ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Άγνωστοι έστειλαν δώρα και εκατοντάδες κάρτες γενεθλίων σε 9χρονο με ανίατη ασθένεια

Άγνωστοι έστειλαν δώρα και εκατοντάδες κάρτες γενεθλίων σε 9χρονο με ανίατη ασθένεια Facebook Twitter
Ο Oscar Jealous, που γίνεται σήμερα 9 ετών, διαγνώστηκε με τη νόσο Μπάτεν νωρίτερα φέτος.
0

Εκατοντάδες άνθρωποι έστειλαν κάρτες γενεθλίων για να ευχηθούν σε ένα 9χρονο αγόρι μετά από έκκληση της οικογένειάς του. 

Ο Όσκαρ Τζέλους από το Μπέρμινχαμ της Αγγλίας διαγνώστηκε με τη νόσο Μπάτεν τον Φεβρουάριο. Πριν από δέκα ημέρες, η οικογένειά του απηύθυνε κάλεσμα για κάρτες αλλά η τεράστια ανταπόκριση ήταν περισσότερη από συγκινητική. 

Ο πατέρας του, Άλεξ, είπε πως ήθελαν να κάνουν τον Όσκαρ να αισθανθεί «ξεχωριστός» και να του κάνουν γενέθλια που θα θυμάται για πάντα. 

Εκτός από κάρτες, έχουν ήδη συγκεντρωθεί και χιλιάδες λίρες προς στήριξη της οικογένειας ώστε να καλύψουν τα έξοδα της ιατρικής φροντίδας του αλλά και να βοηθήσουν τον 9χρονο να εκπληρώσει «τη λίστα με τις ονειρεμένες επιθυμίες του». 

Άγνωστοι έστειλαν δώρα και εκατοντάδες κάρτες γενεθλίων σε 9χρονο με ανίατη ασθένεια Facebook Twitter
Περισσότερες από 500 κάρτες έφτασαν για τα γενέθλια του Oscar, μαζί με αρκετά δώρα αλλά και μπαλόνια.

Η πάθηση του Όσκαρ σημαίνει πως χάνει την όρασή του, σταδιακά θα χάσει επίσης ομιλία και κίνηση ενώ αναπτύσσει και άνοια. 

«Η πρόθεση όταν διαγνώστηκε ήταν να κάνουμε ένα τεράστιο πάρτι στον κήπο», λέει ο πατέρας του. «Η αλήθεια είναι πως πιθανότατα η επόμενη χρονιά να είναι πολύ διαφορετική- αυτά μάλλον θα είναι τα τελευταία γενέθλια που καταλαβαίνει τι συμβαίνει γύρω του», πρόσθεσε. 

Άγνωστοι έστειλαν δώρα και εκατοντάδες κάρτες γενεθλίων σε 9χρονο με ανίατη ασθένεια Facebook Twitter
Ο Oscar έχει κάνει μια λίστα με «τελευταίες επιθυμίες», ανάμεσά τους να περάσει μια μέρα με την τοπική αστυνομία.

Όπως εξήγησε, έχουν λάβει πάνω από 500 κάρτες και 20 δώρα ενώ για τα γενέθλιά του έχουν κανονίσει επίσης ένα «βουνό» από μπαλόνια. 

«Είναι συντριπτικό αλλά ταυτόχρονα όμορφο. Υπογραμμίζει πόση στήριξη έχουμε ως οικογένεια, όχι μόνο από στενούς φίλους και συγγενείς αλλά και την ευρύτερη κοινότητα. Έχει να κάνει με τη δημιουργία αναμνήσεων ώστε να έχουμε πράγματα, το ίδιο και ο αδερφός του, που θα μπορούμε να κοιτάζουμε αργότερα».

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ