Ιαπωνία: Ο πρίγκιπας Φουμιχίτο ανακηρύχθηκε διάδοχος του θρόνου- Αδελφός του αυτοκράτορα

Ιαπωνία: Ο πρίγκιπας Φουμιχίτο ανακηρύχθηκε διάδοχος του θρόνου- Αδελφός του αυτοκράτορα Facebook Twitter
EPA
0

Ο πρίγκιπας Φουμιχίτο, αδελφός του αυτοκράτορα της Ιαπωνίας Ναρουχίτο, ανακηρύχθηκε επίσημα διάδοχος του θρόνου, σε τελετή στο Τόκιο.

Ο Φουχιμίτο είναι έξι χρόνια μικρότερος από τον αδελφό του, ο οποίος έγινε αυτοκράτορας μετά την παραίτηση του πατέρα τους από τον θρόνο. Ο αυτοκράτορας Ναρουχίτο δεν έχει γιους και στην κόρη του δεν επιτρέπεται να «κληρονομήσει» τον θρόνο, παρά τις εκκλήσεις που έχουν γίνει να αλλάξει αυτό.

Η τελετή «Rikkoshi no rei» έγινε με καθυστέρηση επτά μηνών, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Το παρών έδωσαν η αυτοκρατορική οικογένεια και 46 προσκεκλημένοι, οι περισσότεροι από τους οποίους φορούσαν μάσκες και τηρούσαν τις απαραίτητες αποστάσεις, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Ιαπωνία: Ο πρίγκιπας Φουμιχίτο ανακηρύχθηκε διάδοχος του θρόνου- Αδελφός του αυτοκράτορα Facebook Twitter
EPA

Ο Ακιχίτο παραιτήθηκε από τον θρόνο πέρυσι. Του επετράπη να το κάνει επειδή δήλωσε ότι δεν ένιωθε πλέον σε θέση να εκπληρώνει τον ρόλο του, λόγο της ηλικίας του και της υγείας του που φθίνει. Ήταν ο πρώτος αυτοκράτορας της Ιαπωνίας που παραιτήθηκε έπειτα από δύο αιώνες.

Σύμφωνα με τον νόμο του 1947 για τον αυτοκρατορικό οίκο, μόνο άνδρες μπορούν να ανέβουν στον θρόνο. Το 2004 η κυβέρνηση άρχισε να επεξεργάζεται αλλαγή της νομοθεσίας, προκειμένου να επιτραπεί να υπάρχει αυτοκράτειρα, αλλά αυτό «πάγωσε» όταν η σύζυγος του Φουχιμίτο έφερε στον κόσμο έναν γιο, τον πρίγκιπα Χισαχίτο.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ