Ποιος είναι ο Έλληνας ιερέας που δέχθηκε την επίθεση στη Γαλλία

Ποιος είναι ο Έλληνας ιερέας που δέχθηκε την επίθεση στη Γαλλία Facebook Twitter
0

Ο πατήρ Νικόλαος Κακαβελάκης, 52 ετών και πατέρας τριών παιδιών, είναι ο ιερέας που τραυματίστηκε από την επίθεση που έγινε στην ελληνορθόδοξη εκκλησία στη Λιόν, στη Γαλλία.

Ο ιερέας, ο οποίος εκείνη την ώρα έκλεινε την εκκλησία του, πυροβολήθηκε από πολύ κοντινή απόσταση και είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ιερέας είναι Θεολόγος, ιστορικός και δίδασκε παράλληλα στο Πανεπιστήμιο της πόλης, μαθήματα Βυζαντινής Ιστορίας. Διέμενε χρόνια στην γαλλική πόλη, με την οικογένειά του.

Το χρονικό

Σε μία σύλληψη προχώρησαν οι γαλλικές αρχές μετά την ένοπλη επίθεση και τον σοβαρό τραυματισμό του 52χρονου ορθόδοξου ιερέα Νικόλαου Κακαβελάκη στη Λυών.

Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν ασαφή, δήλωσε ο δήμαρχος της Λυών Γκρεγκορί Ντουσέ. Η εισαγγελία έχει ξεκινήσει έρευνα για απόπειρα δολοφονίας. Πηγές ανέφεραν στη Figaro ότι το θύμα και ο δράστης γνωρίζονταν μεταξύ τους και πως είχαν κάποιου είδους διαφωνία στο παρελθόν.

Ο ιερέας δέχθηκε δύο πυροβολισμούς ενώ έκλεινε την εκκλησία γύρω στις 4 το απόγευμα τοπική ώρα. Η Le Parisien μετέδωσε πως ο ένοπλος επιτέθηκε με κυνηγετικό όπλο. Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, βρίσκεται σε επαφή με τις γαλλικές αρχές για το αιματηρό περιστατικό. Την επίθεση καταδίκασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ καθώς και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ