Αλυσίδα σούπερ μάρκετ στην Κίνα ζήτησε «ταπεινά συγγνώμη» μετά τους προσβλητικούς και χυδαίους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε για τα μεγαλύτερα μεγέθη γυναικείων ρούχων, προκαλώντας δημόσια κατακραυγή. 

 

Όλα ξεκίνησαν με μία ανάρτηση στα social media, από ένα από τα υποκαταστήματα της RT-Mart, όπου ένας αναλυτικός πίνακας για τα μεγέθη γυναικείων ρούχων είχε άκρως υποτιμητικούς όρους για τα μεγαλύτερα νούμερα. 

 

Ο πίνακας που έγινε viral στο Weibo, αντιστοιχούσε το ύψος και το βάρος των πελατισσών στα διαθέσιμα μεγέθη ρούχων.

 

Τα πολύ μικρά μεγέθη αντιστοιχούσαν στις «λεπτές», τα μεσαία μεγέθη στις «όμορφες» και τα μεγάλα στις «σάπιες» και τις «φρικτές», όπως χαρακτηριστικά έγραφε η ταμπέλα, που προκάλεσε την οργή τεσσάρων εκατομμυρίων χρηστών της ψηφιακής, κοινωνικής πλατφόρμας. Μάλιστα ειδικά για τα XXL μεγέθη, ο όρος που χρησιμοποιείτο ήταν «υπερβολικά φρικτές». 

 

Στην «ειλικρινή συγγνώμη» της αλυσίδας στο Weibo, οι υπεύθυνοι παραδέχονταν πως όντως μια τέτοια ταμπέλα είχε αναρτηθεί σε ένα από τα υποκαταστήματα και δόθηκε εντολή να αφαιρεθούν αμέσως όλοι οι πίνακες. 

 

Το περιστατικό χυδαιολογίας, επανέφερε στον δημόσιο διάλογο τον εκτεταμένο σεξισμό στην κινεζική κοινωνία, και την πίεση που ασκείται ιδιαίτερα στις γυναίκες για την εμφάνισή τους. 

 

Τον περασμένο μήνα, ο πρόεδρος Σι Τζιπίνγκ είχε κάνει έκκληση για «ευρύτερη ισότητα μεταξύ των φύλων», με εκπρόσωπο της Κίνας να επαναλαμβάνει το ρητό «οι γυναίκες κρατούν τον μισό ουρανό». 

 

Με πληροφορίες από CNN

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr