4 νεκροί και 138 με συμπτωματα κορωνοϊού - Σε κρουαζιερόπλοιο ανοιχτά του Παναμά

4 νεκροί και 138 με συμπτωματα κορωνοϊού - Σε κρουαζιερόπλοιο ανοιχτά του Παναμά Facebook Twitter
0

Τέσσερις άνθρωποι έχουν πεθάνει και 138 νοσούν με συμπτώματα ανάλογα του κορωνοϊού μέσα στο κρουαζιερόπλοιο Zaandam που παραμένει ανοιχτά του Παναμά καθώς πολλά λιμάνια της Χιλής αρνήθηκαν τον ελλιμενισμό του.

Η εταιρεία Holland America Line, στην οποία ανήκει το Zaandam, επιβεβαίωσε τους τέσσερις θανάτους, χωρίς όμως να διευκρινίζει την αιτία τους.

«Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας είναι με τις οικογένειες των θυμάτων και κάνουμε το παν δυνατόν για να τις στηρίξουμε στη δύσκολη αυτή στιγμή» αναφέρει η ανακοίνωση της Holland America, εταιρεία εκμετάλλευσης του πλοίου.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, δύο άνθρωποι από τον άγνωστο αριθμό εκείνων που έχουν υποβληθεί σε τεστ για κορωνοϊό, διαγνώστηκαν θετικοί στον Covid-19. Δεν έχει διευκρινιστεί αν οι τέσσερις νεκροί είχαν καν εξεταστεί για τον ιό.

To κρουαζιερόπλοιο αναμένεται να κινηθεί προς Φλόριντα όπου και θα αιτηθεί άδεια ελλιμενισμού στο Φορτ Λοντερντέιλ - που ήταν και ο προβλεπόμενος προορισμός της κρουαζιέρας.

Στις 22 Μαρτίου, 53 επιβάτες και 85 μέλη πληρώματος δήλωσαν στο ιατρικό κέντρο του πλοίου πως εμφάνιζαν συμπτώματα ανάλογα εκείνων του κορωνοϊού. Έκτοτε, ζητήθηκε από όλους τους επιβάτες να παραμείνουν στις καμπίνες τους, με τους όλους τους δημόσιους χώρους του κρουαζιερόπλοιου να κλείνουν.

Το Zaandam, υπό ολλανδική σημαία, που εκμεταλλεύεται η Holland America (όμιλος Carnival), απέπλευσε από το Μπουένος Άιρες την 7η Μαρτίου μεταφέροντας 1.800 επιβάτες. Ο καπετάνιος του ζήτησε άδεια να αποβιβάσει τους ασθενείς στο Σαν Αντόνιο της Χιλής προτού συνεχίσει τον πλου προς Φορτ Λόντερντεϊλ, μέσω της διώρυγας του Παναμά.

Στη συνέχεια, και άλλα λιμάνια πάνω στη διαδρομή του έκλεισαν, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για να αναχαιτιστεί η πανδημία.

Από την Πέμπτη, ενώ βρισκόταν ήδη στα χωρικά ύδατα του Παναμά, το Zaandam άρχισε να λαμβάνει βοήθεια από ένα άλλο πλοίο της εταιρείας, το Rotterdam, που είχε αναχωρήσει από το Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ μεταφέροντας τρόφιμα και τεστ για την ασθένεια Covid-19. Η εταιρεία σχεδιάζει να μεταφέρει στο Rotterdam τους επιβάτες που δεν έχουν ασθενήσει, αφού προηγουμένως υποβληθούν σε εξετάσεις. Όσοι έχουν προβλήματα υγείας ή έχουν τεθεί σε καραντίνα αφού ήρθαν σε επαφή με τους ασθενείς, καθώς και όλα τα μέλη του πληρώματος, θα παραμείνουν πάνω στο Zaandam.

Με πληροφορίες από People/Business Insider/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Rob και Michele Reiner: Ποιος είναι ο γιος τους Nick, που συνελήφθη για τη δολοφονία τους

Διεθνή / Rob και Michele Reiner: Ποιος είναι ο γιος τους Nick, που συνελήφθη για τη δολοφονία τους

Η οικογένεια Reiner είχε μιλήσει ανοιχτά για τους μακροχρόνιους αγώνες του Nick με την κατάχρηση ουσιών και τον εθισμό σε σκληρά ναρκωτικά -  μπαινόβγαινε σε κέντρα αποκατάστασης επί χρόνια
THE LIFO TEAM
Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Xιλιάδες πολίτες θρηνούν σε αγρυπνίες σε όλη την Αυστραλία

Διεθνή / Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Xιλιάδες πολίτες θρηνούν σε αγρυπνίες σε όλη την Αυστραλία

Πολίτες σε όλη την Αυστραλία πενθούν για τους 16 νεκρούς που έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή - 25 άτομα εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της χώρας, ανάμεσά τους και ο δράστης
THE LIFO TEAM
Η Ευρώπη έτοιμη να ηγηθεί «πολυεθνικής δύναμης» στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Ευρώπη έτοιμη να ηγηθεί «πολυεθνικής δύναμης» στην Ουκρανία

Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, της Γερμανία και άλλα ευρωπαϊκά κράτη αναφέρουν, ότι στρατεύματα από τη «συμμαχία των προθύμων», με τη στήριξη των ΗΠΑ, θα μπορούσαν να συνδράμουν στην ενίσχυση της ασφάλειας των ουκρανικών δυνάμεων
THE LIFO TEAM
IRC: Το Σουδάν για τρίτη χρονιά πρώτο στη λίστα της με τις σοβαρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις του κόσμου

Διεθνή / IRC: Το Σουδάν για τρίτη χρονιά πρώτο στη λίστα της με τις σοβαρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις του κόσμου

Την ώρα που συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών σε έναν εμφύλιο πόλεμο που έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, η «κραυγή» φορέων και οργανώσεων για βοήθεια στο Σουδάν ενισχύεται
THE LIFO TEAM