«Αδειάζει» τον Ερντογάν η Τυνησία - «Η χώρα δεν θα συμμετάσχει σε κανένα συνασπισμό»

«Αδειάζει» τον Ερντογάν η Τυνησία - «Η χώρα δεν θα συμμετάσχει σε κανένα συνασπισμό» Facebook Twitter
1

Σε ανακοίνωση προέβη η Προεδρία της Τυνησίας, σχετικά με τα δημοσιεύματα που αφορούσαν την συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της χώρας με τον Τούρκο ομολογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με το sigmalive, η ανακοίνωση αναφέρει πως, «η στάση του κράτους της Τυνησίας, είναι ουδέτερη στη Λιβυκή κρίση. Η χώρα δεν θα συμμετάσχει σε κανένα συνασπισμό». Την ίδια ώρα κατήγγειλε με σφοδρότητα τις δηλώσεις σχετικά με την ένταξη της Τυνησίας σε μια τουρκική συμμαχία.

Υπενθυμίζεται ότι η τουρκική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ» ανέφερε χτες ότι ο Τούρκος Πρόεδρος ζήτησε από την Τυνησία λιμάνι για το στόλο του με σκοπό –σε περίπτωση που χρειαστεί- να επιχειρεί άμεσα η Τουρκία στην θαλάσσια περιοχή γύρω από τη Λιβύη και την Ελλάδα.

«Όλοι αναρωτιόντουσαν πώς μπορεί να υπάρξει συνεργασία μεταξύ της Τουρκίας και της Τυνησίας», έγραφε χτες η φιλο-κυβερνητική εφημερίδα, με την απάντηση να τη δίνει ο Τούρκος απόστρατος αντιναύαρχος Τζεμ Γκιουρντενίζ.

«Θα ήταν σημαντικό η Τυνησία να λειτουργήσει ως λιμάνι για το τουρκικό πολεμικό ναυτικό και η επιχείρηση 'Ασπίδα της Μεσογείου' να επεκταθεί μέχρι την Λιβύη, προκειμένου να αποτραπούν κινήσεις της Ελλάδας», δηλώνει ο Τούρκος στρατιωτικός, ο οποίος προκρίνει ότι μία συμφωνία με την Τυνησία θα ενίσχυε το χέρι της Τουρκίας στην περιοχή. Κατά την άποψή του, μέχρι να τελειώσει ο εμφύλιος πόλεμος στην Λιβύη, θα ήταν χρήσιμο για την Τουρκία να διατηρεί μία ναυτική βάση στην περιοχή.

«Η Λιβύη αποτελεί μία περιοχή στρατηγικής σημασίας για την Τουρκία στην ανατ. Μεσόγειο. Είναι ιδιαιτέρως σημαντική η εξασφάλιση του ελέγχου των δυτικών θαλάσσιων συνόρων της στην ανατ. Μεσόγειο, γι' αυτό και πρέπει να δείξει ότι στηρίζει ισχυρά την κυβέρνηση με την οποία υπέγραψε το μνημόνιο», εκτιμά ο Τζεμ Γκιουρντενίζ. Παράλληλα, ο Τούρκος αντιναύαρχος εν αποστρατεία κρίνει ως άκρως αναγκαία την σύσταση ναυτικής βάσης στα Κατεχόμενα.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΖΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΕΦΟΡΙΑ

Διεθνή / ABC News: Η κυβέρνηση Τραμπ πρόκειται να συγκροτήσει «Επιτροπή Αλήθειας και Δικαιοσύνης» για την αποζημίωση των συμμάχων του

Οι αποζημιώσεις αφορούν άτομα που δήλωσαν θύματα κυβερνητικής «εργαλειοποίησης» των κρατικών μηχανισμών κατά την διακυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Τα 20 χρόνια είναι αρκετά» – Ο Τραμπ θέτει όριο στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι μια αναστολή 20 ετών στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν θα ήταν αρκετή για μια συμφωνία, σηματοδοτώντας πιθανή μετατόπιση στη στάση του απέναντι στην Τεχεράνη
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: «Ο πόλεμος στο Ιράν αφορά και την Ευρώπη» εξηγεί πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Τραμπ

Προειδοποίησε ότι η Ευρώπη δεν δείχνει την απαραίτητη σοβαρότητα απέναντι ούτε στην Κίνα, συνδέοντας τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή με τη ρωσοκινεζική συνεργασία και τόνισε ότι οι μεγάλες κρίσεις είναι πλέον αλληλένδετες, κάτι που η Ευρώπη εξακολουθεί να υποτιμά
THE LIFO TEAM
Παλαιστίνιοι αναγκάζονται να κατεδαφίσουν τα ίδια τους τα σπίτια για να χτιστεί ισραηλινό θεματικό πάρκο

Διεθνή / Παλαιστίνιοι αναγκάζονται να κατεδαφίσουν τα ίδια τους τα σπίτια για να χτιστεί ισραηλινό θεματικό πάρκο

Οι κάτοικοι της συνοικίας al-Bustan στην ανατολική Ιερουσαλήμ αναγκάζονται να κατεδαφίσουν τα πατρικά τους σπίτια, καθώς σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές είναι η οικονομικότερη λύση
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Επειδή ο Ερντογάν ψάχνεται για πόλεμο για να γίνει ο νέος Κεμάλ Ατατούρκ (ή έτσι ονειρεύεται) νομίζει έχουν όλοι την όρεξή του. Άντε φάε λίγο κεμπάπ πασά μου κι ηρέμησε. Δεν έχουμε όρεξη να σκοτωθούμε για τα αέρια σου.