Μισέλ Ομπάμα: Παιδαριώδης, αντιπατριωτικός πρόεδρος ο Τραμπ

Μισέλ Ομπάμα: Παιδαριώδης, αντιπατριωτικός πρόεδρος ο Τραμπ Facebook Twitter
EPA
0

Παιδαριώδη, αντιπατριωτικό πρόεδρο χαρακτηρίζει η Μισέλ Ομπάμα τον Ντόναλντ Τραμπ, σε σχόλιό της για την εισβολή στο Καπιτώλιο.

Παράλληλα όμως η πρώην Πρώτη Κυρία κάνει μία σύγκριση ανάμεσα στο πώς αντιμετώπισαν οι αρχές τους εισβολείς και την «σκληρή» αντίδραση τους απέναντι στους διαδηλωτές του κινήματος Black Lives Matter, το περασμένο καλοκαίρι.

Η Μισέλ Ομπάμα στην ανάρτησή της κάνει λόγο για μια «οργανωμένη από συμμορία πολιορκία του Καπιτωλίου», με βία και οργή για την ήττα στις εκλογές. «Έστησαν κρεμάλες. Κυμάτιζαν περήφανα την προδοτική σημαία της συνομοσπονδίας στις αίθουσες. Βεβήλωσαν το κέντρο της αμερικανικής κυβέρνησης», γράφει.

«Και όταν τελικά οι αρχές ανέκτησαν τον έλεγχο της κατάστασης, αυτοί οι ταραξίες και συμμορίτες οδηγήθηκαν έξω όχι με χειροπέδες, αλλά ελεύθεροι να συνεχίσουν», παρατηρεί. Αυτή η ημέρα, συνεχίζει «ήταν η εκπλήρωση των επιθυμιών ενός παιδαριώδους και αντιπατριωτικού προέδρου που δεν μπορεί να χειριστεί την αλήθεια των δικών του αποτυχιών. Και τα συντρίμμια είναι στα πόδια ενός κομματικού και μιντιακού συστήματος που χαρωπά τον επιδοκίμαζε, γνωρίζοντας καλά την πιθανότητα για συνέπειες όπως αυτές».

Στη συνέχεια η Μισέλ Ομπάμα- όπως έκανε σήμερα και ο Τζο Μπάιντεν στις δηλώσεις του- τόνισε ότι η κατάσταση ήταν πολύ διαφορετική κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων του κινήματος Black Lives Matter, το περασμένο καλοκαίρι.

«Οι διαδηλώσεις για το BLM ήταν συντριπτικά ένα ειρηνικό κίνημα. Κι όμως, στη μία πόλη μετά την άλλη, οι ειρηνικοί διαδηλωτές αντιμετωπίστηκαν με σκληρή ισχύ. Είδαμε ανοιγμένα κεφάλια, μαζικές συλλήψεις και να ρίχνουν σπρέι πιπεριού σε μια ειρηνική διαδήλωση, για να πάει ο πρόεδρος να φωτογραφηθεί», θυμίζει.

«Για όσους λένε αντιπατριωτικούς όσους απλά γονατίζουν σε σιωπηλή διαμαρτυρία, για εκείνους που αναρωτιούνται γιατί πρέπει να μας υπενθυμίζουν ότι οι ζωές των μαύρων μετράνε, η χθεσινή ημέρα το έκανε οδυνηρά ξεκάθαρο ότι συγκεκριμένοι Αμερικανοί είναι, στην πραγματικότητα, ελεύθεροι να αμαυρώσουν τη σημαία και τα σύμβολα του έθνους μας. Αρκεί να έχουν τη σωστή εμφάνιση», επισημαίνει η Μισέλ Ομπάμα.


Τώρα είναι η ώρα για αληθινό πατριωτισμό, γράφει. «Είναι η ώρα εκείνοι που ψήφισαν αυτό τον πρόεδρο να δουν πραγματικά τι υποστήριξαν και δημόσια και κατηγορηματικά να επικρίνουν εκείνον και τις ενέργειες αυτού του όχλου», συνεχίζει, ενώ κάνει αναφορά και στις πλατφόρμες των social media.

«Τώρα είναι η ώρα οι εταιρείες της Σίλικον Βάλεϊ να σταματήσουν να επιτρέπουν αυτή την άθλια συμπεριφορά και να πάνε ακόμη πιο πέρα από το προσωρινό μπλοκάρισμα αυτού του ανθρώπου από τις πλατφόρμες τους. Να υιοθετήσουν πολιτικές για να αποτρέψουν να χρησιμοποιούν ηγέτες την τεχνολογία τους για να πυροδοτήσουν ανταρσία», αναφέρει.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM
Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ