Κορωνοϊός: Το Παρίσι απαγορεύει όλα τα delivery και takeaway τη νύχτα

Κορωνοϊός: Το Παρίσι απαγορεύει όλα τα delivery και takeaway τη νύχτα Facebook Twitter
EPA
0

Το Παρίσι απαγορεύει από αύριο την διανομή τροφίμων κατ' οίκον, αλλά και την παραλαβή πακέτων από καταστήματα εστίασης τη νύχτα, σε μία προσπάθεια αν αναχαιτιστεί η εξάπλωση της πανδημίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομία της γαλλικής πρωτεύουσας, οι υπηρεσίες «delivery» και «takeaway» για έτοιμα γεύματα και αλκοολούχα ποτά θα απαγορεύονται από τις 22.00 έως τις 06.00 τα ξημερώματα. 

Η πώληση και κατανάλωση αλκοολούχων ποτών σε δημόσιους χώρους επίσης θα απαγορεύεται από τις 22.00 μέχρι τις 06.00 από τις 6 Νοεμβρίου.

Από την προηγούμενη Παρασκευή, όλη η Γαλλία είναι σε γενικό lockdown, εν μέσω της νέας, πρωτοφανούς έξαρσης της πανδημίας. 

Η κυβέρνηση του Εμάνουελ Μακρόν αποφάσισε μέτρα που θυμίζουν σε μεγάλο βαθμό το αντίστοιχο lockdown της Άνοιξης, που τότε είχε διαρκέσει οχτώ εβδομάδες. Από τα ξημερώματα της προηγούμενης Παρασκευής έκλεισαν μπαρ και εστιατόρια και τέθηκε σε ισχύ γενική απαγόρευση κυκλοφορίας, με εξαίρεση τις απολύτως αναγκαίες μετακινήσεις για λόγους εργασίας, έκτακτης ανάγκης και προμήθειας βασικών αγαθών.

Και πάλι η έξοδος από το σπίτι για τους πολίτες επιτρέπεται μόνο με ειδική άδεια ενώ η μετακίνηση μεταξύ διαφορετικών περιοχών απαγορεύτηκε εντελώς. Τα περισσότερα σχολεία παραμένουν ωστόσο ανοικτά αλλά τα πανεπιστήμια επέστρεψαν στην τηλε-εκπαίδευση και επεκτάθηκε στο μέγιστο η τηλεργασία.

Οι επισκέψεις σε οίκους ευγηρίας επιτρέπονται, όπως και η διεξαγωγή κηδειών ενώ συνεχίζουν να λειτουργούν δημόσιες υπηρεσίες και εργοστάσια.

Τα νέα μέτρα θα παραμείνουν σε ισχύ τουλάχιστον έως την 1η Δεκεμβρίου ενώ η κατάσταση θα επανεξετάζεται κάθε 15 ημέρες σε ό,τι αφορά την λειτουργία των καταστημάτων. Το lockdown θα αρθεί μόνο όταν τα ημερήσια κρούσματα μειωθούν κάτω από τα 5.000 είπε ο Μακρόν. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Νέα προειδοποίηση Τραμπ: «Η εκεχειρία μπορεί να λήξει αν δεν επιτευχθεί συμφωνία μέχρι την Τετάρτη»

Η εκεχειρία ΗΠΑ-Ιράν εκπνέει την Τετάρτη, με τον Ντόναλντ Τραμπ να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μη παράτασής της, ενώ οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται για αποφυγή κλιμάκωσης
THE LIFO TEAM
ΣΑΡΟΝ ΟΣΜΠΟΡΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ TOMMY ROBINSON

Διεθνή / Σάρον Όσμπορν: Σφοδρές αντιδράσεις για τη στήριξη της στον ακροδεξιό Τόμι Ρόμπινσον

Ο Robinson είναι γνωστός στο Ηνωμένο Βασίλειο για τις σκληρές αντιμεταναστευτικές του θέσεις και τη δράση του στον ακροδεξιό χώρο, ενώ έχει βρεθεί επανειλημμένα αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ

Διεθνή / Η ΕΕ καθησυχάζει για τα καύσιμα αεροσκαφών μετά τις ανησυχίες των τελευταίων ημερών

Οι τιμές των καυσίμων αεροσκαφών στην Ευρώπη έχουν υπερδιπλασιαστεί από τα τέλη Φεβρουαρίου, όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ ξεκίνησαν στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του Ιράν
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΕΥΡΩΠΗ

Διεθνή / Reuters: Θα καθυστερήσουν οι αποστολές αμερικανικών όπλων στην Ευρώπη λόγω του πολέμου στο Ιράν

Αμερικανοί αξιωματούχοι αποδίδουν μέρος της πίεσης στα αποθέματα στο γεγονός ότι ευρωπαϊκές χώρες δεν συνέβαλαν στις προσπάθειες για τη διασφάλιση της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Η Ευρώπη επιταχύνει τα σχέδιά της για ασφαλή ναυσιπλοΐα στα Στενά του Ορμούζ - Όσα δήλωσαν οι ηγέτες των χωρών

Στη συνάντησή τους στο Παρίσι, οι Ευρωπαίοι ηγέτες δήλωσαν ότι ενδέχεται να εξακολουθεί να υπάρχει ανάγκη για μια αμυντική αποστολή, παρά το γεγονός ότι το Ιράν δήλωσε πως ανοίγει πλήρως τη θαλάσσια δίοδο
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ BREXIT ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Διεθνή / Brexit: Πάνω από τους μισούς Βρετανούς υποστηρίζουν την επανένταξη στην ΕΕ, δέκα χρόνια μετά το δημοψήφισμα

Η αυξανόμενη στήριξη των Βρετανών για επανένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, φέρνει το Εργατικό Κόμμα αντιμέτωπο με πολιτικά διλήμματα, καθώς η «προσεκτική στάση» του κινδυνεύει να του κοστίσει σε ψηφοφόρους
THE LIFO TEAM