Συνελήφθη ύποπτος για τη μαζική δολοφονία Μορμόνων στο Μεξικό

Συνελήφθη ύποπτος για τη μαζική δολοφονία Μορμόνων στο Μεξικό Facebook Twitter
H οικογένεια της Ρονίτα Μίλερ η οποία σκοτώθηκε μαζί με τέσσερα από τα παιδιά της
0

Ένας ύποπτος για την δολοφονία εννέα μελών μιας κοινότητας των Μορμόνων στο βόρειο Μεξικό συνελήφθη, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

Ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας του Μεξικού, Εμίλιο Γκαρσία Ρουίζ, ανακοίνωσε την κράτηση του υπόπτου για την φονική επίθεση με θύματα γυναικόπαιδα, που έγινε την περασμένη χρονιά.

Τα νεότερα θύματα, ο Τίτος και η Τιάνα, ήταν δίδυμα ηλικίας οκτώ μηνών. Νεκρή από τα πυρά των δραστών έπεσε και η μητέρα τους Ρονίτα Μίλερ, αλλά και ο 12χρονος γιος της Χάουαρντ και η δεκάχρονη κόρη της Κρίσταλ. Η Κριστίνα Τζόνσον, 31 ετών, πέθανε σε δεύτερο όχημα. Τα μέλη της οικογένειας ανέφεραν ότι η επτά μηνών κόρη της, Φέιθ βρέθηκε αργότερα τραυματισμένη στο κάθισμα του αυτοκινήτου της. Η Ντόνα Λάνγκφορντ, 43 ετών, σκοτώθηκε στο τρίτο όχημα μαζί με τους δύο γιους της, τον Tρέβορ και τον Ρόγκαν, οι οποίοι ήταν 11 και τριών ετών. Επτά από τα άλλα παιδιά της, ηλικίας μεταξύ 9 μηνών και 14 ετών, που ήταν επίσης στο αυτοκίνητο κατάφεραν να διαφύγουν και κάποια ήταν τραυματισμένα όταν εντοπίστηκαν.

Συνελήφθη ύποπτος για τη μαζική δολοφονία Μορμόνων στο Μεξικό Facebook Twitter
Κριστίνα Τζόνσον και Ντόνα Λάνγκφορντ, δύο ακόμη μητέρες που δολοφονήθηκαν στην ενέδρα των μελών του καρτέλ

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης λένε ότι ο κρατούμενος, που θεωρείται πρώην αστυνομικός, είναι ύποπτος για συνδέσμους με το καρτέλ ναρκωτικών της La Línea. Οι τρεις γυναίκες και έξι από τα παιδιά τους, όλοι πολίτες με υπηκοότητες ΗΠΑ-Μεξικού, σκοτώθηκαν στην επίθεση μετά από ενέδρα πριν από ένα χρόνο. Τα θύματα ήταν μέλη της οικογένειας LeBarón, μιας κοινότητας που απομακρύνθηκε από την κυρίαρχη εκκλησία των Μορμόνων και εγκαταστάθηκε στο Μεξικό πριν από έναν αιώνα.

Ο Ρουίζ δήλωσε ότι η σύλληψη πραγματοποιήθηκε από μέλη του γραφείου του γενικού εισαγγελέα, τα οποία είχαν εργαστεί ανεξάρτητα από το κράτος για να αποφύγουν τη δημοσιότητα, σύμφωνα με μεξικανικά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ύποπτος έχει μεταφερθεί στην πρωτεύουσα της χώρας, την Πόλη του Μεξικού, όπου αναμένεται να του απαγγελθούν κατηγορίες.

Συνελήφθη ύποπτος για τη μαζική δολοφονία Μορμόνων στο Μεξικό Facebook Twitter
Όλα τα θύματα της επίθεσης

Σύμφωνα με ορισμένα μέσα ενημέρωσης, δύο άλλοι άνδρες συνελήφθησαν επίσης την ίδια ημέρα και βρίσκονται ήδη υπό κράτηση σε σχέση με την υπόθεση.

Οι τρεις γυναίκες και τα 14 παιδιά τους ταξίδευαν σε έναν απομακρυσμένο δρόμο μεταξύ των πολιτειών Sonora και Chihuahua όταν τα οχήματά τους έπεσαν σε ενέδρα ενόπλων στις 4 Νοεμβρίου 2019. Δεν είναι ξεκάθαρο γιατί οι οικογένειες δέχτηκαν επίθεση, αλλά πιστεύεται ότι τα μέλη του καρτέλ θεώρησαν εσφαλμένα πως σκότωσαν οικογένειες ενός αντιπάλου καρτέλ, του Los Chapos.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ