Η Πολωνία σχεδιάζει να κηρύξει παράνομη την λογοκρισία στα social media

Η Πολωνία σχεδιάζει να κηρύξει παράνομη την λογοκρισία στα social media Facebook Twitter
pixabay
0

Η Πολωνία σχεδιάζει να κηρύξει παράνομη τη λογοκρισία λογαριασμών κοινωνικών μέσων.

Αξιωματούχοι της πολωνικής κυβέρνησης έχουν καταγγείλει την απενεργοποίηση των λογαριασμών του Ντόναλντ Τραμπ στα social media και δήλωσαν ότι ετοιμάζεται νομοσχέδιο που θα απαγορεύει στις εταιρείες τεχνολογίας να λογοκρίνουν λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην Πολωνία.

Είναι ενδεικτικό, ότι ο πρωθυπουργός της Πολωνίας αποδοκίμασε εκ νέου την «πολιτική ορθότητα» των ψηφιακών πλατφόρμων που απέκλεισαν τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ από τα μέσα τους κοινωνικής δικτύωσης και διαβεβαίωσε ότι η Βαρσοβία θα αγωνιστεί για μια ευρωπαϊκή νομοθεσία που θα προστατεύει την ελευθερία της έκφρασης σε αυτά τα μέσα.

Ο Μοραβιέτσκι, του οποίου η κυβέρνηση έχει δείξει την εγγύτητά της με τον εν ενεργεία πρόεδρο των ΗΠΑ, δήλωσε ότι το κομμουνιστικό παρελθόν της Πολωνίας είναι ο λόγος για τον οποίο «βλέπουμε όλες τις προσπάθειες περιορισμού της ελευθερίας με τόσο μεγάλη ανησυχία».

Eν συνεχεία, σε μια ανάρτηση στο Facebook, ο Πολωνός πρωθυπουργός είπε ότι ο στόχος των ψηφιακών πλατφόρμων είναι «να επιτύχουν πολιτική ορθότητα με τον τρόπο που τους ταιριάζει και να πολεμήσουν εκείνους που τους αντιτίθενται».

«Αντιμετωπίζουμε ολοένα και περισσότερο πρακτικές που ανήκουν στο παρελθόν. Η λογοκρισία και ο περιορισμός της ελευθερίας της έκφρασης, ο ολοκληρωτισμός και τα αυταρχικά καθεστώτα επιστρέφουν σήμερα... για να πολεμήσουν αυτούς που σκέφτονται διαφορετικά», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, αρχηγός του κυβερνώντος δεξιού λαϊκίστικου κόμματος Νόμου και Δικαιοσύνης (PiS).

«Οι αλγόριθμοι και οι ιδιοκτήτες ψηφιακών κολοσσών δεν μπορούν να αποφασίζουν ποιές απόψεις είναι σωστές και ποιές δεν είναι», πρόσθεσε ο Μοραβιέτσκι, διαβεβαιώνοντας ότι η Πολωνία θα στηρίξει την «κατάλληλη» νομοθεσία για την υπεράσπιση της ελευθερίας της διαδικτυακής έκφρασης εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Πολωνός πρωθυπουργός προέβη σε αυτές τις δηλώσεις σχολιάζοντας την απόφαση του Twitter και άλλων ψηφιακών πλατφορμών να αναστείλουν τους προσωπικούς λογαριασμούς του Ντόναλντ Τραμπ, μετά την εισβολή υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο την περασμένη εβδομάδα.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ θεώρησε «προβληματική» αυτή την απόφαση αποκλεισμού του Αμερικανού προέδρου από τις μεγάλες ψηφιακές πλατφόρμες.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΟΧΡΑΝ ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΙΣΡΑΗΛ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΧΑΜΑΣ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ισραηλινός υπουργός καλεί τους Εβραίους της Νέας Υόρκης να μεταναστεύσουν στο Ισραήλ - «Είναι υποστηρικτής της Χαμάς»

Τους τελευταίους μήνες ο Ζοχράν Μαμντάνι έχει μιλήσει πολλές φορές κατά του αντισημιτισμού, καταγγέλλοντας παράλληλα την ισλαμοφοβία της οποίας υπήρξε θύμα
LIFO NEWSROOM
Ζόραν Μαμντάνι:

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ποιες είναι οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης;

Ο Ζοχράν Μαμντάνι γράφει ιστορία στη Νέα Υόρκη, καθώς γίνεται ο πρώτος μουσουλμάνος και ο νεότερος δήμαρχός της, νικώντας τον πρώην κυβερνήτη της και φέρνοντας μια σαρωτική αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό των Δημοκρατικών
LIFO NEWSROOM
ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΚΕΝΤΡΙΚ ΛΑΜΑΡ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Η στιγμή που χορεύει σε κλαμπ το «Not Like Us» του Λαμάρ λίγες ημέρες πριν εκλεγεί δήμαρχος Νέας Υόρκης

Η επικράτησή του αντανακλά τη δύναμη μιας νεανικής, προοδευτικής συμμαχίας και μια πολιτική βούληση που δίνει προτεραιότητα σε ζητήματα, όπως το κόστος ζωής
LIFO NEWSROOM
Ποια είναι η Ράμα Ντουουάτζι, η σύζυγος του Ζόχραν Μαμντάνι και πιθανή νέα Πρώτη Κυρία της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Ποια είναι η Ράμα Ντουουάτζι, η σύζυγος του Ζοχράν Μαμντάνι και πιθανή νέα Πρώτη Κυρία της Νέας Υόρκης

Γνώρισε μέσω dating app τον Μαμντάνι και παντρεύτηκαν το 2024 - Σε αναρτήσεις της έχει εκφράσει αλληλεγγύη προς τους Παλαιστίνιους και έχει επικρίνει την αμερικανική εξωτερική πολιτική
LIFO NEWSROOM