Γιατί το Γιβραλτάρ έγινε hotspot για γάμους την περίοδο της πανδημίας

Γιατί το Γιβραλτάρ έγινε hotspot για γάμους την περίοδο της πανδημίας Facebook Twitter
Γιατί το Γιβραλτάρ έγινε hotspot για γάμους την περίοδο της πανδημίας (Pixabay)
0

Το Γιβραλτάρ απαιτεί ελάχιστη γραφειοκρατία για να παντρευτεί ένα ζευγάρι και την περίοδο της πανδημίας εφαρμόστηκαν στην περιοχή λιγότεροι περιορισμοί στα σύνορα από άλλα μέρη.

Αυτό μετέτρεψε τη λιλιπούτεια αποικία της Μεγάλης Βρετανίας σε επίγειο παράδεισο για όσους ήθελαν να παντρευτούν παρά τον κορωνοϊό.

Τα ζευγάρια καλούνται απλώς να επιδείξουν μόνο τα διαβατήριά τους και τα πιστοποιητικά γέννησής τους ενώ απαιτείται απλά μια διανυκτέρευση πριν ή μετά το γάμο τους. Στη συνέχεια, πρέπει να υποβάλλουν τα χαρτιά του γάμου τους στις αρχές της χώρας καταγωγής τους.

Αυτό ήταν και το κίνητρο για τον φωτογράφο Μπρούνο Μιάνι και τη σύντροφό του, οι οποίοι αν και δεν είχαν το Γιβραλτάρ στη λίστα με τα μέρη που ήθελαν να επισκεφτούν, έφτασαν από το Δουβλίνο, στο τελευταίο σημείο της Ιβηρικής Χερσονήσου για να ανταλλάξουν όρκους αιώνιας αγάπης.

«Ο γρηγορότερος τρόπος για να παντρευτεί κανείς τώρα είναι να πάει στο Γιβραλτάρ», δήλωσε ο Μιάνι. «Αγαπάμε πολύ ο ένας τον άλλον. Ζούμε ήδη ως παντρεμένο ζευγάρι. Αυτό το καθιστά επίσημο.»

Πολλοί γάμοι στο Γιβραλτάρ γίνονται μεταξύ ζευγαριών από διαφορετικές εθνικότητες, που έχουν σχέση από απόσταση και δεν μπορούσαν να ταξιδέψουν στις χώρες τους για να παντρευτούν εξαιτίας των ταξιδιωτικών περιορισμών.

Ένα κοινό σενάριο, αφορά σε ζευγάρια που ο ένας εκ των δύο έχει προσληφθεί σε εργασία σε άλλη χώρα και του επιτρέπεται να είναι μαζί του μόνο ο ή ή σύζυγός του. Έτσι, τα ζευγάρια αναγκάζονται να παντρευτούν εσπευσμένα.

Ο Scott Gerow, 41 ετών, υπήκοος των ΗΠΑ, παντρεύτηκε την  44χρονη Ρωσίδα διευθύντρια ανθρώπινου δυναμικού στους γραφικούς βοτανικούς κήπους του Γιβραλτάρ στις αρχές του μήνα.

Το ζευγάρι συναντήθηκε τον Ιανουάριο στην Αγία Πετρούπολη, όπου ο Gerow δούλευε, αλλά αφού έπρεπε να επιστρέψει στις ΗΠΑ τον Ιούνιο, έμειναν χωριστά λόγω των ταξιδιωτικών απαγορεύσεων, που επέφερε η πανδημία.

Ως παντρεμένο ζευγάρι, θα είναι πλέον σε θέση να ζουν μαζί στις ΗΠΑ.

Το Γιβραλτάρ προσελκύει επίσης πολλά ζευγάρια από γειτονικές ισπανικές περιοχές, επειδή οι κανόνες σχετικά με τη χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους και το μέγεθος των κοινωνικών συγκεντρώσεων είναι λιγότερο αυστηροί, δήλωσε ο Ρέσαμ Μαχτάνι, σχεδιαστής γάμων στην Rock Occasion.

Ο επικεφαλής υπουργός του Γιβραλτάρ, Φάμπιαν Πικάρντο, δήλωσε «χαρούμενος που το Γιβραλτάρ έχει πλέον γίνει διάσημο ως τόπος αγάπης και όχι ως τόπος χωρισμού».

Με πληροφορίες του Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΙΚΤΟΚ ΚΑΤΑΓΓΕΊΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Διεθνή / TikTok: «Επικρατεί εκφοβισμός και παρενόχληση», καταγγέλλει πρώην υπάλληλος της εταιρείας

«Μερικές φορές κλαις, αλλά μετά συνεχίζεις να δουλεύεις γιατί πρέπει να πετύχεις τους στόχους, αλλιώς, θα επηρεαστεί το μπόνους σου, η εργασιακή σου ασφάλεια, ο μισθός σου», αποκαλύπτει η Lynda Ouaza
THE LIFO TEAM
Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε ποτέ αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Διεθνή / Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επιπλέον πως η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πρώτες χώρες που απέστειλαν όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε πόλεις με πολυάριθμη ελληνική διασπορά
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Τα email στάλθηκαν πέντε ημέρες μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ο οποίος εξέτισε 13 μήνες φυλάκισης, μεταξύ άλλων για απόπειρα εμπλοκής ανηλίκου σε πορνεία
THE LIFO TEAM
ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΝΟΛΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ ΛΟΥΠΙΤΑ ΝΙΟΝΓΚΟ

Διεθνή / «Ρωτήστε τον Όμηρο»: Αντιδράσεις στα social μετά την επίθεση Μασκ σε Νόλαν και Νιόνγκο για την Οδύσσεια

Χρήστες στα social επισημαίνουν πως το να επιλέγεις μια «όμορφη μαύρη γυναίκα δεν αντιβαίνει με κανέναν τρόπο, σχήμα ή μορφή» σε αυτά που γράφτηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια
THE LIFO TEAM
«Οι ΗΠΑ πρέπει να είναι προσεκτικές στην προμήθεια όπλων προς την Ταϊβάν», προειδοποιεί ο Σι τον Τραμπ

Διεθνή / «Οι ΗΠΑ πρέπει να είναι προσεκτικές στην προμήθεια όπλων προς την Ταϊβάν», προειδοποιεί ο Σι τον Τραμπ

«Η σχέση με την Κίνα και με τον πρόεδρο Σι είναι εξαιρετική, και οι δύο καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι να παραμείνει έτσι», έγραψε σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM