Με μάσκα «MOLON LABE» βουλευτής των Ρεπουμπλικανών και υποστηρίκτρια της QAnon

Με μάσκα «MOLON LABE» βουλευτής των Ρεπουμπλικανών και υποστηρίκτρια της QAnon Facebook Twitter
Getty Images
0

Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι μάσκες που φοράει η βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Marjorie Taylor Greene, της Τζώρτζια. 

«Τόσες σουρεαλιστικές, τρομακτικές εικόνες προέκυψαν από το Καπιτώλιο κατά την περασμένη εβδομάδα», αναφέρει το THE CUT σε σχετικό του δημοσίευμα, συγκαταλέγοντας, ανάμεσα σε αυτές και τις φωτογραφίες της Marjorie Taylor Greene. Την Τετάρτη, η βουλευτής και υποστηρίκτρια της QAnon, φορούσε μία μάσκα που έγραφε «CENSORED» (δηλ. Λογοκρίθηκε) κατά τη διάρκεια της ομιλίας της για την παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ. Η ομιλία της μεταδόθηκε ανεμπόδιστα. 

Τόσο οι Ρεπουμπλικάνοι όσο και οι Δημοκρατικοί χρησιμοποιούν τις μάσκες για να εκφραστούν κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η Greene συγκεκριμένα, μέσα από τα μηνύματα που αναγράφονται στις μάσκες της αναπαράγει συνωμοσιολογικές θεωρίες, ανακριβείς πληροφορίες αλλά και απειλές. Στις μάσκες της διαβάζει κανείς φράσεις όπως «ΤRUMP WON» (δηλ. Ο Τραμπ νίκησε) και «STOP THE STEAL» (δηλ. Σταματήστε την κλοπή), δύο συνθήματα που χρησιμοποιούνται ευρέως από τους υποστηρικτές του απερχόμενου προέδρου που αμφισβητούν τη νίκη του Τζο Μπάιντεν. 

Την Τρίτη εμφανίστηκε με μία μάσκα που έγραφε «ΜΟLON LABE». Η φράση, που αποτελεί μία λάθος απόδοση της ιστορικής ρήσης του Λεωνίδα «μολὼν λαβέ», χρησιμοποιείται κατά κόρον από όσους τάσσονται υπέρ της οπλοκατοχής. Σε φωτογραφίες που κατά καιρούς έχουν έρθει στη δημοσιότητα η φράση φαίνεται να είναι γραμμένη ακόμα και στην είσοδο οπλοπωλείων.

Παραδόξως, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει το THE CUT, η Greene βρίσκει τις μάσκες «καταπιεστικές» και αρνείται να τις φορέσει. Έχοντας πραγματοποιήσει τεστ για κορωνοϊό στις 04 Ιανουαρίου δήλωσε πως «οι υγιείς δεν μεταδίδουν τον ιό». Παράλληλα ανέφερε ότι βρίσκει «τρελό» το γεγονός πως οι Ρεπουμπλικάνοι κατηγορούνται για τη μετάδοση του ιού και, χωρίς στοιχεία, κατηγόρησε την Νάνσι Πελόζι για τις μολύνσεις. 

Με μάσκα «MOLON LABE» βουλευτής των Ρεπουμπλικανών και υποστηρίκτρια της QAnon Facebook Twitter
Getty Images

«Είναι ξεκάθαρο πως η Greene δεν λογοκρίνεται. Το μήνυμά της αποσκοπούσε στην υποστήριξη του προέδρου Τραμπ μετά την αναστολή τον λογαριασμών του στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Twitter, την περασμένη εβδομάδα, για παρακίνηση βίας», αναφέρει το THE CUT σημειώνοντας πως η ομιλία της Greene σε ανοιχτό μικρόφωνο με μάσκα στην οποία αναγράφεται η λέξη «ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΤΑΙ» αποτελεί μία αποπροσανατολιστική εικόνα. 

Ωστόσο, σύμφωνα με την έκδοση, στην εικόνα αυτή αντικατοπτρίζονται οι πεποιθήσεις των υποστηρικτών του Make America Great Again, ότι δηλαδή «ο Τραμπ δεν φέρει καμία ευθύνη» για την εισβολή στο Καπιτώλιο και ότι «η αντιμετώπιση των συνεπειών αποτελεί προσβολή της ελευθερίας τους». 

Με πληροφορίες από THE CUT

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ