Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν υποβαθμίζει την αδερφή του

Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν υποβαθμίζει την αδερφή του Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Η Κιμ Γιο Γιονγκ, αδερφή του Κιμ Γιονγκ Ουν φαίνεται πως υποβαθμίστηκε, αφού παραμένει μέλος της κεντρικής επιτροπής του Εργατικού Κόμματος στη Βόρεια Κορέα, αλλά αποτελεί παρελθόν πλέον από το πολιτικό γραφείο.

Η αδερφή του Βορειοκορεάτη ηγέτη, η οποία κατά πολλούς θεωρείτο η πιθανότερη διάδοχός του, δεν συμπεριλαμβάνεται πλέον σε μια λίστα με τα μέλη του πολιτικού γραφείου της Κ.Ε. του Εργατικού Κόμματος, σύμφωνα με όσα ανέφεραν κρατικά μέσα ενημέρωσης σήμερα.

Την Κυριακή έγιναν εκλογές για τα μέλη της κεντρικής επιτροπής του κόμματος, κατά τη διάρκεια του τρέχοντος συνεδρίου που χαρτογραφεί τους στόχους της πολιτικής για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Η αδερφή του Κιμ επιλέχθηκε για το πολιτικό γραφείο για πρώτη φορά το 2017 και ήταν η δεύτερη γυναίκα, μετά τη θεία της, που κατέλαβε τη θέση αυτή.

Ο πολιτικός της ρόλος είχε ενισχυθεί τα τελευταία χρόνια καθώς ο αδερφός της τής εμπιστευόταν όλο και περισσότερες αρμοδιότητες, ειδικά πέρυσι όταν η υγεία του είχε επιδεινωθεί και ήταν απών από δημόσιες εμφανίσεις. Ωστόσο, τώρα ο Κιμ φαίνεται πως στέλνει μεικτά μηνύματα για την αδερφή του.

Ο Leif-Eric Easley, αναπληρωτής καθηγητής διεθνών σπουδών στο Πανεπιστήμιο Ewha στη Σεούλ, ανέφερε: «Το μονοπάτι των προαγωγών της Κιμ Γιο Γιονγκ δεν υπήρξε ομαλό. Μπαίνει και βγαίνει από την εξουσία και ο τίτλος της δεν είναι ισάξιος της σημασίας της θέσης της».

Η Κιμ Γιο Γιονγκ, που είναι η μικρότερη από τα τέσσερα παιδιά του Κιμ Γιονγκ Ιλ, ξεκίνησε βοηθώντας τον αδερφό της και γρήγορα έγινε από τους πιο έμπιστες συνεργάτιδές του. Είχε κερδίσει διεθνή αναγνώριση το 2018, όταν έγινε το πρώτο μέλος της δυναστείας των Κιμ που επισκέφτηκε τη Νότια Κορέα. Ήταν επίσης μέλος της αποστολής στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου η Βόρεια και η Νότια Κορέα αγωνίστηκαν μαζί.

Εδώ και καιρό κυκλοφορούν θεωρίες ότι η Κιμ Γιο Γιονγκ θα είναι επόμενη στο «τιμόνι» της Βόρειας Κορέας. Ωστόσο, πολλοί παρατηρητές θεωρούν ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι η Κιμ προαλείφεται για διάδοχος του αδερφού της.

Ο κ. Easley σχολιάζει: «Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν μεταφέρει την εξουσία αλλά δίνει σε διάφορους έμπιστους αξιωματούχους του περιορισμένη εξουσία διακυβέρνησης. Με αυτόν τον τρόπο εκκαθαρίζει όσους δεν είναι αποτελεσματικοί, εκσυγχρονίζει το κράτος και μοιράζεται την ευθύνη».

«Δεν είναι λογικό να μιλάμε για Νο 2 στο σύστημα της Βόρεια Κορέας, αλλά το γεγονός ότι υπάρχει ένα άλλο πρόσωπο που μπορεί να μιλάει με εξουσία για το καθεστώς δίνει στον Κιμ Γιονγκ Ουν τη δυνατότητα να επεμβαίνει όπου χρειάζεται και να αυξάνει ή να μειώνει την πίεση για να αποφύγει πιθανές συγκρούσεις», προσθέτει.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εξακολουθεί να είναι ο απόλυτος ηγέτης της Βόρειας Κορέας, από τότε που ανέλαβε τα ηνία της το 2011, μετά τον θάνατο του πατέρα του.

Με πληροφορίες από Independent

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ