Μπάιντεν: Όσο ο Τραμπ καθυστερεί τη μετάβαση εξουσίας, «περισσότεροι άνθρωποι μπορεί να πεθάνουν»

Μπάιντεν: Όσο ο Τραμπ καθυστερεί τη μετάβαση εξουσίας, «περισσότεροι άνθρωποι μπορεί να πεθάνουν» Facebook Twitter
Μπάιντεν: Όσο καθυστερεί τη μετάβαση εξουσίας ο Τραμπ, «περισσότεροι άνθρωποι μπορεί να πεθάνουν» (EPA)
0

Ο Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε ότι ενδεχομένως να πεθάνουν περισσότεροι άνθρωποι καθώς αναβάλλεται η μετάβαση εξουσίας από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Μιλώντας στο Ντέλαγουερ, ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ότι απαιτείται συντονισμός για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αποκάλεσε δε, την εμμονή Τραμπ να μην αναγνωρίζει την ήττα του στις εκλογές, παρά τις εκκλήσεις και από τις δύο πλευρές, ως «εντελώς ανεύθυνη».

«Δεν είναι παιχνίδι», έγραψε η πρώην Πρώτη Κυρία Μισέλ Ομπάμα στα κοινωνικά μέσα.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος Μπάιντεν έχει 306 ψήφους στο εκλογικό σώμα, ξεπερνώντας το όριο των 270 που απαιτείται για να κερδίσει.

Ωστόσο, ο Τραμπ, επιμένει. Aκόμα και χθες έκανε ανάρτηση όπου ανέφερε ότι «Κέρδισα τις εκλογές!».

Η εκστρατεία του Τραμπ ξεκίνησε ένα πλήθος νομικών αγωγών μετά τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου αμφισβητώντας τον αριθμό των ψήφων.

Η Γενική Διοίκηση Υπηρεσιών (GSA), η κυβερνητική υπηρεσία που είναι επιφορτισμένη με την έναρξη της διαδικασίας μετάβασης της εξουσίας από τον πρώην στον εκλεγέντα πρόεδρο, δεν έχει ακόμη αναγνωρίσει τον Μπάιντεν και την Καμάλα Χάρις ως νικητές, αφήνοντάς τους χωρίς πρόσβαση σε ευαίσθητες κυβερνητικές ενημερώσεις που συνήθως παρέχονται στην νέα διοίκηση.

Το επιτελείο του Μπάιντεν δήλωσε ότι η άρνηση του Τραμπ να συμμετάσχει στη μετάβαση αυτή σημαίνει επίσης ότι η ομάδα του αποκλείστηκε από το σχεδιασμό μιας στρατηγικής διανομής για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού.

Στην ομιλία του τη Δευτέρα, ο Μπάιντεν είπε για την καθυστέρηση της μετάβασης πως «Το καταλαβαίνει κανείς αυτό; Είναι για να σώσουμε, στην πραγματικότητα, ζωές. Αυτό δεν είναι υπερβολή. Ακόμα περισσότεροι άνθρωποι μπορεί να πεθάνουν εάν δεν συντονίσουμε», πρόσθεσε.

Χαρακτηρίζοντας τη διανομή εμβολίων σε εθνικό επίπεδο ως «τεράστια δέσμευση», ο Μπάιντεν είπε ότι αν η ομάδα του θα πρέπει να περιμένει έως τις 20 Ιανουαρίου, οπότε και είναι η ορκωμοσία του νέου προέδρου, για να μπορέσει να αρχίσει να εργάζεται για το πρόγραμμα διανομής, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα «να μείνουμε πίσω πάνω από ένα, ενάμιση μήνα».

Ερωτηθείς εάν θα ενθαρρύνει τους ηγέτες των πολιτειών να εντείνουν τις εντολές για παραμονή στο σπίτι, ο εκλεγμένος πρόεδρος δεν απάντησε και και αντ' αυτού ζήτησε από τις αρχές να ενθαρρύνουν τη χρήση μάσκας.

Με πληροφoρίες του Reuters/BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ OPENAI

Διεθνή / Μασκ vs. OpenAI: «Ένιωσα ότι μας είχε εγκαταλείψει, ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», κατέθεσε ο Άλτμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI κατέθεσε ότι αισθάνθηκε πως ο Έλον Μασκ «εγκατέλειψε» την εταιρεία του και την έφερε «σε πολύ δύσκολη θέση», καθώς οι δύο πλευρές διεκδικούσαν τον έλεγχο
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ ΚΙΝΑ ΗΠΑ

Διεθνή / Η ατζέντα της συνόδου Τραμπ - Σι: Δασμοί, τεχνολογία και Ιράν στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων 

Τον Αμερικανό πρόεδρο συνοδεύουν κορυφαίοι εκπρόσωποι αμερικανικών επιχειρηματικών ομίλων και τεχνολογικών εταιρειών, μεταξύ αυτών ο Έλον Μασκ και ο Τιμ Κουκ της Apple
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / «Κανείς δεν γλίτωνε από τις σεξουαλικές επιθέσεις»: Οι καταγγελίες Παλαιστινίων για κακοποίηση από ισραηλινούς δεσμοφύλακες

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του γνωστού δημοσιογράφου των ΝΥΤ που καταγράφει μαρτυρίες ανδρών, γυναικών και ανηλίκων που υποστηρίζουν ότι υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση κατά την κράτησή τους μετά την 7η Οκτωβρίου
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Ιταλία: «Ciao Kate» - Το πλήθος αποθέωσε την Κέιτ Μίντλετον στο πρώτο της διεθνές ταξίδι μετά τον καρκίνο

Η Κέιτ Μίντλετον παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ιταλία, με πολλούς να τη συγκρίνουν με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, βλέποντας στοιχεία της στο δημόσιο προφίλ της
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΕΚΙΝΟ

Διεθνή / Politico: Γιατί η σύνοδος Τραμπ - Σι έχασε τη δυναμική της

Οι φιλοδοξίες του προέδρου των ΗΠΑ για τη σύνοδο με τον Κινέζο ηγέτη φαίνεται πως περιορίστηκαν σημαντικά, καθώς από την επιδίωξη μιας «μεγάλης συμφωνίας» κατέληξαν σε έκκληση για βοήθεια με στόχο το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
THE LIFO TEAM