Σαρκοζί: «Η Γαλλία έχει πάρα πολλούς ξένους»

Σαρκοζί: «Η Γαλλία έχει πάρα πολλούς ξένους» Facebook Twitter
0

Ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί υποστήριξε ότι οι ξένοι είναι πάρα πολλοί και το σύστημα για να τους εντάξει είναι ελαττωματικό, όπως δημοσιεύει σήμερα το BBC. Σε τηλεοπτικό ντιμπέιτ ο ισχυρός άντρας της Γαλλίας υποστήριξε το σχέδιό του για δραματική μείωση του αριθμού των νέων αφίξεων, εφόσον επανεκλεγεί.

Ο ίδιος βλέποντας τη δημοτικότητα του να είναι χαμηλή σε σύγκριση με τον υποψήφιο των σοσιαλιστών Φρανσουά Ολάντ και την υποψήφια των ακροδεξιών Μαρίν Λεπέν, προσπαθεί να δελεάσει ψηφοφόρους από όλα τα μέτωπα.

Ο Σαρκοζί υποστήριξε πως παρ' ό,τι θα μπορούσε η μετανάστευση να έχει ένα πραγματικό όφελος για τη χώρα, οι έλεγχοι πρέπει να είναι συχνότεροι ενώ οι προϋποθέσεις διαμονής στη χώρα αυστηρότερες.

Ο Γάλλος Πρόεδρος, του οποίου ο πατέρας είναι Ούγγρος, πρόσθεσε πως πρέπει να κοπούν κάποιες οικονομικές παροχές σε μετανάστες που διαμένουν στη χώρα πάνω από μια δεκαετία. Επίσης είναι εκείνος που ηγήθηκε της αμφιλεγόμενης απέλασης των Ρομά τσιγγάνων από τη χώρα.  

Την Τρίτη ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης Francois Fillon προκάλεσε τη δυσαρέσκεια των Μουσουλμάνων και των Εβραίων, όταν δήλωσε ότι η θρησκευτική σφαγή των ζώων είναι πλέον ξεπερασμένη.


Η τελευταία δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Τρίτη από το CSA έδειξε την υπέροχη του ηγέτη των Σοσιαλιστών Ολάντ έναντι του Προέδρου Σαρκοζί για την ψηφοφορία της 22ας Απριλίου. Όπως όλα δείχνουν, ο ηγέτης των Σοσιαλιστών θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος με ποσοστό από 54% έως 46% στο δεύτερο γύρο των εκλογών, στις 6 Μαΐου.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Διεθνή / Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Η 22χρονη εντοπίστηκε στο Παρίσι από Ουκρανό δημοσιογράφο, ο οποίος τη ρώτησε πώς αισθάνεται για τις πράξεις του Ρώσου προέδρου, ενώ την κάλεσε να επισκεφτεί το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM
Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Διεθνή / Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι οι εταιρείες γνώριζαν ότι τα προϊόντα τους ήταν «επικίνδυνα για κατανάλωση» και χρησιμοποιούσαν «παραπλανητικές τακτικές» για να τα προωθήσουν
LIFO NEWSROOM
New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Διεθνή / New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Πρόσφατα τέθηκαν σε ισχύ νέοι όροι διαπιστεύσεων που απαγορεύουν στους δημοσιογράφους να ζητούν πληροφορίες οι οποίες δεν έχουν εγκριθεί εκ των προτέρων από την πολιτική ηγεσία
LIFO NEWSROOM