SOS από Interpol: Το οργανωμένο έγκλημα μπορεί να βάλει στο στόχαστρο τα εμβόλια για τον κορωνοϊό

SOS από Interpol: Το οργανωμένο έγκλημα μπορεί να βάλει στο στόχαστρο τα εμβόλια για τον κορωνοϊό Facebook Twitter
EPA
0

Η Interpol προειδοποίησε ότι τα δίκτυα του οργανωμένου εγκλήματος μπορεί να βάλουν στο στόχαστρο τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, όπως και ότι μπορεί να επιδιώξουν να πουλήσουν απομιμήσεις εμβολίων.

Η Interpol έστειλε σήμα «πορτοκαλί συναγερμού» προς τις 194 χώρες- μέλη της, προειδοποιώντας για «πιθανή εγκληματική δραστηριότητα συνδεόμενη με την παραποίηση, κλοπή ή παράνομη προώθηση εμβολίων κατά του κορωνοϊού και της γρίπης». 


Η πανδημία έχει ήδη δώσει την ευκαιρία για επιθετική και καιροσκοπική εγκληματική δραστηριότητα άνευ προηγουμένου, σημειώνει η Interpol, αναφέροντας ότι έχει ήδη διαπιστώσει δραστηριότητες «προώθησης, πώλησης και χορήγησης πλαστών εμβολίων» κατά του κορωνοϊού». 

«Την ώρα που οι κυβερνήσεις ετοιμάζονται για τη διανομή των εμβολίων, εγκληματικές οργανώσεις σχεδιάζουν να διεισδύσουν ή να διαταράξουν τις αλυσίδες τροφοδοσίας», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Interpol, Γιούργκεν Στοκ.

«Επίσης τα εγκληματικά δίκτυα θα βάλουν στο στόχαστρο ανυποψίαστους πολίτες, μέσω ψεύτικων ιστοσελίδων και ψευδών θεραπειών, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν σημαντικό κίνδυνο για την υγεία τους ή ακόμη και για τη ζωή τους», συμπλήρωσε ο Στοκ, σύμφωνα με το Reuters.

Σήμερα η Βρετανία έγινε η πρώτη χώρα που δίνει το «πράσινο φως» στο εμβόλιο των εταιρειών Pfizer και BioNTech για τον κορωνοϊό. Το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο από την επόμενη εβδομάδα σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης.

Με πληροφορίες από Reuters, AΠΕ/ AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αισθάνεται σίγουρος»: Στη Βρετανία για τη νομική μάχη με τη Daily Mail ο πρίγκιπας Χάρι

Διεθνή / «Αισθάνεται σίγουρος»: Στη Βρετανία για τη νομική μάχη με τη Daily Mail ο πρίγκιπας Χάρι

Ο πρίγκιπας Χάρι επέστρεψε στο Λονδίνο αποφασισμένος να δώσει την τελική δικαστική μάχη απέναντι στα βρετανικά ταμπλόιντ, σε μια υπόθεση που σηματοδοτεί το τελευταίο κεφάλαιο της πολυετούς σύγκρουσής του με τον Τύπο
THE LIFO TEAM
Ιράν: Ανήλικη μεταξύ των συλληφθέντων διαδηλωτών καταγγέλλει σεξουαλική κακοποίηση

Διεθνή / Ιράν: Ανήλικη μεταξύ των συλληφθέντων διαδηλωτών κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση από τις Αρχές

Δύο άτομα που συνελήφθησαν, εκ των οποίων μία16χρονη, κατήγγειλαν σε οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων ότι υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση κατά τη διάρκεια της σύλληψής τους
THE LIFO TEAM