Μέλη του Ρωσικού Ναυτικού πυροβόλησαν μια αρκούδα που «ανέβηκε με το μωρό της σε υποβρύχιο»

Μέλη του Ρωσικού Ναυτικού πυροβόλησαν μια αρκούδα που «ανέβηκε με το μωρό της σε υποβρύχιο» Facebook Twitter
Άνδρες του Ρωσικού Ναυτικού πυροβόλησαν και σκότωσαν αρκούδα με το μωρό της (TheMoscowTimes)
0

Οργή ξέσπασε στα social media με το άκουσμα της είδησης ότι μέλη του Ρωσικού Ναυτικού πυροβόλησαν μία αρκούδα και το μωρό της, που ανέβηκαν σε ένα υποβρύχιο.

Το Ναυτικό έσπευσε να υπερασπιστεί την κίνηση αυτή λέγοντας ότι δεν υπήρχε άλλη επιλογή αφού τα ζώα ανέβηκαν στο πολεμικό σκάφος, που ήταν αγκυροβολημένο στη βάση Vilyuchinsk στην ανατολική περιοχή Καμτσάτκα. Επισημαίνει δε , ότι κλήθηκε εκπαιδευτής για να «εξουδετερώσει τα άγρια ζώα».

Εκατοντάδες χρήστες των social media κατηγόρησαν το Πολεμικό Ναυτικό για περιττή σκληρότητα όταν κυκλοφόρησε σχετικό βίντεο στο διαδίκτυο. 

Το υλικό δημοσιεύτηκε στις 8 Νοεμβρίου, αν και δεν είναι σαφές πότε συνέβη το περιστατικό. Στο βίντεο, ένα από τα ζώα φαίνεται να πέφτει στο νερό αφού προφανώς χτυπήθηκε από σφαίρα. Στη συνέχεια ακούγεται μια φωνή άνδρα να λέει ότι τα ζώα θα πήγαιναν σε κοντινά χωριά, αν τα έδιωχναν.

Οι αρκούδες, των οποίων το είδος δεν αποκαλύφθηκε, πιστεύεται ότι είχαν κολυμπήσει στον κόλπο για να φτάσουν στο υποβρύχιο για άγνωστους λόγους. Η χερσόνησος Καμτσάτκα φιλοξενεί περίπου 24.000 αρκούδες που συχνά εμφανίζονται σε τοπικές παραλίες.

Πέρυσι, πάνω από 50 πολικές αρκούδες κατέβηκαν σε ένα χωριό στα βόρεια της Ρωσίας. Τότε είχαν ακυρωθεί όλες οι δραστηριότητες ενώ έκλεισαν και σχολεία στο Ryrkaypiy, στην περιοχή Chukotka, για την προστασία των κατοίκων από τα ζώα.

Οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι μία αιτία που έφτασαν σε αυτό το σημείο τα ζώα, θα μπορούσε να είναι η κλιματική αλλαγή καθώς ο αδύναμος παράκτιος πάγος αναγκάζει τις αρκούδες να αναζητούν τροφή στην ενδοχώρα.

Με πληροφορίες του BBC/TheMoscowTimes

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΤΗΣΕΩΝ

Διεθνή / ΕΕ: Αποζημιώσεις από αεροπορικές ακόμη και σε ακυρώσεις πτήσεων λόγω καυσίμων

Οι αεροπορικές εταιρείες στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα εξακολουθούν να υποχρεούνται να αποζημιώνουν τους επιβάτες ακόμη και όταν ακυρώνουν πτήσεις λόγω έλλειψης ή ακριβού καυσίμου
THE LIFO TEAM
ΧΑΝΤΑΙΟΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ

Διεθνή / Χανταϊός σε κρουαζιερόπλοιο: Η στιγμή που ο καπετάνιος ανακοινώνει τον πρώτο θάνατο - Είναι «από φυσικά αίτια» είπε

Βίντεο από τη στιγμή που ο καπετάνιος του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου καθησυχάζει τους επιβάτες, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Το μεγαλύτερο εμπόδιο για συμφωνία με το Ιράν ίσως είναι ο εγωισμός του Τραμπ

Οι συνεχείς επιθέσεις και η σκληρή ρητορική του Ντόναλντ Τραμπ απέναντι στο Ιράν προκαλούν ανησυχία σε διπλωματικούς κύκλους, που φοβούνται ότι μπορεί να αποτελέσουν εμπόδιο σε μια πιθανή συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών
THE LIFO TEAM
«Στο Ιράν με αποκαλούσαν “αδελφή μου”… και το εννοούσαν»

Newsroom / «Στο Ιράν με αποκαλούσαν “αδελφή μου”… και το εννοούσαν»

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κάτια Αντωνιάδη, η πρώτη Ελληνίδα που κατάφερε να μπει στο Ιράν, μιλά στη LiFO για όσα είδε από κοντά, αυτά που τη σημάδεψαν και το κλίμα που επικρατεί τόσο στους δρόμους της Τεχεράνης όσο και στα Στενά του Ορμούζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ