Ο Corey Lewandowski, ανώτερος σύμβουλος της εκστρατείας για την επανεκλογή του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

 

Σύμφωνα με το Politico, που επικαλείται άνθρωπο από το στενό του περιβάλλον, ο Lewandowski είχε ταξιδέψει σε διάφορες πολιτείες για να προωθήσει τις νομικές αγωγές για τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών, αλλά τις τελευταίες ημέρες είχε βρεθεί στη Φιλαδέλφεια.

 

Παραβρέθηκε το βράδυ των εκλογών στον Λευκό Οίκο μαζί με τον φίλο του, τον ανώτερο σύμβουλο της εκστρατείας Τραμπ, David Bossie, ο οποίος επίσης εντοπίστηκε θετικός.

 

Ένας εκπρόσωπος της Ρεπουμπλικανικής Εθνικής Επιτροπής επιβεβαίωσε επίσης την Πέμπτη ότι ο Richard Walters, ο επικεφαλής της οργάνωσης του κόμματος, βρέθηκε επίσης θετικός στον κορωνοϊό.  Αυτός όμως δεν είχε παραβρεθεί στον Λευκό Οίκο το βράδυ των εκλογών.

 

Η διάγνωση του Lewandowski έρχεται μετά από αναφορές την περασμένη εβδομάδα ότι ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Mark Meadows και ο αρμόδιος υφυπουργός στέγασης και αστικής ανάπτυξης Ben Carson έχουν επίσης μολυνθεί με κορωνοϊό.

 

Ο Lewandowski είναι ο τελευταίος από αρκετούς βοηθούς και αξιωματούχους της διοίκησης Τραμπ, που έχουν βρεθεί θετικοί σε αυτό που το Politico αναφέρει ως «τρίτο ξέσπασμα κορωνοϊού στον Λευκό Οίκο».

 

Περίπου «τρεις ντουζίνες άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου, μολύνθηκαν τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο μετά από τελετή στον Λευκό Οίκο, για τον διορισμό στο Ανώτατο Δικαστήριο της Amy Coney Barrett» αναφέρει χαρακτηριστικά.

 

Επιπλέον, αρκετοί κορυφαίοι βοηθοί του αντιπροέδρου Mike Pence βρέθηκαν επίσης θετικοί τον περασμένο μήνα, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής του προσωπικού του Marc Short.

 

Ο Lewandowski υπηρέτησε ως διευθυντής εκστρατείας του Τραμπ το 2016 και υπήρξε από καιρό πιστός σύμμαχος στον πρόεδρο.

 

Τον Ιούνιο, ο Τραμπ διόρισε τον Lewandowski και τον Bossie στην Επιτροπή Προεδρικών Μελετητών, μια επιτροπή του Τμήματος Παιδείας.

 

Με πληροφορίες του Politico

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr