Τραμπ: «Κέρδισα τις εκλογές»

Τραμπ: «Κέρδισα τις εκλογές» Facebook Twitter
Τραμπ: Κέρδισα τις εκλογές (EPA)
0

Ο Πρόεδρος Τραμπ ισχυρίστηκε για μία ακόμα φορά στο Twitter πάντα με κεφαλαία, ότι κέρδισε τις εκλογές.

Το tweet επισημάνθηκε γρήγορα από το Twitter. Οι επίσημες πηγές έκαναν λόγο για διαφορετικό αποτέλεσμα, αναφέρει η σχετική επισήμανση.

Τα προηγούμενα σχόλια του Τραμπ είχαν δώσει σε ορισμένους επικριτές αλλά και υποστηρικτές την ελπίδα ότι ο Λευκός Οίκος ήταν έτοιμος να αρχίσει να εργάζεται σε μια μετάβαση της εξουσίας στην ομάδα του Μπάιντεν. Όχι τόσο γρήγορα, όμως, όπως ξεκαθάρισε σύντομα ο Τραμπ.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος χωρίς να χρησιμοποιήσει το όνομα του Δημοκρατικού Μπάιντεν αλλά αναφερόμενος σε αυτόν, είπε σε ένα άλλο tweet ότι «κέρδισε» αλλά με νοθεία στην εκλογική μάχη των ΗΠΑ.

Όμως, καθώς ο πρόεδρος είδε ότι τα σχόλιά του ερμηνεύτηκαν ως παραδοχή της ήττας του έσπευσε να ανασκευάσει:

«Κέρδισε μόνο στα μάτια των FAKE NEWS MEDIA» ανέφερε ενώ συνέχισε γράφοντας «Δεν παραδέχομαι ΤΙΠΟΤΑ! Έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε. Αυτή ήταν μια κατευθυνόμενη εκλογή!».

Δεν υπήρξε ευρεία απάτη στις εκλογές του 2020. Στην πραγματικότητα, αξιωματούχοι εκλογών και από τα δύο πολιτικά κόμματα δήλωσαν δημοσίως ότι οι εκλογές πήγαν καλά και οι διεθνείς παρατηρητές επιβεβαίωσαν ότι δεν υπήρχαν σοβαρές παρατυπίες.

Η εκστρατεία του Τραμπ προσπάθησε να κινηθεί νομικά σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά πολλές από τις αγωγές έχουν απορριφθεί και καμία δεν έχει αποδείξει ότι το αποτέλεσμα μπορεί να αντιστραφεί.

 Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διεμήνυσε χθες Κυριακή μέσω Twitter ότι θα προσφύγει σύντομα στα δικαστήρια αποκαλύπτοντας «μεγάλες υποθέσεις» οι οποίες θα οδηγήσουν σε αμφισβήτηση του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου.

Ο Τραμπ δεν διευκρίνισε αν η εκστρατεία επανεκλογής του θα καταθέσει νέες προσφυγές. Ανέφερε πως «οι μεγάλες υποθέσεις μας, που θα δείξουν την αντισυνταγματικότητα των εκλογών του 2020, αλλά και τα απαράδεκτα πράγματα που έγιναν για την αλλαγή του αποτελέσματος, θα υποβληθούν σύντομα!»

Ο Μπάιντεν νίκησε τον Τραμπ κερδίζοντας ένα τρίο πολιτειών μάχης: Μίσιγκαν, Ουισκόνσιν και Πενσυλβάνια. Ο  Μπάιντεν έχει μέχρι στιγμής 78,8 εκατομμύρια ψήφους έναντι των 73,1 εκατομμυρίων του Τραμπ, σύμφωνα με το  Associated Press.

«Εάν ο πρόεδρος είναι διατεθειμένος να αρχίσει να αναγνωρίζει αυτήν την πραγματικότητα, αυτό είναι θετικό», δήλωσε ο επικεφαλής του προσωπικού του Μπάιντεν, Ρον Κλάιν, στο NBC News. Ωστόσο, ο Κλάιν είπε πως «Δεν κάνει το Τwitter του Ντόναλντ Τραμπ πρόεδρο ή όχι τον Τζον Μπάιντεν. Ο αμερικανικός λαός το έκανε».

Σχεδόν δύο εβδομάδες μετά την ημέρα των Εκλογών, ο Τραμπ ούτε έχει καλέσει τον Μπάιντεν ούτε έχει προβεί σε επίσημη δήλωση ενώ οι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου επέμειναν ότι προετοιμάζονται για μια δεύτερη θητεία Τραμπ, σύμφωνα με το CBS News.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΟΥΙΛΙΑΜ

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον - Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Βίντεο από τα γιουχαΐσματα συγκεντρωμένου πλήθους εναντίον τους

Το πριγκιπικό ζεύγος δέχθηκε έντονες αποδοκιμασίες με αφορμή τη μεγαλύτερη βασιλική συγκέντρωση στο Λονδίνο μετά τη σύλληψη του Άντριου - Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από το Αββαείο του Ουέστμινστερ
THE LIFO TEAM
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

Διεθνή / Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μεταξύ των βραβευθέντων του Ευρωπαϊκού Τάγματος Αξίας

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συγκαταλέγεται μεταξύ των πρώτων μελών που τιμήθηκαν με το Ευρωπαϊκό Τάγμα Αξίας, αναγνωρίζοντας τη σημαντική του προσφορά και την επιρροή του ως κορυφαίος αθλητής διεθνώς
THE LIFO TEAM
Η επιστροφή της Ρωσίας στη Venice Biennale ξανανοίγει τη συζήτηση για τα όρια της πολιτισμικής ουδετερότητας

Διεθνή / Η επιστροφή της Ρωσίας στη Venice Biennale ανοίγει νέο κύκλο αντιδράσεων

Η απόφαση της Venice Biennale να συμπεριλάβει ξανά τη Ρωσία στις εθνικές συμμετοχές του 2026 άνοιξε νέο κύκλο αντιδράσεων από το Κίεβο, από Ευρωπαίους πολιτικούς και από τον διεθνή καλλιτεχνικό χώρο.
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΚΙΝΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Τραμπ για Στενά του Ορμούζ: «Είναι τιμή μου να τα κρατήσω ανοιχτά για την Κίνα και άλλες χώρες»

Οι ΗΠΑ θα άρουν επίσης όλες τις κυρώσεις που σχετίζονται με το πετρέλαιο σε ορισμένες χώρες, σε μια προσπάθεια να μειώσουν τις τιμές της ενέργειας εν μέσω της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, δήλωσε ο Τραμπ
THE LIFO TEAM