Final 4 Euroleague LIVE

Γαλλία: Η Νίκαια ζητά από τους τουρίστες να παραμείνουν μακριά λόγω κορωνοϊού

Γαλλία: Η Νίκαια ζητά από τους τουρίστες να παραμείνουν μακριά λόγω κορωνοϊού Facebook Twitter
Γαλλία: Η Νίκαια ζητά από τους τουρίστες να παραμείνουν μακριά λόγω κορωνοϊού (Pixabay)
0

Ο δήμαρχος της Νίκαιας στη νότια Γαλλία κάλεσε τους τουρίστες να αποφεύγουν την πόλη τα Σαββατοκύριακα προκειμένου να μειωθεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Η περιοχή της Νίκαιας έχει το υψηλότερο ποσοστό μόλυνσης COVID-19 στη Γαλλία, με 740 νέα κρούσματα ανά εβδομάδα ανά 100.000 κατοίκους, σύμφωνα με το Covidtracker.fr.

«Χρειαζόμαστε ισχυρά μέτρα που υπερβαίνουν την εθνική απαγόρευση της κυκλοφορίας στις 6 μ.μ.. Είτε αυστηρότερη απαγόρευση της κυκλοφορίας, είτε ένα μερικό και συγκεκριμένο lockdown. Ένα lockdown του Σαββατοκύριακου θα είχε νόημα», δήλωσε ο δήμαρχος Christian Estrosi στο ραδιόφωνο franceinfo.

Ο υπουργός Υγείας Olivier Veran δήλωσε το Σάββατο ότι η κυβέρνηση θα αποφασίσει σχετικά με την ενίσχυση των μέτρων ελέγχου των ιών στην πόλη της Μεσογείου.

Πριν διατάξει ένα δεύτερο εθνικό lockdown τον Νοέμβριο, η κυβέρνηση επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας σε ορισμένες πόλεις και κλειστά εστιατόρια στη Μασσαλία, αλλά γενικά απέφυγε από περιφερειακά μέτρα λόγω διαμαρτυριών από τοπικούς πολιτικούς και επιχειρήσεις.

«Δεν αποκλείουμε τα τοπικά lockdown» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Gabriel Attal στην τηλεόραση LCI.

«Ο καιρός είναι καλός, όλοι σπεύδουν να έρθουν εδώ. Ένα lockdown του Σαββατοκύριακου θα το σταματούσε αυτό, χωρίς να σταματήσει η οικονομική δραστηριότητα στην πόλη», δήλωσε ο Estrosi.

Σημείωσε, δε, ότι τα ποσοστά μόλυνσης είχαν αυξηθεί λόγω της μαζικής εισροής τουριστών κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων. Οι διεθνείς πτήσεις προς την πόλη σημείωσαν άνοδο από 20 την παραμονή Χριστουγέννων σε 120 κατά τη διάρκεια των διακοπών.

«Θα χαρούμε να δεχθούμε πολλούς τουρίστες αυτό το καλοκαίρι, όταν κερδίσουμε αυτήν τη μάχη. Η προστασία του λαού της Νίκαιας είναι δική μου προτεραιότητα», είπε.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

Final 4 Euroleague LIVE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ