Απεργία την Πρωτομαγιά

Υποστηρικτής του Τραμπ έδωσε 2,5 εκατ. δολάρια για να στηρίξει τις αγωγές για νοθεία- Τώρα ζητά τα χρήματά του πίσω

Υποστηρικτής του Τραμπ έδωσε 2,5 εκατ. δολάρια για να στηρίξει τις αγωγές για νοθεία- Τώρα ζητά τα χρήματά του πίσω Facebook Twitter
Υποστηρικτής του Τραμπ έδωσε 2,5 εκατ. δολάρια για να στηρίξει τις αγωγές για νοθεία- Τώρα ζητά τα χρήματά του πίσω (EPA)
0

Ένας υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ που δώρισε 2,5 εκατ. δολάρια για να βοηθήσει τη νομική προσπάθεια απόδειξης της υποτιθέμενης νοθείας των αμερικανικών εκλογών, θέλει τώρα τα χρήματά του πίσω.

Ο Fredric Eshelman, επιχειρηματίας από τη Βόρεια Καρολίνα, και υποστηρικτής του Τραμπ κάνει πλέον λόγο για  «απογοητευτικά αποτελέσματα».

Είπε ότι έδωσε τα χρήματα στο True the Vote, μια ομάδα υπέρ της εκστρατείας «Ηθική των εκλογών» στο Τέξας που υποσχέθηκε να υποβάλει αγωγές σε επτά πολιτείες ως μέρος της προσπάθειάς της ομάδας Τραμπ να «διερευνήσει, να φτάσει σε δίκη και να εκθέσει ύποπτες παράνομες ψηφοφορίες και απάτες στις προεδρικές εκλογές του 2020».

Ωστόσο, σύμφωνα με αγωγή, που υπέβαλε ο Eshelman στο Χιούστον, όπως ανέφερε το Bloomberg, η οργάνωση True the Vote εγκατέλειψε τις νομικές ενέργειες και διέκοψε την εκστρατεία ενώ στη συνέχεια αρνήθηκε να απαντήσει στα τηλεφωνήματά του για εξηγήσεις.

Ο ιδρυτής της Eshelman Ventures llc, όπως υποστηρίζει στην αγωγή του, ζήτησε «τακτικά και επανειλημμένα» να ενημερωθεί. Ωστόσο «τα αιτήματά του ικανοποιήθηκαν με αόριστες απαντήσεις και κενές υποσχέσεις» όπως αναφέρει.

Η αποτυχία των προσπαθειών του True the Vote να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα φαίνεται να αντικατοπτρίζει εκείνη του ίδιου του προέδρου, του οποίου η ομάδα έχει χάσει 38 δικαστικές αγωγές από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, με πιο πρόσφατη αυτή της Πενσιλβάνια, όπου μια ομοσπονδιακή επιτροπή απέρριψε το αίτημα της ομάδας Τραμπ ως αβάσιμο.

Το True the Vote δεν απάντησε στο αίτημα για σχολιασμό του Bloomberg ούτε του Guardian. Αλλά δημοσίευσε μια δήλωση στο σάιτ του, η οποία αποδίδεται στην ιδρύτρια και πρόεδρο της ομάδας, Catherine Engelbrecht. Εκεί επιρρίπτουν ευθύνες στις εξωτερικές δυνάμεις για την αποτυχία των προσπαθειών της.

«Ενώ υποστηρίζουμε τις μαρτυρίες των ψηφοφόρων, τα εμπόδια στην προώθηση των επιχειρημάτων μας, σε συνδυασμό με τους χρονικούς περιορισμούς, κατέστη απαραίτητο να ακολουθήσουμε διαφορετικό δρόμο», δήλωσε η ομάδα, ανακοινώνοντας ότι είχε αποσύρει τις νομικές καταθέσεις σε Τζόρτζια, Μίσιγκαν, Πενσιλβάνια και Ουισκόνσιν.

Και στις τέσσερις πολιτείες κέρδισε ο Τζο Μπάιντεν, ο εκλεγμένος Πρόεδρος.

«Η αποστολή μας είναι πολύ μεγαλύτερη από μία μόνο εκλογική μάχη. Πρόκειται για την διόρθωση του συστήματος για όλες τις μελλοντικές εκλογές », συνέχισε  η ανακοίνωση.

Όπως και οι νομικές κινήσεις της εκστρατείας Τραμπ, οι οποίες βασίστηκαν σε λιγοστά αποδεικτικά στοιχεία, έτσι και η δήλωση του True the Vote δεν αναφέρει λεπτομερώς καμία από τις αποδείξεις για την φερόμενη εκλογική απάτη.

Ο Eshelman, πρώην διευθύνων σύμβουλος μιας φαρμακευτικής εταιρείας, ισχυρίζεται με την αγωγή του ότι το μη κερδοσκοπικό όργανο προσφέρθηκε να του επιστρέψει 1 εκατομμύριο δολάρια εάν αποσύρει τη μήνυση.

Εκείνος ωστόσο, από την πλευρά του ζητά την επιστροφή όλου του ποσού και των 2,5 εκατ. δολαρίων, που ισχυρίζεται ότι έδωσε υπό τις οδηγίες της Catherine Engelbrecht σε δόσεις των 2 εκατ. δολαρίων και 500.000 δολαρίων στις 5 και 13 Νοεμβρίου, αντίστοιχα.

Με πληροφορίες του Guardian/Bloomberg

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ