Αντιδράσεις για την απόφαση να ανακηρυχθεί η Ναόμι Κάμπελ πρέσβειρα τουρισμού στης Κένυας

Αντιδράσεις για την απόφαση να ανακηρυχθεί η Ναόμι Κάμπελ πρέσβειρα τουρισμού στης Κένυας Facebook Twitter
Αντιδράσεις για την απόφαση να ανακηρυχθεί η Ναόμι Κάμπελ πρέσβειρα τουρισμού στης Κένυας (Twitter)
0

Ο υπουργός Τουρισμού της Κένυας, Najib Balala, υπερασπίστηκε την απόφαση να χριστεί το σούπερ μόντελ από τη Βρετανία, Ναόμι Κάμπελ πρέσβειρα τουρισμού της χώρας, μετά τις έντονες αντιδράσεις.

Κατά τη διάρκεια μιας δημόσιας εκδήλωσης, ο Balala αναγνώρισε ότι πολλοί Κενυάτες αντέδρασαν στην απόφαση αυτή λέγοντας ότι πρέσβειρα τουρισμού για την Κένυα θα έπρεπε να είναι η Κενυάτισσα ηθοποιός, βραβευμένη με Όσκαρ, Λούπιτα Νιονγκό.

Ο ίδιος απάντησε ωστόσο ότι η ηθοποιός είναι απρόσιτη τα τελευταία πέντε χρόνια.

Η ηθοποιός από την Κένυα προτάθηκε από πολλούς Κενυάτες στα κοινωνικά μέσα ως η τέλεια υποψήφια για τη θέση.

Ο Balala είπε ότι η Ναόμι Κάμπελ είχε αναλάβει το ρόλο pro bono και ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται τις λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο χρήσης της επιρροής της για την προώθηση του τουρισμού, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

Ο τουριστικός τομέας της Κένυας έχει πληγεί σοβαρά από τον κορωνοϊό, με τον αριθμό των επισκεπτών να μειώνεται κατά 72% μεταξύ Ιανουαρίου και Οκτωβρίου πέρυσι.

«Ως εκ τούτου, ο τομέας έχασε πάνω από 110 δισ. σελίνια της Κένυας, δηλαδή 1 δισ. δολάρια των άμεσων διεθνών τουριστικών εσόδων λόγω της πανδημίας Covid-19», ανέφερε ο Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών της Κένυας τον περασμένο μήνα.

Ο υπουργός Τουρισμού της Κένυας, Najib Balala, δήλωσε ότι η συμφωνία με την Κάμπελ πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες, αφού γνώρισε το μοντέλο, το οποίο βρέθηκε για διακοπές στη χώρα.

Το 50χρονο μοντέλο δημοσίευσε  φωτογραφίες από την παραμονή της στην Κένυα στο Instagram, όπου έχει 10 εκατομμύρια ακόλουθους.

«Χαιρετίζουμε την εκπληκτική είδηση ότι η Ναόμι Κάμπελ θα υποστηρίξει τον τουρισμό και θα ταξιδέψει διεθνώς για την δράση Magical Kenya», δήλωσε ο Balala, πριν από λίγες ημέρες χωρίς να δώσει περαιτέρω προσφορές για τη σύμβαση μεταξύ του μοντέλου και του υπουργείου.

Χρήστης του Twitter ανέφερε ότι η αντίδραση αυτή αποκάλυψε μια ανθυγιεινή στάση στην Κένυα: «Στο τέλος της ημέρας, είναι όλα σχετικά με το ποιος θα κάνει τη δουλειά. Αυτή η νοοτροπία είναι αυτό που προκαλεί τον νεποτισμό και τη φυλετικότητα στα όργανα της Κένυας» ανέφερε.

Οι υπερασπιστές της Κάμπελ από την άλλη επαίνεσαν την κίνηση λέγοντας ότι δεν ήταν μόνο η επίσκεψή της στην Κένυα αλλά και το δίκτυό της που την κάνουν ιδανική.

Ο κύκλος των φίλων της είναι εξίσου σημαντικός καθώς προσελκύει πλούσιους τουρίστες που επιθυμούν να ξοδέψουν χρήματα.

Η τουριστική βιομηχανία συνεισφέρει συνήθως περίπου 8,8% στο ετήσιο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Κένυας, σύμφωνα με τα Μέσα της Ανατολικής Αφρικής της Κένυας.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ