8.500 δασκάλους προσλαμβάνει η Γερμανία για τα παιδιά των προσφύγων

8.500 δασκάλους προσλαμβάνει η Γερμανία για τα παιδιά των προσφύγων Facebook Twitter
0

Οι εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες σχολικής ηλικίας που έχουν φτάσει στη Γερμανία φέτος, αναγκάζουν τις αρχές να προσθέσουν χιλιάδες επιπλέον μαθήματα και να προσλάβουν πάνω από 8.500 καθηγητές προκειμένου να ενσωματώσουν τους νεοφερμένους, αναφέρει η εφημερίδα Die Welt.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η άνευ προηγουμένου εισροή έχει προσθέσει 196.000 νέους μαθητές στο γερμανικό εκπαιδευτικό σύστημα,  κάτι που κάνει τον επικεφαλής της οργανωτικής αρχής, Brunhild Kurth, να δηλώνει ότι "τα σχολεία και οι εκπαιδευτικές  διοικήσεις δεν έχουν έρθει ποτέ αντιμέτωποι με μια τέτοια πρόκληση".  Οι γερμανικές αρχές εκτιμούν εν τω μεταξύ το συνολικό αριθμό των νεοεισερχομένων σχολικής ηλικίας το 2015 να είναι περίπου 325.000. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις έως και 20.000 επιπλέον εκπαιδευτικοί θα απαιτηθούν  για να καλύψουν το υπάρχον εκπαιδευτικό κενό και να αντιμετωπίσουν  τις αναμενόμενες αφίξεις.

Όπως σημειώνει το rt.com. ενώ ένα μέρος της γερμανικής κοινωνίας έδειξε αυξανόμενη δυσαρέσκεια για την κατάσταση, με σποραδικές εκρήξεις βίας από ακροδεξιούς σε ορισμένες περιοχές, η κυβέρνηση διατηρεί μια πολιτική ανοικτών συνόρων σε σχέση με τους πρόσφυγες που φθάνουν από την ΕΕ, αντί να πιέζει για καλύτερους ελέγχους στα σύνορα της Ε.Ε. προκειμένου να περιορίσει τη ροή της μετανάστευσης.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρευνα: Περισσότερα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στις ηλικίες 16 – 24 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο

Διεθνή / Έρευνα: Περισσότερα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στις ηλικίες 16 – 24 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο

Για πρώτη φορά μετά από χρόνια αλλάζει τόσο το ποσοστό των νέων ανθρώπων που αυτοπροσδιορίζονται ως γκέι ή bisexual, αλλά και το ποσοστό του πληθυσμού που δηλώνει μέλος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας
NEWSROOM