Σλοβακία: Άκυρο το δημοψήφισμα κατά των γκέι

Σλοβακία: Άκυρο το δημοψήφισμα κατά των γκέι Facebook Twitter
O Aντον Κρόμικ της Συμμαχίας για την Οικογένεια μίλησε για νίκη και υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει τη μάχη για την προστασία της "παραδοσιακής" οικογένειας
0

Απέτυχε η προσπάθεια συντηρητικών στη Σλοβακία να απαγορεύσουν προληπτικά με δημοψήφισμα τη θεσμοθέτηση του γάμου και του δικαιώματος υιοθεσίας για ομόφυλα ζευγάρια.

Στις κάλπες πήγε χθες Σάββατο μόνο το 21,5% του εκλογικού σώματος με αποτέλεσμα το δημοψήφισμα να καταστεί ουσιαστικά άκυρο.

Τα ερωτήματα στα οποία κλήθηκαν να απαντήσουν οι λιγοστοί ψηφοφόροι ήταν τρία:

Εάν γάμος μπορεί να θεωρηθεί μόνο η ένωση άνδρα και γυναίκας, εάν στα ομόφυλα ζευγάρια πρέπει να απαγορεύεται η υιοθεσία και εάν η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στο σχολείο μπορεί να γίνεται μόνο μετά από έγκριση των γονιών.

Το δημοψήφισμα είχε οργανωθεί από την «Συμμαχία για την Οικογένεια», με την ισχυρή στήριξη της καθολικής Εκκλησίας. Τα μέλη της Συμμαχίας φαίνεται ότι ήταν αυτά που προσήλθαν στις κάλπες δίνοντας το ναι κατά 95%, 92% και 90% αντιστοίχως στα τρία ερωτήματα.

Στη χώρα δεν υπάρχει νομική αναγνώριση των ενώσεων ομοφυλοφίλων. Μάλιστα το Σύνταγμα έχει αναθεωρηθεί περιορίζοντας το δικαίωμα του γάμου στα ετερόφυλα ζευγάρια.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Marina Summers γράφει ιστορία ως η πρώτη τρανς γυναίκα που θα παρουσιάσει το Miss Universe Philippines

Διεθνή / Η Marina Summers γράφει ιστορία ως η πρώτη τρανς γυναίκα που θα παρουσιάσει το Miss Universe Philippines

Η σταρ του Drag Race θα παρουσιάσει την τελετή στέψης του Miss Universe Philippines στις 2 Μαΐου, επιστρέφοντας στη σκηνή όπου το 2024 είχε γίνει η πρώτη drag queen που εμφανίστηκε στον θεσμό.
THE LIFO TEAM
ΕΠΙΘΕΣΗ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Πυροβολισμοί στην Ουάσινγκτον: Από τα video games στην πολιτική οργή - Τι αποκαλύπτουν οι αναρτήσεις του δράστη

Οι διαδικτυακές αναρτήσεις του 31χρονου Κόουλ Τόμας Άλεν αποκαλύπτουν μια σταδιακή μετάβαση από περιεχόμενο σχετικό με βιντεοπαιχνίδια σε ακραία πολιτικά μηνύματα μίσους για τον Τραμπ και την κυβέρνησή του
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Προσφέρεται να ανοίξει ξανά τα Στενά του Ορμούζ αν οι ΗΠΑ άρουν τον αποκλεισμό τους

Η πρόταση του Ιράν για άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ με αντάλλαγμα την άρση του αμερικανικού αποκλεισμού και τον τερματισμό του πολέμου εντείνει το γεωπολιτικό αδιέξοδο και προκαλεί νέα αναταραχή στις διεθνείς αγορές ενέργειας
THE LIFO TEAM