Κορωνοιός: Ρεκόρ κρουσμάτων στις ΗΠΑ - Πάνω από 100.000 οι νέες μολύνσεις σε 24 ώρες

Κορωνοιός: Ρεκόρ κρουσμάτων στις ΗΠΑ - Πάνω από 100.000 οι νέες μολύνσεις σε 24 ώρες Facebook Twitter
0

Περισσότερα από 100.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν στις ΗΠΑ την Τετάρτη, μια ημερήσια αύξηση ρεκόρ, μεταδίδει το BBC.

Ο αριθμός, που αναφέρεται από το Covid Tracking Project, συνοδεύεται από μια απότομη αύξηση των εισαγωγών σε νοσοκομεία, υποδηλώνοντας ότι δεν οφείλεται αποκλειστικά σε αυξημένα τεστ. Περισσότεροι από 1.100 θάνατοι που σχετίζονται με τον Covid καταγράφηκαν την Τετάρτη.

Η κρίση της πανδημίας επισκιάζεται από τις εντάσεις για την καταμέτρηση των ψήφων μετά από τις εκλογές των ΗΠΑ. Περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι στις ΗΠΑ βρίσκονται επί του παρόντος σε νοσοκομείο, ένας αριθμός αυξημένος κατά περίπου 64% από τις αρχές Οκτωβρίου.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Washington Post την Παρασκευή, σχολιάζοντας το γεγονός πως οι ΗΠΑ πλησιάζουν τα 100.000 κρούσματα, ο κορυφαίος εμπειρογνώμονας για τις μολυσματικές ασθένειες της χώρας Άντονι Φάουτσι είπε: «Είμαστε πολύ πληγωμένοι. Οι ΗΠΑ δεν θα μπορούσαν ενδεχομένως να είναι σε χειρότερη θέση». Σε απάντηση, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι τα σχόλια ήταν «απαράδεκτα και παραβιάζουν όλα τα πρότυπα».

Με σχεδόν 9,5 εκατομμύρια συνολικές μολύνσεις και περισσότερους από 233.000 θανάτους, οι ΗΠΑ έχουν τόσο τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων όσο και τον υψηλότερο συνολικό αριθμό θανάτων στον κόσμο.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ