Γαλλία και Βρετανία ζητούν έκτακτο Συμβούλιο Ασφαλείας για το Χαλέπι

Γαλλία και Βρετανία ζητούν έκτακτο Συμβούλιο Ασφαλείας για το Χαλέπι Facebook Twitter
0

Η Γαλλία και η Βρετανία ζήτησαν σήμερα την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την κατάσταση στην πόλη του Χαλεπίου στη βόρεια Συρία, ανακοίνωσαν σήμερα οι πρεσβευτές τους.


Το Χαλέπι είναι "μια μαρτυρική πόλη που είναι το κέντρο της αντίστασης στον (πρόεδρο της Συρίας) Μπασάρ" αλ-Άσαντ, δήλωσε ο πρεσβευτής της Γαλλίας στον ΟΗΕ Φρανσουά Ντελάτρ, συγκρίνοντάς τη πόλη με το Σεράγεβο κατά τη διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας.


"Το Χαλέπι είναι στη Συρία ότι ήταν το Σεράγεβο στη Βοσνία", δήλωσε ο πρεσβευτής και διευκρίνισε ότι η Γαλλία ζήτησε σύγκληση του Συμβουλίου "εντός της εβδομάδας" καθώς και συνάντηση της Διεθνούς Ομάδας Υποστήριξης για τη Συρία.


Ο πρεσβευτής της Βρετανίας στον ΟΗΕ Μάθιου Ράικροφτ ζήτησε επίσης τη σύγκληση του Συμβουλίου "επειγόντως", τονίζοντας ότι το "Χαλέπι φλέγεται" και αυτό είναι ένα θέμα "ύψιστης προτεραιότητας".

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Το Ιράν διακόπτει τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ λόγω των επιθέσεων στον Λίβανο

Η Τεχεράνη απειλεί με καθολικό αποκλεισμό των Στενών του Ορμούζ και την ενεργοποίηση άλλων μετώπων - «Προς το συμφέρον του Νετανιάχου να σαμποτάρει οποιαδήποτε συμφωνία», σχολιάζει ο διεθνής Τύπος για τις επιθέσεις στον Λίβανο
THE LIFO TEAM
ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / Ιράν: «Η εκεχειρία στον Λίβανο είναι βασική προϋπόθεση για οποιαδήποτε συμφωνία»

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ δήλωσε ότι το Ιράν δεν διεξάγει επί του παρόντος συνομιλίες με τις ΗΠΑ σχετικά με τις λεπτομέρειες του πυρηνικού του προγράμματος, που απασχολεί περισσότερο τον Τραμπ
THE LIFO TEAM