Η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας εισάγει το χιτζάμπ στην στολή των αξιωματικών

Η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας εισάγει το χιτζάμπ στην στολή των αξιωματικών Facebook Twitter
Η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας εισάγει το χιτζάμπ στην στολή των αξιωματικών (Instagram)
0

Η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας εισήγαγε το χιτζάμπ στην επίσημη στολή των αξιωματικών της για να ενθαρρύνει περισσότερες μουσουλμάνες γυναίκες να συμμετάσχουν στο Σώμα.

Η Zeena Ali είναι η πρώτη αξιωματικός που θα φορέσει το επίσημο χιτζάμπ.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι στόχος είναι να δημιουργήσουν μια «χωρίς αποκλεισμούς» υπηρεσία που θα αντικατοπτρίζει την «διαφορετική κοινότητα» της χώρας.

Άλλες δυνάμεις όπως η Μητροπολιτική Αστυνομία στο Λονδίνο και η Αστυνομία της Σκωτίας προσφέρουν επίσης την επιλογή ενός χιτζάμπ.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Μητροπολιτική Αστυνομία στο Λονδίνο ενέκρινε την μαντίλα το 2006 με την αστυνομία της Σκωτίας να ακολουθεί το 2016. Στην Αυστραλία, η Maha Sukkar στην αστυνομία της Βικτώρια φόρεσε μαντίλα το 2004.

Η Αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας δήλωσε ότι η εργασία για την εισαγωγή της μαντίλας στη στολή της ξεκίνησε στα τέλη του 2018 ως απάντηση σε αίτημα από αστυνομικούς, που επισκέφτηκαν σχολεία.

Η αξιωματικός Ali ήταν η πρώτη, που το ζήτησε ως μέρος της στολής της και κλήθηκε να συμμετάσχει στη διαδικασία ανάπτυξης.

Η Ali, η οποία γεννήθηκε στα Φίτζι και μετακόμισε στη Νέα Ζηλανδία ως παιδί, είπε στη New Zealand Herald ότι αποφάσισε να προσχωρήσει στην αστυνομία μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Κράιστσερτς.

«Συνειδητοποίησα ότι χρειάζονταν περισσότερες μουσουλμάνες γυναίκες στην αστυνομία, για να πάνε και να υποστηρίξουν ανθρώπους», είπε στην εφημερίδα.

«Είναι υπέροχο να μπορώ να βγω και να δείξω τη στολή της αστυνομίας της Νέας Ζηλανδίας, γιατί ήμουν σε θέση να συμμετάσχω στη διαδικασία σχεδιασμού. Κατά τη διάρκεια της ετοιμασίας, το προσωπικό της αστυνομίας της Νέας Ζηλανδίας οργάνωσε χαλάλ γεύματα και έκανε μια αίθουσα προσευχής».

«Όταν έπρεπε να κολυμπήσω, μπόρεσα να φορέσω μακριά μανίκια - ένα πλήρες μαγιό» πρόσθεσε. Θυμάται δε πως «Η τρομοκρατική επίθεση στο Κράιστσερτς έγινε μόλις είχα ολοκληρώσει την εκπαίδευσή μου. Είναι υπέροχο το γεγονός ότι η Αστυνομία ενσωμάτωσε τη θρησκεία και τον πολιτισμό μου».

»Είναι εξαιρετικό να είμαι σε θέση να βγαίνω και να δείχνω το χιτζάμπ της αστυνομίας της Νέας Ζηλανδίας ως μέρος της στολής μου», πρόσθεσε επισημαίνοντας ότι εκτιμά πως βλέποντάς την και άλλες μουσουλμάνες θα θέλουν επίσης να συμμετάσχουν στο Σώμα της Αστυνομίας.

Με πληροφορίες του BBC/NewZealandPolice

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM
Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ