Ο Πάπας Φραγκίσκος ακύρωσε την παραδοσιακή τελετή που σηματοδοτεί την έναρξη της χριστουγεννιάτικης σεζόν στη Ρώμη.

 

Η τελετή στην Σκαλινάτα (ή αλλιώς Ισπανικά σκαλιά) στις 8 Δεκεμβρίου ακυρώνεται λόγω των έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό του κορωνοϊού φέτος, όπως δήλωσε το Βατικανό.

 

Ο Πάπας συνήθως τοποθετεί ένα στεφάνι από λουλούδια στη βάση μιας στήλης 12 μέτρων, με το άγαλμα της Παναγίας και ευλογεί από απόσταση ένα άλλο στεφάνι που έχει ήδη τοποθετηθεί γύρω από το χέρι του αγάλματος, από πυροσβέστες χρησιμοποιώντας μια σκάλα.

 

Το Βατικανό είπε ότι ο Πάπας Φραγκίσκος θα παραλείψει την τελετή, την οποία πραγματοποιούν οι ιερείς στη γιορτή της Αμόλυντης Σύλληψης από το 1953, «προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος μετάδοσης που προκαλείται από συγκεντρώσεις ανθρώπων».

 

Χιλιάδες άνθρωποι συνήθως περπατούν στους δρόμους κοντά στην περιοχή για να δουν τον Πάπα και να προσευχηθούν μαζί του.

 

Το Βατικανό είπε ότι ο Πάπας αντ' αυτού θα κάνει ιδιωτική προσευχή.

 

Το Βατικανό έχει ήδη ανακοινώσει ότι η πρόσβαση σε όλες τις παραδοσιακές χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες του Πάπα, συμπεριλαμβανομένης της ευλογίας και του μηνύματος «Urbi et Orbi» («Στην πόλη και στον κόσμο»), θα περιοριστεί λόγω της κρίσης του COVID-19.

 

Στην Βασιλική του Αγίου Πέτρου, όπως και το Πάσχα, επιτρέπεται μόνο περιορισμένος αριθμός ατόμων για τις τελετές την παραμονή Χριστουγέννων και ανήμερα τα Χριστούγεννα, οι οποίες θα μεταδοθούν στην τηλεόραση και στο διαδίκτυο.

 

Πρόσφατα, περισσότεροι από δώδεκα Ελβετικοί Φρουροί και ένα άτομο που ζει στην κατοικία που στεγάζει τον Πάπα, εντοπίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και τέθηκαν σε καραντίνα.

 

Η Ιταλία έχει καταγράψει 54.904 θανάτους από κορωνοϊό συνολικά σημειώνοντας το δεύτερο υψηλότερο αριθμό στην Ευρώπη μετά τη Βρετανία. Έχει επίσης καταγράψει 1.585.000 εκατομμύρια κρούσματα μέχρι σήμερα.

 

Με πληροφορίες του Reuters

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr