Τσαβούσογλου: «Casus belli» η επέκταση χωρικών υδάτων στο Αιγαίο

Τσαβούσογλου: «Casus belli» η επέκταση χωρικών υδάτων στο Αιγαίο Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Επανέλαβε το «Casus Βelli» ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου για την πιθανότητα επέκτασης των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός αφού ανέφερε πως η επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο δεν επηρεάζει την Τουρκία, τόνισε πως «στο θέμα του Αιγαίου, στο ζήτημα των χωρικών υδάτων του Αιγαίου, δεν έχει αλλάξει η θέση της Τουρκίας. Όπως δεν έχει αλλάξει και η απόφαση που έχει πάρει το τουρκικό Κοινοβούλιο. Και κάθε κυβέρνηση και κάθε κόμμα που έχει έρθει στην εξουσία τήρησε την ίδια αποφασιστική θέση και δεν υποχώρησαν. Διότι αυτό είναι ένα εθνικό θέμα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η εφημερίδα «Καθημερινή», ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας στις δηλώσεις του προς τους Τούρκους δημοσιογράφους, μετά τις επαφές του με Ευρωπαίους αξιωματούχους ανέφερε πως «όμως η Ελλάδα για να πει κάτι στον λαό, λέει τέτοια πράγματα. Ο φίλος μου ο Νίκος Δένδιας έκανε λάθος, λανθασμένες δηλώσεις. Αυτή η απόφαση δεν έχει καμία ισχύ όμως η Ελλάδα δεν κάνει μόνο αυτό. Όμως όπως είπα και σε κάποιους Ευρωπαίους η Ελλάδα συνέχισε κάποιες προβοκάτσιες. Όπως η πόντιση καλωδίων στον βυθό της θάλασσας, όπως να κάνει διμερείς ασκήσεις. Ξαφνικά ανακοινώνει NAVTEX, NOTAM και προσπαθεί να κλείσει θαλάσσιες περιοχές χώρους στο Αιγαίο. Και ανακοινώνουν χώρους, δεν κάνουν καμία δραστηριότητα. Δηλαδή συνεχίζουν τις προβοκάτσιες».

Με πληροφορίες από Καθημερινή 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ