Η ομάδα της εκστρατείας του Τζο Μπάιντεν ανταποκρίθηκε στην πρόωρη και αβάσιμη δήλωση νίκης του Προέδρου Τραμπ χαρακτηρίζοντάς την «εξωφρενική και άνευ προηγουμένου».

 

Η εκπρόσωπος της εκστρατείας Μπάιντεν, Jen O'Malley Dillon για τις προεδρικές εκλογές, δήλωσε ότι το σχόλιο του Τραμπ για τη νομιμότητα των ψηφοφόρων που δεν έχουν ακόμη μετρηθεί «ήταν εξωφρενική, άνευ προηγουμένου και λανθασμένη».

 

«Ήταν εξωφρενικό γιατί είναι μια καθαρή προσπάθεια να αφαιρέσουν τα δημοκρατικά δικαιώματα των Αμερικανών πολιτών. Ήταν άνευ προηγουμένου γιατί ποτέ στην ιστορία μας, πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών δεν επιδίωξε να αφαιρέσει τη φωνή των Αμερικανών σε εθνικές εκλογές» είπε χαρακτηριστικά.

 

Η δήλωση Τραμπ ήταν λάθος, πρόσθεσε επειδή ο νόμος απαιτεί την καταμέτρηση κάθε νόμιμης ψήφου.

 

«Επαναλαμβάνουμε αυτό που είπε ο αντιπρόεδρος απόψε: Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν αποφασίζει το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών. Ο Τζο Μπάιντεν δεν αποφασίζει το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών. Ο αμερικανικός λαός αποφασίζει το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών» πρόσθεσε.

 

Όσον αφορά την απειλή του Τραμπ να αμφισβητήσει την καταμέτρηση των ψήφων και να προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο, τόνισε πως «Ο Τζο Μπάιντεν και η Καμάλα Χάρις θα υπερασπιστούν το δικαίωμα όλων των Αμερικανών να μετρήσουν τις ψήφους τους - ανεξάρτητα από το ποιον ψήφισαν».

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr