Τραμπ: Τη Δευτέρα στη Βουλή το κατηγορητήριο για νέα παραπομπή του

Τραμπ: Τη Δευτέρα στη Βουλή το κατηγορητήριο για νέα παραπομπή του Facebook Twitter
EPA
0

Τη Δευτέρα θα κατατεθεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων το κατηγορητήριο για νέα παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ο Τεντ Λιού, Δημοκρατικός βουλευτής.

«Όλοι μας, συμπεριλαμβανομένης της προέδρου (της Βουλής Νάνσι) Πελόζι θα προτιμούσαμε ο Ντόναλντ Τραμπ να κάνει το σωστό και να παραιτηθεί, ή ο αντιπρόεδρος (Μάικ) Πενς να δείξει πως έχει κότσια και για χάρη του εαυτού του και της οικογένειάς του να επικαλεστεί την 25η τροπολογία του Συντάγματος», δήλωσε ο Λιού, επαναλαμβάνοντας το αίτημα των Δημοκρατικών για επίκληση της εν λόγω τροπολογίας για την καθαίρεση του Τραμπ.

«Αν δεν συμβεί τίποτε από αυτά, τότε τη Δευτέρα θα καταθέσουμε το άρθρο της παραπομπής, που αφορά υποκίνηση ανταρσίας, κι αναμένουμε πως θα διεξαχθεί ψηφοφορία μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα», συμπλήρωσε.

Ο Λιού, ο οποίος συνέταξε μαζί με άλλους το κατηγορητήριο, σημείωσε ότι συνεισηγητές του θα είναι 190 βουλευτές. «Θα υπάρξουν Ρεπουμπλικάνοι που θα το ψηφίσουν», εκτίμησε ακόμη, ενώ ανέφερε ότι συνομιλεί με Ρεπουμπλικάνους βουλευτές, για να προσυπογράψουν το κείμενο.

Το κατηγορητήριο θα καλεί να παυθεί ο Τραμπ από το αξίωμα για «υποκίνηση ανταρσίας στο Καπιτώλιο». Αν παραπεμφθεί σε δίκη στη Γερουσία, η εξέλιξή της δεν είναι σαφής. Οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν για μερικές ακόμη ημέρες την πλειοψηφία εκεί και απαιτούνται οι ψήφοι των δύο τρίτων για να καταδικαστεί και να καθαιρεθεί ο Τραμπ.

Αν τελικά ο Τραμπ παραπεμφθεί, αυτή θα είναι η δεύτερη φορά. Το ίδιο είχε κάνει η Βουλή τον Δεκέμβριο του 2019, έπειτα από τις πιέσεις του στον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολόντιμιρ Ζελένσκι, να κάνει έρευνες για τον γιο του Τζο Μπάιντεν. Τον Φεβρουάριο του 2020- όπως αναμενόταν- η Γερουσία απάλλαξε τον Τραμπ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ dpa

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM