No.1

Το «άβατο» των Ειδικών Δυνάμεων πέρασε η πρώτη γυναίκα στρατιώτης στις ΗΠΑ

Το «άβατο» των Ειδικών Δυνάμεων πέρασε η πρώτη γυναίκα στρατιώτης στις ΗΠΑ Facebook Twitter
EPA
0

Το άβατο των Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ πέρασε η πρώτη γυναίκα στρατιώτης στις ΗΠΑ.


Μία γυναίκα στρατιώτης των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, πέρασε για πρώτη φορά την αξιολόγηση των Ειδικών Δυνάμεων στις ΗΠΑ, κι έτσι έγινε η πρώτη υποψήφια για την απόκτηση του "πράσινου μπερέ" μεταδίδει το CNN, επικαλούμενο έναν εκπρόσωπο της Διοίκησης Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ.

Το όνομα της γυναίκας δεν έχει δημοσιοποιηθεί με δεδομένη την ευαίσθητη φύση των επιχειρήσεων που αναλαμβάνουν οι ειδικές δυνάμεις, ενώ κατά το επόμενο στάδιο της εκπαίδευσης της θα λάβει μέρος σε ειδικό σχολείο εκπαίδευσης (Special Forces Qualification Course) σύμφωνα με τον αντισυνταγματάρχη Λόρεν Μπάιμερ.

Οι Ειδικές Δυνάμεις του Στρατού των ΗΠΑ, είναι ευρύτερα γνωστές ως "πράσινα μπερέ" ειδικεύονται στο ασύμμετρο πόλεμο, στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, αλλά και στην εσωτερική άμυνα των ΗΠΑ κατά διεθνών απειλών.

"Πρόσφατα μία γυναίκα ολοκλήρωσε με επιτυχία την επιλογή και την αξιολόγηση των ειδικών δυνάμεων, ενώ επιλέχθηκε για να λάβει μέρος στο σχολείο πιστοποίησης των ειδικών δυνάμεων," είπε ο Μπάιμερ.

"Είμαστε περήφανοι για όλους τους υποψηφίους που έλαβαν μέρος στην διαδικασία επιλογής και επιλέχθηκαν για να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους, ελπίζοντας ότι θα κερδίσουν τον πράσινο μπερέ. Είναι πολιτική μας να μην δημοσιοποιούμε τα ονόματα των μελών μας, καθώς οι στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων λαμβάνουν μέρος σε αποστολές ειδικού επιχειρησιακού ενδιαφέροντος, προκειμένου να αποφοιτήσουν," τόνισε ο Μπάιμερ.

Η διαδικασία επιλογής έχει διάρκεια 24 ημερών, δοκιμάζοντας στα όρια την πνευματική και φυσική αντοχή των υποψηφίων προς επιλογή στρατιωτών. Αρκετές γυναίκες προσπάθησαν να περάσουν την δοκιμασία ουδέτερης επιλογής φύλου, από τον Ιανουάριο του 2016.

Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ άρχισε να δέχεται γυναίκες για όλες τις μάχιμες θέσεις από τον Ιανουάριο του 2016, επιβεβαίωσε ο Μπάιμερ.

Η επιτυχία της γυναίκας στρατιώτη για την επιλογή της από τις ειδικές δυνάμεις, ακολουθεί σχετική δήλωση που είχε κάνει ο Αμερικανός ΥΠΑΜ Τζιμ Μάτις τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την οποία η διαδικασία επιλογής γυναικών σε μάχιμους ρόλους τελούσε υπό εξέταση, με δεδομένο το μικρό δείγμα συμμετοχής.

"Πρόκειται για μία πολιτική η οποία προϋπήρχε και μέχρι σήμερα το δείγμα είναι τόσο μικρό, που δεν έχουμε συγκριτικά στοιχεία. Ελπίζουμε ότι σύντομα θα έχουμε τα απαραίτητα στοιχεία," είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Μάτις.

Ο ίδιος είχε προσθέσει ότι το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ προσπαθούσε να δώσει "κάθε ευκαιρία επιτυχίας στο πρόγραμμα αυτό. Μέχρι σήμερα δεν είναι δεκάδες, οι συμμετοχές είναι λίγες," εξηγούσε τότε ο Αμερικανός ΥΠΑΜ.

Τον Ιανουάριο του 2017, οι πρώτες τρεις γυναίκες τοποθετήθηκαν στο Σώμα των Αμερικανών Πεζοναυτών στο 1ο Τάγμα του 8ου Συντάγματος των Πεζοναυτών στην Βόρεια Καρολίνα.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ / CNN

Διεθνή
0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ

Διεθνή / Το Ιράν κατηγορεί τις ΗΠΑ για «εκστρατεία παραπληροφόρησης» ενόψει των αυριανών συνομιλιών στη Γενεύη

Εκπρόσωποι των δύο χωρών θα συναντηθούν αύριο στη Γενεύη - Ο Τραμπ έχει δηλώσει επανειλημμένα πως εάν δεν καταλήξουν σε συμφωνία δεν θα διστάσει να επιτεθεί στο Ιράν
THE LIFO TEAM
Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Διεθνή / Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Ο δισεκατομμυριούχος παραδέχτηκε ότι είχε δύο εξωσυζυγικές σχέσεις και μίλησε ανοιχτά για την υπόθεση, απαντώντας σε ερωτήσεις και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τις πράξεις του
THE LIFO TEAM
Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Διεθνή / Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Τα τελευταία δέκα χρόνια, η Ιαπωνία έχει μετατρέψει τo Γιοναγκούνι από ένα ήσυχο νησί σε στρατιωτική βάση, όπου περίπου 160 μέλη των Δυνάμεων Αυτοάμυνας φροντίζουν για την ασφάλεια των ακτών
THE LIFO TEAM
Η Αίγυπτος απαλλάσσει τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Διεθνή / Η Αίγυπτος απαλλάσσει Αμερικανούς και Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Τα τελευταία χρόνια η χώρα έχει χαλαρώσει σταδιακά τους κανόνες εισόδου για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της έναντι προορισμών όπως η Τουρκία, το Μαρόκο και το Ντουμπάι
THE LIFO TEAM