ΗΠΑ - Μπάιντεν vs Τραμπ: «Μάχη» για τη Φλόριντα - Οι εκτιμήσεις για Νέα Υόρκη, Λουιζιάνα και Ντακότα

ΗΠΑ - Μπάιντεν vs Τραμπ: «Μάχη» για τη Φλόριντα - Οι εκτιμήσεις για Νέα Υόρκη, Λουιζιάνα και Ντακότα Facebook Twitter
0

Οι κάλπες κλείνουν και η καταμέτρηση ξεκινά, για την ανάδειξη του 46ου προέδρου των ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν δίνουν οριακή μάχη στην κρίσιμη πολιτεία Φλόριντα. Με καταμετρημένο περίπου το 90% του εκτιμώμενου συνόλου των ψήφων, ο Τραμπ έχει προς το παρόν προβάδισμα 50,5% έναντι 48,5% για τον Μπάιντεν.


Η Φλόριντα είναι μια πολιτεία την οποία πρέπει να κερδίσει ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος για να επανεκλεγεί, όμως ο Μπάιντεν μπορεί να συγκεντρώσει τους 270 εκλέκτορες που χρειάζεται για να βρεθεί στον Λευκό Οίκο και χωρίς αυτή, αν και στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας δαπάνησε πολλά χρήματα και χρόνο για να πάρει με το μέρος του τους ψηφοφόρους της.

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προβλέπεται να κερδίσει τις πολιτείες της Νέας Υόρκης (29 εκλέκτορες) και του Νέου Μεξικού (5 εκλέκτορες), σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ινστιτούτου Edison Research και του πρακτορείου ειδήσεων Associated Press. Ο ίδιος προβλέπεται να κερδίσει την πολιτεία του Κολοράντο (9 εκλέκτορες).

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να επικρατήσει στις πολιτείες Λουιζιάνα (8 εκλέκτορες), Βόρεια Ντακότα (3 εκλέκτορες), Νότια Ντακότα (3 εκλέκτορες) και Γουαϊόμινγκ (3 εκλέκτορες), σύμφωνα με την πρόβλεψη του πρακτορείου ειδήσεων Associated Press και το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News. Νικητής αναμένεται να αναδειχτεί και στην πολιτεία Άρκανσο (6 εκλέκτορες), σύμφωνα με το Fox News και το MSNBC.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ