Ολλανδοί κατάσχουν σάντουιτς Βρετανών οδηγών - «Καλώς ήρθατε στο Brexit» [BINTEO]

Ολλανδοί κατάσχουν σάντουιτς Βρετανών οδηγών - «Καλώς ήρθατε στο Brexit» [BINTEO] Facebook Twitter
0

Πλάνα στα οποία Ολλανδοί αξιωματούχοι εμφανίζονται να κατάσχουν σάντουιτς με ζαμπόν από Βρετανούς οδηγούς, που έφτασαν ακτοπλοϊκώς στην Ευρώπη, μετέδωσε η ολλανδική τηλεόραση. 

Οι κατασχέσεις πραγματοποιούνται καθώς οι κανονισμοί μετά το Brexit απαγορεύουν τις εισαγωγές κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων, από μεμονωμένα άτομα, στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στο βίντεο οι Ολλανδοί αξιωματούχοι εμφανίζονται να εξηγούν στους έκπληκτους οδηγούς αυτοκινήτων και φορτηγών, στον τερματικό σταθμό του Hook of Holland, πως «δεν μπορούν πια να φέρνουν συγκεκριμένα φαγητά την Ευρώπη, όπως, κρέας, λαχανικά, ψάρια κοκ». 

Σε έναν μάλλον ξαφνιασμένο οδηγό, ο οποίος είχε τυλίξει σάντουιτς σε αλουμινόχαρτο και ρώτησε αν μπορεί να πετάξει το κρέας και να κρατήσει το ψωμί ένας αξιωματούχος του απάντησε: «Όχι, όλα θα κατασχεθούν. Καλώς ήρθατε στο Brexit, κύριε, λυπάμαι». 

Η απαγόρευση ισχύει από την Πρωτοχρονιά με το αρμόδιο υπουργείο να συνιστά στους ταξιδιώτες πως πρέπει «να χρησιμοποιήσουν, να καταναλώσουν ή να πετάξουν» τα απαγορευμένα προϊόντα πριν ή στα σύνορα. Σε σχετική οδηγία προς τους επαγγελματίες οδηγούς αναφέρεται πως από την 1η Ιανουαρίου 2020 απαγορεύεται να φέρνουν προϊόντα ζωικής προέλευσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Η Κομισιόν υποστηρίζει πως η απαγόρευση αυτή ήταν απαραίτητη καθώς κρέας και γαλακτοκομικά μπορούν να περιέχουν που προκαλούν ασθένειες στα ζώα, όπως ο αφθώδης πυρετός ή η πανώλη των χοίρων. 

 

Τα ολλανδικά τελωνεία δημοσίευσαν επίσης μια φωτογραφία με τρόφιμα, ανάμεσά τους δημητριακά για πρωινό και πορτοκάλια, τα οποία είχαν κατασχεθεί. «Από την 1η Ιανουαρίου, δεν μπορείτε απλά να φέρνετε περισσότερο φαγητό από το Ηνωμένο Βασίλειο», αναφέρεται στη σχετική λεζάντα. 

«Προετοιμαστείτε λοιπόν, εάν ταξιδεύετε στην Ολλανδία από το Ηνωμένο Βασίλειο και διαδώστε την είδηση. Έτσι αποφεύγουμε τη σπατάλη τροφίμων και διασφαλίζουμε από κοινού την επιτάχυνση των ελέγχων.»

Με πληροφορίες από Guardian 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραμπ: «Είχε σχέση με τον "Βασιλιά των Λιονταριών"» - Επιμένει για το βίντεο με τους Ομπάμα παρά τις αντιδράσεις

Διεθνή / Τραμπ: «Είχε σχέση με τον "Βασιλιά των Λιονταριών"» - Επιμένει για το βίντεο με τους Ομπάμα παρά τις αντιδράσεις

Ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος κατηγόρησε συνεργάτη του για το βίντεο που απεικόνιζε τους Ομπάμα ως πιθήκους, επιμένει ότι το βίντεο δεν αποτελεί πρόβλημα
THE LIFO TEAM
ΔΥΣΗ ΠΟΛΕΜΟΣ Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Politico: Οι χώρες της Δύσης «βλέπουν να πλησιάζει» ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος

Η ανησυχία για έναν νέο παγκόσμιο πόλεμο εντείνεται στις χώρες της Δύσης, με τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία και Καναδά να θεωρούν πλέον πιθανό το ξέσπασμα μιας μεγάλης διεθνούς σύγκρουσης μέσα στην επόμενη πενταετία
THE LIFO TEAM