα, με την απάντηση να τη δίνει ο Τούρκος απόστρατος αντιναύαρχος Τζεμ Γκιουρντενίζ.

«Θα ήταν σημαντικό η Τυνησία να λειτουργήσει ως λιμάνι για το τουρκικό πολεμικό ναυτικό και η επιχείρηση 'Ασπίδα της Μεσογείου' να επεκταθεί μέχρι την Λιβύη, προκειμένου να αποτραπούν κινήσεις της Ελλάδας», δηλώνει ο Τούρκος στρατιωτικός, ο οποίος προκρίνει ότι μία συμφωνία με την Τυνησία θα ενίσχυε το χέρι της Τουρκίας στην περιοχή. Κατά την άποψή του, μέχρι να τελειώσει ο εμφύλιος πόλεμος στην Λιβύη, θα ήταν χρήσιμο για την Τουρκία να διατηρεί μία ναυτική βάση στην περιοχή.

«Η Λιβύη αποτελεί μία περιοχή στρατηγικής σημασίας για την Τουρκία στην ανατ. Μεσόγειο. Είναι ιδιαιτέρως σημαντική η εξασφάλιση του ελέγχου των δυτικών θαλάσσιων συνόρων της στην ανατ. Μεσόγειο, γι' αυτό και πρέπει να δείξει ότι στηρίζει ισχυρά την κυβέρνηση με την οποία υπέγραψε το μνημόνιο», εκτιμά ο Τζεμ Γκιουρντενίζ. Παράλληλα, ο Τούρκος αντιναύαρχος εν αποστρατεία κρίνει ως άκρως αναγκαία την σύσταση ναυτικής βάσης στα Κατεχόμενα.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΓΕΦΥΡΑ ΒΑΛΤΙΜΟΡΗ

Διεθνή / Βαλτιμόρη: Διώξεις στην εταιρεία του πλοίου για την κατάρρευση της γέφυρας

Οι εισαγγελικές αρχές υποστηρίζουν ότι η εταιρεία απέκρυψε κρίσιμες πληροφορίες από τους ερευνητές και δεν ενημέρωσε επαρκώς την αμερικανική ακτοφυλακή για τεχνικά προβλήματα και κινδύνους ασφαλείας στο πλοίο
THE LIFO TEAM
ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ ΧΑΜΕΝΕΪ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ο ανώτατος ηγέτης του είναι άφαντος, τη στιγμή που οι διαπραγματευτές τον χρειάζονται περισσότερο

Η απουσία του σύμφωνα με δημοσίευμα της WSJ επηρεάζει τις εσωτερικές ισορροπίες στην Τεχεράνη, καθώς η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία εμφανίζεται διχασμένη ως προς τη στάση στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΑΡΜΕΝΙΑ ΝΙΚΟΛ ΠΑΣΙΝΙΑΝ ΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΧ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ

Διεθνή / Ο Νικόλ Πασινιάν δήλωσε πως το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν ανήκε στην Αρμενία

Σε μια απρόσμενη παραδοχή, ο Αρμένιος πρωθυπουργός δήλωσε ότι το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν αποτελούσε έδαφος της Αρμενίας και ότι η προσπάθεια για την κατάκτησή του ήταν «ένα μοιραίο λάθος»
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Επειδή ο Ερντογάν ψάχνεται για πόλεμο για να γίνει ο νέος Κεμάλ Ατατούρκ (ή έτσι ονειρεύεται) νομίζει έχουν όλοι την όρεξή του. Άντε φάε λίγο κεμπάπ πασά μου κι ηρέμησε. Δεν έχουμε όρεξη να σκοτωθούμε για τα αέρια σου.