Το Twitter ανέστειλε τον λογαριασμό του Στιβ Μπάνον που ζήτησε τον αποκεφαλισμό του Φάουτσι

Το Twitter ανέστειλε τον λογαριασμό του Στιβ Μπάνον που ζήτησε τον αποκεφαλισμό του Φάουτσι Facebook Twitter
ΕPA
0

Το Twitter ανέστειλε τον λογαριασμό του πρώην συμβούλου του Ντόναλντ Τραμπ, Στιβ Μπάνον, ο οποίος ζήτησε τον «αποκεφαλισμό» του δρ. Άντονι Φάουτσι και του διευθυντή του FBI Κρίστοφερ Ρέι.

Μιλώντας στο podcast του, War Room, που δημοσίευσε το βίντεο στα social media, ο ακροδεξιός εμφανίστηκε να προωθεί τη βία εναντίον του Ρέι και του κορυφαίου λοιμωξιολόγου των ΗΠΑ. «Η δεύτερη θητεία ξεκινά με την απόλυση του Ρέι, την απόλυση του Φάουτσι... όχι στην πραγματικότητα θέλω πάω ένα βήμα πιο μακριά, αλλά ο πρόεδρος είναι ένας καλόκαρδος και καλός άνδρας», είπε ο Μπάνον.

«Στην πραγματικότητα θέλω να πάμε πίσω στις παλιές εποχές. Θα έβαζα τα κεφάλια τους σε πασσάλους, θα τα έβαζα σε δύο γωνίες στον Λευκό Οίκο ως προειδοποίηση για ομοσπονδιακούς γραφειοκράτες. Είτε προχωράς με το πρόγραμμα, είτε φεύγεις», συνέχισε ο Μπάνον.

Έπειτα από αυτό, το Twitter ανέστειλε οριστικά τον λογαριασμό του War Room του Μπάνον, λέγοντας ότι παραβίασε την πολιτική για τον εγκωμιασμό της βίας. Το ίδιο βίντεο ήταν περίπου για 10 ώρες στο Facebook, προτού αφαιρεθεί.

Το ίδιο βίντεο αφαιρέθηκε και από το YouTube, σύμφωνα με το AFP, αλλά το κανάλι του War Room του Στιβ Μπάνον παραμένει ενεργό. «Συνεχίζουμε να είμαστε σε επιφυλακή εφαρμόζοντας τις πολιτικές μας κατά τη διάρκεια της μετεκλογικής περιόδου», διαβεβαίωσε ο Άλεξ Τζόζεφ, εκπρόσωπος τύπου του YouTube.

Το κανάλι του Μπάνον δεν θα μπορεί να μεταφορτώσει κανένα νέο βίντεο για τουλάχιστον μία εβδομάδα, διευκρίνισε το YouTube.

Με πληροφορίες από Guardian, ΑΠΕ/ AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM